Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kontaktoinnin aikaa

5 kommenttia

Koulukaudessa alkusyksy, luonnossa vielä loppukesää – molemmissa heleys, kauneus ja raikkaus. Kaikkea kauneutta, etenkin sisäistä, toivoo jokaiselle koulun penkin kuluttajille; malttia, harkintaa ja näkökyvyn laajenemista niille, jotka harjoittavat toisten alistamista ymmärtämättömästi tai ilkeyttään – ja erityistä vahvistusta niille, jotka kokevat toisten härnäämistä, syrjäyttämistä, pelottelua.
Koulussa tulisi olla tilaa oppia, iloita oppimisesta, eikä joutua pähkäilemään kaverisuhteisiin liittyviä mutkia. Opettajillakin tulisi olla työrauha. Ja vanhemmilla luottamus että lapsella on koulussa hyvin. Joskus vanhat edellisen sukupolven kiusaamisen haamut hankaloittavat.. Totutun katkaiseminen omalla kohdalla on vaivalloisempaa kuin tutulla tavalla maailman havainnoiminen ja toimiminen. Erilaisuuden  hylkimisessä ja syrjimisessä on huteralle pohjalle rakentelun makua.
Yksi tänä syksynä avatuista kontaktimuovirullista sisälsi selosteen, jossa oli sanoja:
a) paksu laatu, b) läpinäkyvä, c) självhäftande (itsestäänkiinnittyvä), d) Raamatu ümbriskile (viroa taitamattomana > viittaa Raamattuun )
Hauskaa. Kontaktimuovi puhuu Pyhästä Hengestä. Hän on ennenkaikkea  a) paksua laatua, kestävä, iankaikkinen  b) läpinäkyvä, ei elä teeskentelyssä ja itseään pyhittävässä ilmapiirissä  c) kiinnittyy ihmisen avuksi itse, ilman ihmisen omia taitoja, sydämen kaipuu tosin tarvittaneen  d) on Raamatun valaisija – Jeesuksen kirkastaja, sovituksen, Jumalan rakkauden, aidon välittämisen opettaja…
Pyhä Henki on niin paljon ihmisen arkisesta elämästä kiinnostunut. Kaikki voiman puuskahdukset, hiljaisen rauhanhetket, Jumalan sanan opetukset… Kaikki tämä on tarkoitettu, jotta arkeni olisi siunaus. Haastetta riittää. Tuntuu että on monesti tukioppilaana. Onneksi opettaja on vakaa. ”Minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti” ”Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä”, sanoo Jeesus. Mihinkäs minä tästä lähtisin. Kontaktoitu Jeesukseen.

5 thoughts on “Kontaktoinnin aikaa

 1. Niin, mutta kappaleet kuin kontaktoitu kiinni toisiinsa. Eivät lähteneet erilleen 🙂

  Tykkää

 2. Kontakti- yhteys = siunattu asia.

  Tykkää

 3. Kiitos Virpi. Jumalan lasten yhteys, verkosto on ihmeellinen asia. Välillä sen moninaisuudesta ei millään hahmota kokonaisuuden aavistustakaan, välillä luulee jotain ymmärtävänsä. Enimmillään ilo yhteydestä on silloin kun voi lapsenkaltaisesti vain kiittää: ”Onpa siunaus että saadaan olla saman Isän lapsia – etäisempenkien kanssa”

  Tykkää

 4. Näin on!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.