Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Hiljalle, Jumalan pyhälle palvelijattarelle

8 kommenttia

Uutinen Hilja Aaltosen kotiin lähdöstä teki hiljaiseksi, kiitolliseksi, nöyräksi ja odottavaksi. Onko jo alkava tai alkanut se herätys josta hän on puhunut, jota odottanut ja toivonut? Minusta syvästi tuntuu siltä! Hiljan kauniista lauluista, hänen muistokseen tässä yksi.

 

Sinä kaipaatko täyteyttä Hengen sen, joka tulvailee uskosta Jeesuksen, joka vuotavi kädestä Mestarin, tyhjän tyhjihin sieluihin? Tämä siunaus armona annetaan, omat ansiot turhuutta, roskaa vaan. Kiinnä katseesi vuorehen voittaisaan. Pyhän Golgatan kukkulaan. Yhden ainoan voit sinä tehdä vaan, olla Mestarin edessä polvillaan. Kierrä alttarin sarvihin kädet nuo, pyydä ”Avaa jo virran vuo”. Vaivu alttarin juurehen sellaisnaan, kiinä katseesi kuolevaan karitsaan. Siellä löytävi voiman sun henkesi, joka täyttävi toiveesi.

Kerro Herralle voimasi heikkous, hälle syntisen syömmesi saastaisuus. Muista heikkojen voimana Kristus on Hän on auttaja verraton. Tyhjät astiat Herralta saavat vaan lahjan kalliin, mi vuotavi taivaastaan. Nardusöljyhän haavoihin lääkkeen tuo, sielu lähteestä vettä juo. Hiljaa Henkensä virta nyt aukeaa, veran voima jo huuhtoaa, puhdistaa. Kädet rakkahat arpia kantavat. Yli vuotaen siunaavat!

Hilja on kirjoittanut runon 5.Moos.27:9 pohjalle seuraavasti:

Hiljenny, sieluni, kuule

säveltä hiljaisuuden.

Tyynny mieleni,

suppuun siipesi saata.

Mykisty kieleni,

Taivas on kohdannut maata.

Säveltä hiljaisuuden

sanat ei häiritä saa.

Kirkkaus ikuisuuden

ihmistä koskettaa.

Kaiken lopuksi vielä yksi kauneimmista: Kuuntele Siion, kevättä tuulet jo soittaa vuorilla aamunkoi hiljaa säteitä luo. Morsiuskansa, sinun juhlasi koittaa, sydämen kaipuu Hengen pilviä tuo. Rakkauden kaste kuin Hermonin huippujen lumi, loistetta hohtaa Jumalan kirkkauden. Syttyös Henki, väistyköön epäilyn uni, pilvet kertoo sateesta lupausten.

Hiljenny Siion, kuuntele airueet soittaa. Kohta jo päättyvi öinen itkujen tie. Jumalan kansa veren voimassa voittaa, helkähdä harppu, Jeesus perille vie. Vaikkapa tänään on murhetta murheitten mailla kirkkaaks se muuttuu tuhkaksi hiiltyessään. Aamulla kerran, kilvoitus valjaita vailla, saavut juhlaan Jumalaa ylistämään!

Rakas Hilja, kilvoituksesi on nyt valjaita vailla ja olet päässyt Juhlaan Jumalaa ylistämään!

Kiitos Jumalalle sinusta Hilja !

8 thoughts on “Hiljalle, Jumalan pyhälle palvelijattarelle

 1. Kiitos!
  Laulua ” Sinä kaipaatko täyteyttä Hengen sen…” lauloin nuorena usein, siinä on siunattu voima mukana. Kaipaukseen tulee aina vastaus.

  Tykkää

 2. Minulla on ollut koko aamun mielessäni vielä vähän kirjoittaa lisää Hiljasta yhdistettynä herätykseen, mutta käy kai se tässäkin.
  Olen lukenut vuosikymmenien aikana Hiljan runoja, elämänkertoja, puheita jne.
  En kuulu Vapaakirkkoon, mutta ei Hiljakaan ollut rajoittanut olemistaan mihinkään kirkkokuntaan tms. Hän oli yhtä kaikkien Jeesukseen uskovien kanssa.
  Minä uskon että Jumala siksi pystyi Hiljaa käyttämään, niin kuin käytti, koko (noin) 105 vuoden ajan koska hän oli todella nöyrä. Hän ei koskaan korottanut itseään vaan aina ja kaikessa Jeesusta.

  Mainio juttu hänestä, hänen itsensä kertomana, on ollut ulkonäköön liittyvä huolittelu , kauniit asut ja korut. Niistä hän oli sitä mieltä että nainen saa olla kaunis Jumalan luomana ja korostaa sitä puolta itsestään , mutta tyylikkäästi. Ja niinhän hän teki. Pääasia hänen elämässään oli Jeesus AINA!

