Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Pirkko Neuvonen: Psalmi 23

4 kommenttia

Herra on minun Paimeneni ja Hän on luvannut pitää minusta huolen, jos yritänkään paeta Hänen kasvojensa suojasta, ottaa Hän minut kiinni. Minulta ei tule puuttumaan mitään, minulta ei puutu kokemuksia, Hänen viisauttaan ja Hänen ymmärrystään, vain minua varten, eikä minulta puutu ongelmiakaan, joita Hän kanssani avaa, opettaen niiden kautta.

Hän vie minut vihreille niityille; Hän tietää tarpeeni ja puhuu minulle levosta, jota tarvitsen aina silloin, kun yritän omin voimin edetä kompuroiden. Hän asettaa minut viheriölle jalkojensa juureen. Hän pyytää minut vetten ääreen janoani sammuttamaan ja virvoittumaan kaikesta siitä touhusta, joka ei ravitse sieluani, henkeäni ja kehoani. Hän rakastaa minua niin paljon, että Hän ohjaa minut oikealle tielle nimensä kunnian tähden. Hän heilauttaa kieltomerkkiä, jos olen kääntymässä väärälle tielle. Hän on armollinen minua kohtaan, sillä Hän tuntee minun tieni.

Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, omissa, pahan väijyttämissä ajatusmaailmoissani tai totutuissa reaktiotavoissani loukkauksiin, en pelkäisi mitään pahaa, sillä Hän on minun kanssani. Hän suojelee minua kädellään ja estää minua joutumasta pahan valtaan. Hän johtaa paimensauvallaan minut kasvuun sanansa lupausten mukaisesti ja uudistaa minua. Hän kattaa minulle pöydän sekä vihollisteni silmien eteen että oman sisimpäni itse tuottamien vihollisteni eteen, luomalla minussa uutta vanhan sijaan. Hän voitelee pääni ja sisäiset haavani tuoksuvalla öljyllä ja saattaa minun maljani ylitsevuotavaksi jälleen. Hänen hyvyytensä ja rakkautensa sulautuvat minun koko olemukseeni ja jokaiseen soluuni, ympäröiden minut elämäni kaikkina päivinä. 

Minä kiitän siitä, kun saan asua Herrani huoneessa päivieni määrän.

Kirjoittaja: Taivasvieras

Blogitaivaan vieraileva kirjoittaja

4 thoughts on “Pirkko Neuvonen: Psalmi 23

 1. Ihanasti ja virkistävästi kirjoitettu! Aamen!

  Tykkää

  • Tarvitsin tuota psalmia kertomaan itselleni ja Jeesukselle ajatukseni ja aivan oikein Elsi, myös virkistykseksi! On hienoa kuulla, että se on myös virkistykseksi muille . . Herran paimenpsalmi kertoo siunaavasta huolenpidosta meitä kohtaan . . Siunattua, Herran armon päivää sinulle . . .

   Tykkää

 2. Aamen täältäkin. Mihinkä voisi ihminen Jumalalta piiloutua tai paeta? Adam yritti,samoin Joona, mutta rakastavan Isän puolelta ihminen on aina kiinni Hänen rakkaudenliekassaan.

  Tykkää

  • Niinpä, ei sitten mihinkään ihminen voi paeta elävän Jumalan otteesta, sillä Hän on omakseen kutsunut!! Hän jatkaa työtään rimpuilet sitten tai et!! Hän rakastaa meitä, se lieka on vahva. Rimpuilun seurauksista vastaa ihminen itse . . Siunausta Virpi . . .

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.