Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Esirukous on Jumalan valtakunnan miekan sivallus!

3 kommenttia

Olen miettinut esirukoukseen liittyviä teemoja jo pidempään ja miettinyt samalla sitä mitä tarkoittaa kun Jeesus sanoo Jumalan valtakunnan  tulleen lähelle. Myös ilmaisu Jumalan valtakunta murtautuu esiin tai läpi kuulostaa joskus Kaanaan kieleltä ja herättää kysymyksiä.

Jälleen kerran pitää palata alkuun ja muistaa Jumalan johdonmukaisuus kaikessa toiminnassa. Kaiken alussa Jumala laittoi meidät tämän maailman ruoriin (1.Moos.1:26) Syntiinlankeemus toi meille eron Jumalan pysyvästä läsnäolosta. Voimme kuitenkin huomata miten mutkattomasti ensimmäiset ihmiset yhä kommunikoivat Jumalan kanssa. Oletko koskaan miettinyt miksi tuo yhteys vähitellen katosi lähes kuulumattomiin. Avain tuohon on tuo Jeesuksen lause: -Jumalan valtakunta on tullut lähelle.

Jumala ei hallitse maailmaa.  Emme elä hänen hallintavallassaan. Maailma oli alun alkaenkin meidän vallassamme. Olemme kuitenkin vähitellen luovuttaneet vallan Saatanalle. Vanhan testamentin kirjat kertovat tuosta viivytystaistelusta, jota käytiin Henkivalloissa tämän näkyvän maailman rinnalla. Näemme kuinka sydänten kuninkuus siirtyy Jumalalta vähitellen  maallisille Kuninkaille, joiden sydän vähitellen kylmeni ja lakkasi kuuntelemasta Jumalan tahtoa ja profeetoita. Jumalan suora yhteys katosi vähitellen. Ihmiset vieraantuivat Jumalasta ja kun  viimeinen profeetta Malakia, Sanansaattaja vaikenee alkaa kirjanoppineiden aika.

Malakia varoittaa Pappeja jotka vieraannuttavat kansan lopullisesti Jumalasta mutta samalla hän kertoo  profetian  messiaasta ja miehestä joka kulkee Messiaan edellä. Hän sitoo vanhan- ja tulevan uudenliiton langat yhteen.  Malakia oli viimeinen Jumalan ns erikoismies jota tarvittiin jotta Jumalan tahto olisi tullut kuuluville Ihmisten maailmaan.

N. 400 vuotta myöhemmin kaikki muuttui. Jumalan ääni alkoi kuulua taas kuin alussa. Tämän ymmärtämiseksi meidän on palattava jälleen hieman taakse päin. On mentävä Mooseksen ja pappien  sekä kansan kanssa Ilmestysvuorelle, Muistelkaapa mitä Moosekselle ja kansalle oli luvattu. Jumalan tarkoitus oli asettua asumaan keskelle omaa pappiskansaansa mutta tämä suunnitelma kariutui kansan tottelemattomuuden tähden ja vain Mooseksen rukous pelasti kansan lopulliselta hylkäämiseltä. Jumala tarjosi omalle valitulle kansalle tätä mahdollisuutta, vaikka tiesi ettei se tule onnistumaan. Kultainen eloton patsas tuntui ihmisestä helpommin hallittavalta Jumalalta. Oli turvallisempaa olla kuin muutkin kansat. Paha oli jo ehtinyt sulkea ihmisten silmät ja sydämet. Noiden ihmisten piti kuolla jotta heidän perintönsä siirtyisi uuteen luvattuun maahan. Tämä oli huikea ennakkonäytös siitä miten Jumala tulisi lopulta toteutamaan ihmisen pelastamisen.

Jeesuksessa lopulta täyttyi Jumalan Suuri pelastus suunnitelma.  Pelastussuunnitelma sisältää sen, että Jumala saa ihmisen jälleen vierelleen. Se tapahtuu tässä ajassa ja tässä maailmassa. Mutta siihen sisältyy ajatus, että ihmisen vanhan minän tulee kuolla, jotta uusi voi syntyä vedestä ja hengestä. Meistä tulee temppeleitä, joissa asuu Jumalan Henki ilmestysmajan tilasta.

