Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Mitäs tehtääs notta mainittaas? Jos sanoos notta häpeä Suomen Siioni!

7 kommenttia

Image

Olen tiettyyn pisteeseen asti touhun poika, mutta näin kevään tullessa meinaa joskus kamelinselkä katketa. Ei fyysisesti, ei myöskään henkisesti vaan hengellisesti. Usko on koetteella kun talven Majataloillat alkavat olla pian ohi ja puheet pidetty. Oman hengllisen elämän hoitaminen on jäänyt lukemisen ja bloggaamisen varaan. Raamattu- ja rukouspiirin perustaminen on siirtynyt ja siirtynyt. Keskiviikkoisin olen sentään joskus ollut Majatalokuoron treeneissä kuunteluoppilaana ja juttelemassa ihmisten kanssa.

Seurakunnan kehittäminen onkin yksilön kannalta tärkeää. On löydyttävä mielekäitä tapoja hoitaa omaa uskonelämäänsä. Mutta väkisinkin herää kysymys että miksi minä sitä hoidan. Ketä varten. Minulla ei ole epäilystä armon riittävyydestä omalla kohdallani. Eikö olisi helpompaa vain olla ja elää elämää niinkuin toisetkin ihmiset. Itse asiassa minulle on sanottu joskus seurakunnan työntekijän suulla että elä rasita itseäsi näillä jutuilla liikaa.

Mutta minulle on annettu näky ja lupaus siitä että kannattaa rasittaa itseään ja touhuta. Näky ei nouse tällä kertaa mistään tunnekuohuista ja kokemuksista vaan raamatun lupauksista. Jeesuksen käskystä viedä evankeliumia eteenpäin. Pietarin ja muiden apostoleiden esimerkistä ja Paavalin opastuksesta. Mutta myös ajatus siitä että Jumalaa miellyttää se mitä teen kun noudatan hänen käskyjään. Onhan se omistuista jos lapsi ei noudata Isän käskyjä.

Suomi on liukumassa takaisin pimeään, hitaasti ja varmasti, se pimeys ei ole ateistien tai vapaa-ajattelijoiden pimeyttä sillä siellä suunnassa on enemmänkin tyhjyyttä. Pimeys on laskeutumassa niiden ihmisten päälle jotka eivät kiireiltään, väsymykseltään ja sairauksiltaan jaksa hakeutua Jumalan kasvojen eteen. He eivät tunne hyvää Jumalaa. Parhaimillaankin he tuntevat joulupukkimaisen pilvenreunalla istuvan ukon jolla on ristillä riippuva melko epämiellyttävässä kunnossa oleva poika, jonka isästä ei sitten kuitenkaan ole varmuutta eli höpöä koko juttu.Tuollaisen feikin rakkaus ei ole luotettavaa.  Mielenkiinto sammuu kun ne kirkon ihmiset jotka suurimpaan ääneen huutavat, eivät usko itsekkään koko juttuun tai siltä se ainakin vaikuttaa.Tai sitten he huutavat omaa agendaansa opistaan. Ihmiset ovat jääneet pimentoon kun periaatteelliset oppiriidat tuodaan pöydälle leivän ja viinin sijaan.

Mutta ihmiset eivät jää pimeydessä paikalleen vaan vanhat tutut harhat marssivat uusissa asuissa paikalle. Newage, enkelihoidot,wiggat, intiaaniuskomukset ja jopa satanismi vetää ihmisiä puoleensa. Niille on on jostain syystä vapaa-ajattelijoiden helppo kohauttaa olkapäitään ja ohittaa. Puita on helppo halata, sillä ne eivät kiihkoile!

Näin maallikon näkökulmasta en voi sanoa muutakuin hävetkää kaikenmaailman ry:t ja säätiöt, konsikset ja liberaalit. Hävetkää Piispat ja papit. Hävetkää herätysliikkeet. Te kaikki unohdatte sen että tavallinen ihminen tarvitsee toivoa. Ihminen tarvitsee tietää millainen on todellinen rakastava ja Kaikkivaltias Jumala. Toivo laskeutuu paikalle kun toinen ihminen sanoo toiselle että saanko minä rukoilla sinun puolestasi, Minä voin olla tässä ja kuunnella luottaen siihen että Kaikkivaltias Jumala jatkaa työtä siitä eteenpäin. Minusta tuntuu että me kaikki unohdamme että Jumala on Suuri.

