Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Mitä te oikein ette tee!

4 kommenttia

WP_20130808_003Sain tänään viihdemyrkytyksen, vaikka ainoa viihde, jota päivän mittaan olen harrastanut, ovat muutamat Facebook-päivitykset. Suunnittelimme erään kampanjakokonaisuuden medianäkyvyyttä. Eteeni avattiin muutaman TV-kanavan ohjelmatarjonta. Ei ole kenellekään yllätys, että tositeeveetä on tarjolla sen moninaisissa muodoissa hirmuisesti. Sarjoja tulee sarjan perään. Väliin mainoksia. Mutta kun koko viihteen kirjo koko harmaudessaan avautui silmieni eteen muutamalla powerpoint-dialla, sain viihdemyrkytyksen.

– Mulle on ihan oikeasti tosi tärkeää katsoa, että minun suosikkini leipoo paremman paakelssin kuin sinun suosikkisi”. Varmistaakseni asian tarun kännykkään ja pudotan sinun suosikkisi ulos koko ohjelmasta. Tämä tositelkkari on niin totta.

En minä ole täysin viihdevastainen. Kuuntelen poppismusiikkia, kun vain ennätän. Enemmän hukkaan aikaani joutavaan FB:ssä roikkumiseen. Skarpattavaa on minullakin. Eikä minulla ole mitään sitä vastaan, että joku katsoo telkkarista lempiohjelmiaan. Mutta kun näin TV-tarjonnan edessäni, näin silmissäni myös valtavan määrän ihmisiä tuijottamassa telkkarista kaiken, mitä sieltä valuu.

Yritin keskittyä siihen, miten turvallisuuskampanjamme tavoittaa ihmisiä ja kuinka heihin vaikutamme. En onnistunut.

Minun teki mieli huutaa telkkarintuijottajille hirmuiseen ääneen:
– Mitä te oikein teette?
No, en huutanut. TV-mies ja työkaveri olisivat saattaneet pikkasen pelästyä.

Nyt kun olen pari tuntia toipunut ohjelmatarjottimen annista, minun tekisi mieleen huutaa:
– Mitä te oikein ette tee?
Kumpi on oikeasti tärkeämpää, Tanssii tähtösten kanssa vai tanssii lapsensa kanssa? Putous telkkarissa vai puron lorina lähimetsässä? Big Brother vai Isä Taivainen?

Jos tuijotan telkkaria tai Facebookia kolme tuntia illassa, niin olenko laskenut päiväni oikein? Toivon, että moni muukin saa viihdemyrkytyksen.

4 thoughts on “Mitä te oikein ette tee!

 1. Hyvä Juha!
  Onkin tärkeää se, millä itseämme ruokimme.
  Kun asettaa elämänsä tärkeysjärjestykseen , eniten siitä ensin hyötyy itse ja sitten lähimmät ja aina vaan kauemmaksi näkyy ja kuuluu hyvän seuraukset.
  Seurustelemalla Jeesuksen kanssa me kaikki muutumme ja taivallinen kirkkaus saa ihmeellisellä tavalla sijaa meissä, luonnostamme vastahakoisissa. Pitkällä kokemuksella saatan sanoa että Herra pitää omistaan huolta ja yhtenä päivänä voi saada huomata että Jumala itse vaikuttaa tahtomista ja tekemistä – minussakin.
  Hän sen kyllä tekee ja elämä, kaikista maallisista houkutuksista ja kivuista huolimatta, muuttuu yltäkylläiseksi.
  Hän on luvannut meille yltäkylläisen elämän! Eikä sitä voita mikään. Ei Huolta! Kutsu on voimassa: Tule ja seuraa minua! Kukas näin sanoikaan? AI niin JEESUS!

  Tykkää

 2. ”Aina vaan kauemmaksi näkyy ja kuuluu hyvän seuraukset.”
  Paljon puhutaan noidankehistä, mutta kuten Tuulikki sanoi, on olemassa myös hyvän ketjureaktio.

  Tykkää

 3. Upea kirjoitus. Kiitos!

  Tykkää

 4. Kiitoksia. Olen yrittänyt itse skarpata ajan hukkaamattomuuden kanssa nämä muutamat päivät kokemukseni jälkeen. Onnistunutkin jonkin verran.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.