Meidän ympärillämme näkyvissä ja piilossa vaikuttaa maailma, jota emme näe, se ei ole Jumalan valtakunta vaan todellisuus jossa paha ja hyvä taistelevat. On samantekevää miten miellämme se olemassaolon mutta paha, ilmavaltojenkin hallitsijaksikin nimetty sielunvihollinen käyttää valtaansa tuossa todellisuudessa. Ihminen on vähitellen siirtynyt tuon hallintavallan alle ja orjaksi. Valhe hallitsee ihmisten mieliä.

Jumalan valtakunta tunkeutuu tänne ihmisten sydänten kautta. Kuvitelkaapa että maailmamme on kuin meri. Olemme meren vankina ja emme voisi kuvitella elämää sen ulkopuolella. Meillä on aavistus että ulkopuolella on jotain mutta emme kykene sitä näkemään. Jotta ulkopuolelta voisi tulla meidän maailmaamme se tarvitsee kuplan,  jonka avulla tänne voisi tulla mutta olisiko se uskottavaa? Jotta Jumalan todellisuus voisi olla läsnä vaatii se tullakseen tosia samankaltaisia asujia, uudestisyntyneitä, sellaisia joissa on sama Henki kuin Jumalalla.  Vertaukseni voi hieman ontua mutta kelvatkoon se tässä.

Jeesuksen piti tulla ihmiseksi jotta kaikki menisi oikein. Kaikki piti tapahtua tämän maailman hallintapiirissä ja siten, että Jumalan voima tulisi kaikkien ulottuville, Jumalan Pyhän Hengen piti tulla maailmaan. Jeesus tarvitsi tämän Hengen että hän kykenisi näkemään sen mitä Jumala, Isä käski hänen tehdä. Pyhä Henki mahdollisti sen että Jumalan ääni kuului jälleen ihmiselle.

Tästä alkoi aivan uudenlainen taistelu. Sielunvihollinen oli kokenut ensimmäisen ja ratkaisevan tappion, se oli kuin Normandian maihin nousu. Ratkaiseva isku oli annettu ja Kuoleman valta ihmiseen oli voitettu mutta nyt alkoivat ratkaisevat taistelut. Juoksuhauta kerrallaan, sielu sielulta ja tuo taistelu jatkuu, vaikka sodan ratkaissut taistelu on jo voitettu. Nyt taistelemme viimeisenkin Ihmisen puolesta, jotta jokaisella olis mahdollisuus pelastua!

Jumalan valtakunta on lähellä ja vetää Jeesuksen omiaan puoleensa mutta sielunvihollinen rakentaa taitavasti esteitään kaikkialle sitoen silmiä ja vieden kuulon ihmisiltä.

Olen näiden kahdenvuoden aikana tajunnut miten tärkeää on pitää sydän auki ja puhtaana Jumalan edessä. En ole siinä onnistunut kovin hyvin ja juuri siksi näekin kaiken sen mitä jää tekemättä ja sen seuraukset.  Kyse ei ole mistään ahdistavasta kilvoittelusta ja pelastusvarmuuden menettäisestä ei edes armosta vaan siitä että Henkeni halajaa yhä enemmän kuulla Jumalan ääntä, Nähdä Jumalan tekevän asioita ympärilläni.

Jumala toimii täällä meidän maailmassa. Hän toimii siellä missä hänelle annetaan toimivaltuudet ja ihmiset raivaavat rukouksillaan tilaa hänelle. Meidän rukouksemme ovat Sielunviholliselle myrkkyä. Hän ei kykene olemaan siellä missä rukoukset sitovat pahuudelta kädet sielunvihollinen on riipuvainen ihmisten avusta. Hän ei voi toimia yksin. Voimme löytää lukemattoman määrän esimerkkejä raamatusta joissa Ihmiset toimivat Jumalan käskyjen mukaan ja sen jälkeen tapahtuvat ne suuret ihmeet kun paha väistyy ja Jumala toimii.

