Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Auta minua voittamaan epäuskoni

15 kommenttia

Raamattu Kansalle todellakin kääntää, riivatun pojan kertomuksessa, epätoivoisen isän pyynnön juuri otsikon tavalla. Minusta se onkin paljon ymmärrettävämpi tuossa muodossa kuin mihin ollaan totuttu.

Mennyt vuosi on ollut kohdallani ainutlaatuisen raskas. Ei niin, etteikö aikaisempikin elämäni olisi sitä suurelta osin ollut.
On kaksi asiaa jotka ovat vieneet voimani. Toinen, se luonnollista surua ja huolta tuottanut, päättyi kuolemaan elokuun alun yönä ja siksi se oli ainutlaatuista. Ei kuolema, vaan rakkaan ihmisen taistelu sairautta vastaan ja sen loppu.
Toinen tapaus on aivan toisenlaatuinen.
Hankaluus joka liittyy jokapäiväisestä arjesta suoriutumiseeni. Tilanne joka on suorastaan kurja ja näyttää päättymättömältä. Pitkä pimeä tunneli jonka päässä ei valoa näy.

Ensimmäinen otsikkoni oli lyhyesti ”Luotatko”?
Tapahtui nimittäin eräänä päivänä, ollessani kovin ahdistununut ja tiskaamassa astioita, että voimakas mutta lempeä ääni lausui vain yhden sanan ” Luotatko?” Jähmetyin paikalleni, keskeytin työni ja kuuntelin, olinko oikeasti kuullut kuulevin korvin? Ääni oli kuitenkin tuttu, siinä oli Kaikkivaltiaan auktoriteetti rakkaudella silattuna. Kun kuvaan tätä, sanani eivät riitä koska sitä ääntä vaan ei voi kuvata. Ei senkään takia koska siihen liittyy tietynlainen Hengen silmillä näky…. Ellei tämä olisi hengellinen sivu joku voisi nyt tilata piipaa auton ja kiireesti. Luotan kuitenkin siihen etten ole ainoa joka ”kuulee ja näkee” näkymättömiä.

Näin selkeästi en ole aikaisemmin tullut kuin kerran pysäytettyä. Siinä oli vain yksi sana ja kuitenkin siinä oli kaikki. En tiennyt mitä vastata. Teki mieleni sanoa tutulle äänelle välittömästi että luotan, mutta jokin pidätti. Tiesin Hänen tietävän että olin joutunut jo pois siitä uskosta ja luottamuksesta jota Hän tarkoitti. Mietin mihin lymyäisin ettei sisimpäni tila paistaisi niin selvästi ja niinpä sitten muistin tuon kohdan Raamatusta jossa riivatun isä pyytää apua Jeesukselta. Vastasin Herralleni: Sinä tiedät kaiken, tiedät tilani sanomattakin, mutta minäkin pyydän, ”Auta minua voittamaan epäuskoni”! Lisäsin vielä:” Minä uskon, minä tahdon koko sydämestäni uskoa Sinuun Herra – ja luottaa”. Kun luen tuota kertomusta riivatun pojan tapauksesta, niin sehän päättyy siihen että opetuslapset kysyvät Jeesukselta miksi he eivät pystyneet parantamaan poikaa, eli ajamaan hänestä riivaaja henkeä ulos. Jeesus vastasi:” Tätä lajia ei saa lähtemään muulla kuin rukouksella” (R.K)

Minulla on hyvä ystävä, itseäni 10v vanhempi, olemme tunteneet toisemme 40 vuotta. Hänellä on uskomattoman kova elämänosa. Hän soitti pari iltaa sitten ja päivitimme tilanteet toinen toistemme kanssa. Oma tilanteeni on kuitenkin kärpäsen siipien surinaa häneen verrattuna. Ellemme olisi niin hyviä ystäviä, en olisi tiennyt mitä sanoa hänen tämän hetkisestä tilanteestaan. Enkä paljoa sanonutkaan, minua van itketti ja ihmettelin kuinka Jumala voi sallia tämän, uskon sankarin, elämään niin paljon kuormaa ja niin pitkälle ajalle. Kun olimme puhuneet – ja olleet puhumatta kun molempia itketti, niin lopuksi sanoin hänelle, rakkaalle ystävälleni: mitä muuta voimme kuin todeta, jälleen kerran ja kaikesta huolimatta, kuinka ihmeellistä ja täysin käsittämätöntä on että saamme kuitenkin olla uskossa Jumalaan, sillä ”Kenen tykö me menisimme, Sinulla on iankaikkisen elämän sanat!” Tämä toi lohdun ja rauhan ja lopetimme puhelun rukoillen toistemme puolesta.

Kun tätä ajattelen, tunnen rakkauden Hengen läsnäolevana. Ihmettelen sitä luottamusta joka Jumalalla on lapsiinsa/luotuihinsa, omiinsa kun Hän antaa taakkoja kannettavaksi. Kun Hän kysyi minulta luotanko, siihen sisältyi paljon! Koen ettei hän kysynyt sitä menneisiin nähden ainoastaan, vaan nyt oleviin ja tuleviinkin. Ei ole helppoa, mutta rakkaus, suuri rakkaus tekee nöyräksi ja auttaa jaksamaan Isän lapsena.