Kaikkivaltias! Mieti sitä sanaa, kun avaat raamattusi! Minä ryhdyn nyt suunnittemaan Majatalokuorolaisten muksuille   pyhäkoulua jota meidän seurakunnassa ei ole ollut vuosiin. Se jos mikä on Hengellisen elämän hoitoa kun hyppää ihan uuteen maailmaan 🙂

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

7 thoughts on “Mitäs tehtääs notta mainittaas? Jos sanoos notta häpeä Suomen Siioni!

 1. Elämäni mittaan olen useasti poikennut tuosta näystä ja yrittänyt ravistella itseäni irti mutta vaputumisen tunteen sijaan on tullut vielä huonompio olo. Kerta toisensa jälkeen kun olen ryhtynyt toteuttamaan ja luomaan toiminta toisten kanssa. On näky toteutunut ja Jumala on vastannut rukouksiin. Toimintaa on syntynyt ja ihmisiä on lähtenyt mukaan. Näin on ollut ihan sieltä rippikoulu iästä asti. Tämä on ollut minulle se suurin todistus Jumalasta. ei edes rahan puute ole ollut esteenä vaan sitäkin on löytynyt jos on tarvittu. Jumala pystyy kunhan vaan minä teen oman osani! Me uskovat sekoitamme liian usein käsitteitä. Esimerkikisi jos joku alkaa touhuta liikaa toisten mielestä käytetään sanaa omavanhurskaus. kuitenkin Jumala odottaa että toimimme ja touhuamme. Jumalan miellyttäminen ei ole väärin, Jumala rakkaus pysyy pyrimmepä miellyttämään tai emme. Mutta niinkuin tavallinen lapsi haluaa olla kotona mielikisi ja vanhemmat ilahtuvat ja palkitsevat lapsen niin myös Jumala ilahtuu ja palkitsee siunauksella ihmisen!

  Tykkää

 2. Teitpä tei et, aina ihmiset ovat valmiita sanomaan milloin mitäkin – ”väärin sammutettu” tai tässä tapauksessa sytytetty. Minullakin on ollut jo pidempään sellainen tunne että olen koko ajan väärässä paikassa väärään aikaan, niin kuin tässäkin nyt.

  Kuitenkin on niin että TIEDÄN mihin Jumala on minut kutsunut ja valtuuttanut ja itselleni se on enemmän kuin mitä ihmiset sanovat tai miksi minua arvioivat tai nimittelevät. – Silti sattuuhan se, mietin vaan että kumpi saa voiton jarruttaja vaiko valtuuttaja?!
  Rakastan Jumalaa ja Hän rakastaa minua vaikka koko maailma vihaisi ja koska näin on, uskon saavani voimaa toteuttaa sitä näkyä ja tehtävää joka Jumalan Hengestä kohdallani on. Joku ovi avautuu, niin vaan on tapahduttava.

  Ennemmin on siis kuunneltava ja toteltava Jumalaa kuin ihmisiä. Ei ole helppoa, mutta sydän vaatii ja Jumala antakoon voimaa ja viisautta. Jos ei tämän oven takana, niin jonkin toisen. Sitä rukoilen tänään ja ehkä huomennakin jne.

  Tänään teen sen minkä jaksan ja osaan, tekemättömäksi en ala.

  Älä sinäkään.

  Tykkää

 3. No nykyään ei onneksi seurakunnasta laiteta esteitä päin vastoin kannustetaan touhuamaan 🙂 ehkä aikaisemmin esteenä oli se että aika ei ollut vielä kypsä

  Tykkää

 4. Hyvä kirjoitus. Toivottavasti monet saavat lukea.
  Tuli mieleeni nuoreten laulukirjan laulu Laula ihmisillehttp://www.youtube.com/watch?v=TOQvQt526ss

  Tykkää

 5. Mää sanon notta meirän armahrettujen Herran omien tulis vaa entistä rohkiammin nourattaa Herran tahtua. Vierähän ilosanomaa kaikkialle ja loistetahan valakeutena pimiässä maailmas.

  Tykkää

 6. Päivitysilmoitus: Pieni nosto vuodelta -13 | Blogitaivas

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.