Alusta asti olemme olleet Jumalan työtovereita. Meidän on tehtävä aina oma osuutemme työstä ennenkuin se on valmis. Niin teki myös Jeesus. Ei edes kiusaaja kyennyt horjuttamaan häntä lupauksillaan eikä Getsemanen yö saannut häntä pakenemaan vastuutaan.

Esirukous on tärkein ja vahvin aseemme pahaa vastaan. Pyhän Hengen opastuksella se avaa silmämme näkemään ja korvamme kuulemaan selvemmin Isän ääntä.

Siksi älä hoe tyhjiä kun rukoilet vaan rukoile tietäen että jokainen sana raivaa tietä Evankeliumille ja jokainen sana on kuin miekan sivallus taistelussa pahaa vastaan!

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

3 thoughts on “Esirukous on Jumalan valtakunnan miekan sivallus!

 1. ”Henkeni halajaa yhä enemmän kuulla Jumalan ääntä” Nähdä Jumalan tekoja! Aamen! Tätä kaipuuta ON sitä on paljon! Se on Pyhän Hengen tekoa!!!!

  Tuolla blogimetsässä käväisin kai muutama päivä sitten ja siellä eräs naishenkilö kyselee ymmärryksen perään! Hän ei ymmärrä uskovien puhetta, sanoo olevansa kulttuurikristitty. Valma siellä on yrittänyt hänelle vastailla.

  Minusta tämä teksi on niin selkeä että luulisin kenen tahansa ymmärtävän mistä uskossa ja kristittynä olemisessa ja koko suuressa kertomuksessa on kyse. Kuka antaisi kysyjälle vinkkiä tulla lukemaan tämä Tapion teksti? Jos hänet yleensä vielä tavoittaisi.?

  Tykkää

 2. Ja rukouksesta vielä. Siitä hetkestä kun aloimme tyttäreni kanssa sitoutuneesti ja säännöllisesti yhdessä rukoilemaan, olemme saaneet kokea ihmeellistä Pyhän Hengen ohjausta ja puhetta. Rukoilemme Hengen antamin aihein ja Jumala vahvistaa sen minkä olemme rukoilleet. Vahvistus tulee mitä yllättävimmiltä tahoilta, mutta se tulee. Kuinka se saakaan ihmettelemään. Tekee nöyräksi ja aina vaan riippuvaisemmaksi Herrasta! Joka kerta tilanne on uusi ja saamme vain ihailla aiheitten rikkautta.

  Joskus ihmettelin kun ihmiset sanoivat että heillä on esirukoilijan armolahja. Olen tuntenut sellaisia ihmisiä ja hämmästellyt heidän ihmeellistä rukouselämäänsä.
  Nyt saan itsekin rukoilla, Jumalan armosta, mitä moninaisimpia asioita. On se ihme ja siunaa aivan mahtavasti. Joskus on tarpeen myös joutua olemaan hiljaa ja ikäänkuin ”hyllyllä” että ei alkaisia kuvitella mitään itsestään vaan pysyisi nöyränä.

  Tuo ”huono olo” tulee joskus silloinkin (jälkeenpäin) kun olemme oikein saaneet voimallisesti rukoilla. Ei rukous aina hallelujaan pääty kun rukouksen jälkeen erotaan. En ole kysynyt tyttäreltäni tuleeko hänelle tämmöisiä ”luola” kokemuksia.

  Mutta aina kun rukoilemme Jeesus on mukana! Kiitos Jumalalle. Erittäin tärkeästä aiheesta kirjoitit Tapio! Jälleen.

  Tykkää

 3. Tässä blogissa puhuttiin myös sodasta. Mieleen on jäänyt eräästä itsenäisyyspäiväjuhlapuheesta kun vanha veteraani päätti puheensa lauseella: Nämä maailmansodat ovat pieniä juttuja sen sodan rinnalla mikä käytiin Golgatn ristillä. Siellä voitettiin Jumalan kansalle iankaikkinen vapaus.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.