Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Mistä etsit rohkaisua?

7 kommenttia

Luen pientä mutta paksua kirjaa. Taivaaseen menneen David Wilkersonin ”Isän sydän” nimistä. Siinä on sana jokaiselle päivälle mutta se on hyvin erilainen kuin meillä on totuttu. Se on täynnä pieniä opetuksia. Minua se on siunannut.
Kaikki ihmiset ovat ainutlaatuisia. Samallakaan ihmisellä päivät poikeavat toisistaan ja näiden mukaisesti Raamattukin puhuu eri tavalla eri tilanteissa, niin tämänkin kirjan tekstit. Juuri kun olen ihastunut jostain tekstistä ja ajattelen että voisinpa jakaa tämän useammankin kanssa, tulee uusi ja taas tuntuu että tässä se sittenkin on.

Kunen usko kenenkään pääsevän kärsimyksittä/vastoinkäymisittä elämänsä läpi niin nyt lainaan tähä otsikon mukaisen tekstin, ehkä on joku joka sitä nyt juuri tarvitsee, joku kristitty jolla on juuri nyt raskas taakka kannettavanaan.

Onko olemassa täysin antautuneita uskovia, jotka elävät helppoa ja huoletonta elämää? Näytä minulle Hengen johdatuksessa oleva, Jumalan täyttämä ja voideltu Herran palvelija, niin minä näytän sinulle ihmisen, jota ahdistetaan ja kuritetaan, joka on usein ymmällään ja tunteet syvät vedet ja tuliset pätsit.
Ne, jotka pyrkivät välttämään vaikeuksia, saavat harvoin ilmestystä Jumalan täyteydestä. He yrittävät käyttää uskoa välttyäkseen koettelemuksilta mutta eivär ymmärrä, että he riistävät näin itseltään mahdollisuuden nähdä, mitä on heidän sisimmässään.
Tulee päivä jolloin ahdinko ei enää ole vältettävissä, ja he sortuvat, koska ei ole koeteltua sisäisen voiman lähdettä.

Paavali kirjoitti:” Että hän kirkkautensa runsauden mukaisesti antaisi teidän, sisällisen ihmisenne puolesta, voimassa vahvistua hänen Henkensä kautta” (Ef.3:16) Herra tarvitsee palvelijoita, jotka eivät ole jokaisen opin tuulen ja aallon heiteltävissä, joilla on erottelukykyä ja jotka eivät eksy. Hän tarvitsee palvelijoita, jotka eivät tarvitse uutta ilmestystä lupaavaa opettajaa eivätkä maallista paimenta johdattamaan jokaista askeltaan.
Heidän onnellisuutensa tai Hengellinen voimansa ei ole riippuvainen yhdestäkään ihmisestä. Koetukset ovat osoittaneet, että heillä on itsessään Jumalan elämä, josta he saavat laupeuden ja löytävät armon avukseen oikeaan aikaan. Kristus on ilmoitettu paitsi näille palvelijoille, myös heissä.

Voimme oppia arvokkaan läksyn kuningas Daavidin kokemuksesta ”Mutta Daavid rohkaisi mielensä Herrassa, Jumalassansa” (1.Sam. 30:6)
On välttämätöntä, että opimme rohkaisemaan itseämme Herrassa selvitäksemme vaikein aikoina.
kehotan sinua Herran nimessä: avaa silmäsi näkemään väkevä Jumalan voima, joka sinussa vaikuttaa. Ota omaksesi Herran Jeesuksen Kristuksen täyteys. Riippumatta siitä, mihin tuliseen pätsiin joudut, ylivertainen Herrasi kulkee kanssasi sen läpi.

– Minua siunaa tuo loppu erikoisesti, vaikka tunneherkkänä ihmisenä olen välillä idässä ja välillä lännessä. Tiedän omat heikkouteni, mutta Jumala on väkevä ja uskollinen, Hän tekee minkä lupaa, vaikka ja kun, usko tulee koetelluksi.

Oli toinenkin teksti jonka olisi halunnut tähän laittaa koska se on vielä lähempänä omaa sieluani. Se olisi ollut ”Kun kaikki keinot pettävät”. Otsikostaan huolimatta se on rohkaiseva, siinä vain on se elämän toinen puoli ja ihmisen osa toisin sanottuna. Alkua en malta olla laittamatta, se alkaa näin: Uskominen silloin, kun kaikki keinot pettävät, on Jumalalle sangen otollista ja mieluista. Jeesus sanoi Tuomakselle:” Sentähden, että minut näit, sinä uskot. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat!” (Joh. 20:29)
On tämä pieni kirja niin hyvä että täytynee se hankkia ihan omaksikin.

”Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani” Ps.119:105 näihin suloisiin sanoihin kiitos Herralleni.

7 thoughts on “Mistä etsit rohkaisua?

 1. Illalla myöhään, jo väsähtäneenä, kirjoitin tämän tekstin ja nyt aamun valossa näen että kirjoitusvirheitä on, mutta viisaat osaavat lukea oikein 😉 ! Lyhyesti tiivistän sanomani suomeksi.
  Tässä on tärkeätä että kaikessa turvaamme Jumalaan. Emme lähde seuraamaan milloin mitäkin opintuulia, emmekä hae turvaa ihmisistä, vaan luotamme siihen, että Jeesuksen lupaama Pyhä Henki tekee meissä työtään niin, että voima ja viisaus kaikissa elämäntilanteissamme tulee Häneltä.