  Tämä nöyryys kaikuu hänen lauluissaan ja snoituksissaan aina. Ne eivät jätä kärsimyksen puoltakaan elämässä kohdattavana poi. Hänen tekstinsä tuntuvat puhuttelevan kaikkia, ainakin minun tuntemiani ihmisiä.

  Ja sitten herätyksestä. Olen, Heikki, sitä mieltä että jos me alamme odottaa herätystä jonkin mallin tai menneen mukaan, me rajoitamme itse Pyhän Hengen työtä. Edelleen uskon siihen näkyyn jossa ymmärrän herätyksen tulevan toisin, ihminen ihmiseltä, niin ettei kukaan nouse ylemmäksi muita.
  Oletan myös että herätys on jo, ja kulkee pienissä ryhmissä siellä missä rukoillaan ja kiitetään kolmiyhteistä suurta Jumalaa. Jossa sydämet palavat elävälle Jeesukselle Pyhän Hengen kirkastamalle Kunnian Kuninkaalle.. Uskon että sinäkin tiedät ja tunnet tämän.

  Tämä aamu oli radio Deissä aikalailla omistettu Hiljan muistolle, siellä luettiin täällä kirjoittamasi tekstikin, varmaan tiesitkin sen.
  Kiitos viestistäsi! Se kannusti ja antoi voimaa.

  Tärkeää on että kristityt kaikissa olosuhteissa pitävät yhtä. Rakastakaa toinen toistanne on pyyntö, kehoitus ja jopa käsky. Jumalan armon varassa eteenpäin!

  Tykkää

 3. Tuulikki, yhdyn kiitokseesi Hiljalle. Todella hartaasti lauloin etsikkoaikoinani Hiljan laulua: Sinä kaipaatko täytettä Hengen sen… ja myös sitten, kun olin saanut rauhan omalle sielulleni, yhdessä seurakunnan rukousryhmän kanssa usein lauloimme tuota laulua ja muita Hiljan lauluja. Hilja on nyt päässyt pitkän ja arvokkaan palvelutyönsä jälkeen lepoon. Kiitos hänestä Herralle. Pitkään hän sai jatkaa rukous- ja profeetan työtään vielä yli 100-vuotiaana. Hänelle suotiin vaativa, mutta rikas elämä. Kauniisti ja hyvin kirjoitat, Tuulikki, Hiljan muistolle, siihen on ilo yhtyä, kiitos.

  Tykkää

 4. Kiva kun tulit 🙂 kiitos kommentistasi. Kävin kyllä metsässäkin. Totta on sekin minkä siellä kirjoitat. Näin se vaan Jumalan Henki toisilleen tuntemattomiakin yhdistää.
  Mutta evankelioinnin kannalta on välttämätöntä oleskella sielläkin missä ”muut” ovat. Toiset, toisenlaiset ihmiset.
  Hyvää matkaa sinulle, Herra kanssasi!

  Tykkää

 5. Kiitos, Tuulikki. Samoin sinulle hyvää matkaa ja voimia kaikkeen. Elämä ei ole aina helppoa. Molemmat olemme varmasti kokeneet monta kertaa vaikeutta ja erilaisia koetuksia tässä elämässä ja hengellisissä asioissa. Mutta Herran avulla kaikesta on selvitty ja selvitään. Siunausta.

  Tykkää

 6. Lohdullista kaikissa vastoinkäymisissä, kivuissa ja koetuksissa on sanoma: kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi jotka Jumalaa rakastavat. Eikö se näin ole.
  Psalmeja rakastan ja sieltäkin löytyy melkein kaikkiin kokemuksiin lohtua ja rohkaisua. Nyt juuri on edessäni auki Ps. 36 ja siitä tähän vaikka jakeet 6-7. ”Herra sinun armosi on avara kuin taivas, pilviin ulottuu sinun totuutesi. Vanhurskautesi on vuoria korkeampi ja oikeutesi kuin syvyyksien syvyys. Ihmistä ja eläintä sinä autat, Herra.”

  Profeetoista, varsinkin Jesajasta, löytyy paljon lohtua ja viisautta niin kuin Raamatusta kannesta kanteen.
  On meillä aarre verraton, se kalliimpi on kultaa …kuinka kiitollisia saammekaan olla että meillä on ja on aina ollut vapaasti saatavilla Jumalan Sana.

  Olemme me siunattuja, kiitos Jumalalle. Jeesus Tiellä vaeltaminen on hyvää ja turvallista! 🙂
  Kiitos sisaruudesta Tuulikki.

  Tykkää

 7. Aamen, joka lauseelle.

  Tykkää

 8. Kiitos sinulle Virpi.
  Aika monta Jumalan pyhää on lähtenyt viimevuosina. David Wilkerson, Kalevi Lehtinen, ja nyt Hilja. Jäljellä näistä vanhimmista on vielä David Pawsson. Onhan niitä varman muitakin, mutta nyt vaan nämä muistuu mieleeni.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.