  Ne elämäntilanteet jotka eivät ole ihmisten hallittavissa, toivottavasti saavat meidät aina kääntymään suoraan Jumalan puoleen ja uskomaan että meissä on Pyhä Henki joka auttaa kirkastamalla meille totuutta. Ja Tie, Totuus ja Elämähän on Kristus Kaikkivaltias. On meille hyväksi että opimme tämän läksyn ja niin saamme seistä Kristus kalliolla kun pahat päivät tulevat/ ovat. Tässä Hengessä ja voimassa siunattua elämää koetuksissakin.
  Herra kanssamme.

  Tykkää

 2. Kiitos,että illalla myöhään valitsit juuri tämän tekstin. Se muistutti Jumalan totuuksista.
  Olin tänään saman aihepiirin ääressä kuulemassa opetusta Juud. kirjeestä.
  Jeesuksen veli kirjoitti lyhyen kirjeen suurena huolenaan seurakunnan sekaan luikerrelleesta eksytyksestä. En ollut kirjeeseen aiemmin kovinkaan paneutunut ja olin pudota penkiltä tekstin voimasta. Se antoi aihetta sekä itsetutkiskelulle että laajemmassakin mielessä.

  Tykkää

 3. Kiitos Virpi! TODELLAKIN!
  Pieni kirje mutta mahtava ja erittäin ajankohtainen! Olisko mahdollista että toisit kuulemastasi evästä tännekin blogina ?! Tekisi hyvää kaikille.
  Juuri niin kuin tuossa kirjoitatkin, itsetutkisteluun ja laajemmastikin. Elämme aikoja jolloin on kaikki tutkittava entistä tarkemmin Pyhän Hengen valossa, katselematta oikealle tai vasemmalle. ”Vaikka itse enkeli” tulisi ja todistaisi jostain muusta kuin esim. tästä mitä Juudaskin kirjoittaa.
  (luin tekstin Raamattu kansalle versiosta, luen sen vielä kahdesta muustakin käännöksestä)
  Minua oikein sykähdytti myös, sydänjuuria myöten, jakeet 20 ja 25. Mahtavaa! Kannattaa lukea Raamattua ja aina vaan ahkerammin ja kuunnella Jumalan puhetta hengen korvillaan!
  Kiitos Jumalalle että Hän puhuu ja on antanut meille Pyhän Hengen!

  Tykkää

 4. Kuinka ajankohtainen tämä lukemasi kirjan opetus ja huomio ovatkaan tänäänkin. Luin toisaalla mainitsemasi Danielin ja tomoteuksen kohdat. Pyhä Henki on polttava tuli.

  Tykkää

 5. Niin, eikö olekin, Wilkerson oli Jumalan mies! Kiitos hänestäkin Herralle.

  Ihana Pyhän Hengen tuli, kuinka sitä rakastankaan! Sen polte puhdistaa ja innoittaa, saa nöyräksi ja ihmettelemään Jumalan suuruutta. Tuo Danielin kohtakin on niin ihana, ja 2 Tim. 3:14-17 sopii kaikkiin jotka jo lapsuudessa ovat oppineet ”Pyhät kirjoitukset”.

  Jumalan iankaikkinen Sana, kuinka se maistuukaan hyvältä, mihin sitä voisi edes verrata?
  Me usein, tai melkein aina kun olemme rukoilleet tyttäreni kanssa, toteamme kiitollisuutta täynnä, kuinka onnellisia saammekaan olla siitä että meillä on yhteys Jeesukseen Pyhässä Hengessä. Se on Jumalan ihme ja armo, kun toisinkin voisi olla.

  Olen niin iloinen sinustakin Virpi, tunnen sinut todelliseksi sisarekseni, onhan meillä sama Isä.

  Minullahan on vain veljiä samaa verta olevia.
  Vielä tänään 4, huomisesta ei tiedä vanhimman veljeni suhteen, syöpä ei ole lähtenyt paranemaan ja ihme on jos hän kesän näkee…..
  Haluan uskoa että Jeesus on kuullut rukouksemme ja on häntä vastassa kun aika täyttyy hänen kohdallaan. Ei veljistäni ole kukaan samalla tavalla uskossa kuin minä.

  Mutta että mahdollisimman moni pääsisi samaan asemaan :”saarnaa sanaa, astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla, nuhtele, varoita ja kehota, kaikin tavoin kärsivällisesti opettaen!” opettaa rakas veljemme Paavalikin.
  Siihenkin olen pyrkinyt ja jos en muuta ole voinut, olen rukoillut.

  Tykkää

  • Muistan veljiäsi ja kiitetään lupauksista, jotka on annettu yhteisistäkin rukouksista.
   VT:ssä on kohta,jossa sanotaan Jumalan rakastavan meitä mustasukkaisesti,en nyt heti sitä löytänyt,hakusanalla saattaisi löytyö. Mutta, sitä pyydämme,että Herra meidät mustasukkaisella rakkaudella perhekuntinemme rakastaisi omakseen.aamen.

   Tykkää

 6. Kiitos Virpi. Näin teemme, kiitämme Herraa ja lujasti luotamme hänen lupauksiinsa ja hyvään tahtoonsa. ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut….” ei ole mitään suurempaa. Kiitollinen olen myös niistä sisarista ja veljistä Herrassa jotka muistavat rukouksin.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.