Olen tänään löytänyt psalmin 9… jakeesta 10.” Herra on sorretun linna, turvapaikka ahdingon aikoina. 11. Sinuun luottavat ne, jotka sinun nimesi tuntevat, sillä sinä et hylkää niitä, jotka etsivät sinua, Herra. 12. laulakaa ylistystä Herralle, joka asuu Siionissa, kertokaa kansojen keskuudessa hänen teoistaan. 13. Sillä veritekojen rankaisija muistaa heidät, hän ei unohda kurjien huutoa.

Vielä Sefanja 3:17 (vk) Herra, Jumalasi on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa.
Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemulla riemuitsee sinusta.

Kiitos Jumalalle!

 

 

15 thoughts on “Auta minua voittamaan epäuskoni

 1. Tässä blogissa oli kaikki mitä tarvitsen juuri nyt. Herramme sinua Tuulikki runsaasti siunatkoon kaikissa tarpeissasi.

  Tykkää

  • Kiitos Sirkka!
   Tulin hakemaan Raamattuani täältä tietokonepöydältä ja samalla vilkaisin onko kommentteja tullut, sillä olin aika epävarma tämän tekstin suhteen. On siunattua kuulla sinun saaneen jotain tekstistäni irti. Rohkaiseehan se. Minusta tuntuu todella hyvältä sinun siunauksen toivotuksesikin, koen sen tulevan sydämestäsi ja uskon Jumalankin sen kuulevan! Koko sydämestäni toivotan myös sinulle; Herra siunatkoon ja varjelkoon sinua! Niin kuin Hän tekeekin!

   Tykkää

 2. Tuulikki, kiitos tästä kirjoituksesta. Mikä ihmeellinen lahja onkaan tuo yhteys, joka sinulla on tämän vanhan ystäväsi kanssa. Toinen toisenne kuormaa kantamassa. Vaikka ratkaisua ei ole antaa, on antaa läsnäoloa ja lohtua.

  Tämä aihe, josta kirjoitit on varmaankin jokaiselle meistä ajankohtainen joissakin kohtaa elämässä. Epäusko valtaa, odottavan aika on pitkä ja tuntuu, että ”tämä vene ei nyt ajaudu oikeaan rantaan”. Kiitollinen mieli tuli lukea tuosta saamastasi Pyhän Hengen rohkaisusta. Tuli mieleen se, kuinka Jeesus antaa meille voiman tulla Jumalan lapsiksi ja tuosta saamastasi rohkaisunkokemuksesta voi uskoa, että Hän sitoutuu antamaan voimaa vaikena aikoinakin lapsena olemisessa.

  1.Piet. 2:23 Häntä herjattiin, mutta hän ei vastannut herjauksella, hän kärsi, mutta ei uhkaillut, vaan uskoi itsensä oikeamielisen tuomarin haltuun.

  Tuossa Pietarinkirjeen kohdassa on Jeesuksesta tuo ”uskoi itsensä oikeamielisen tuomarin haltuun”. Kiitos,että tuohon samaan haltuun saa itsensä ja asiansa uskoa.

  Tykkää

 3. Kiitos Virpi!
  Tämä ystävä onkin todella kallis ja tärkeä minulle, on vain myös aika sairas ja olen useasti jo luullut että joudun hänestä tässä elämässä luopumaan. Me tiedämme toisistamme kaiken ja ymmärrämme jo puolesta sanasta toisiamme ja se on paljon!

  Sinäkin olet ystäväni, kiitos siitäkin. Olen usein saanut sinulta lohdun ja rohkaisun sanoja ja minusta on aina ihana lukea tekstejäsi, varsinkin niitä joissa tuot esille runsaasti Jumalan Sanaa, niin kuin sinulla on tapana! lopuksi, luin juuri Hesekielin 37 luvun 🙂 kuolleista luista, minusta se on innoittava ja siunaava. Uskotaan itsemme kaikessa ”oikeamielisen tuomarin haltuun” vaikka ratkaisua ei näy, kaikki on Hänen hallinnassaan ja tiedossaan, Häneltä ei mikään ole salassa. Tässä uskossa ja toivossa!

  Tykkää

 4. Kirjoituksesi sai ajattelemaan lähimmäisten tilaa, onko minulla ja minussa tilaa heille, aikaa muistaa ja auttaa. Itselläni on prosessi menossa, Jeesus kuuli ja pelasti. Yksi nuori nainen teki ihmeen, olin jo tilassa että en voinut itkeä. Se oli todella paha kokemus, mutta nyt tässä vuodatan kyyneleitä. Tuo minua puolet nuorempi nainen auttaa minua aina itkemään ja nauramaan samaan aikaan. Se on niin taattua. Hänen avullaan vien myös tämän prosessin läpi. Jumala ja Jeesus kuulevat aina, kun vain osaisin tehdä heidän haluamallaan tavalla. Se vaatii taitoa kuunnella myös itseään, onko edessäni se seuraava persoona, milloin ja kuka on viestini tuoja. Sitten prosessini on ohitse. Mutta nyt minun olisi vastaavasti annettava. Lähimmäinen on myös tyttö Bangkokissa, kuin paljon sairastava nainen läheisessä kaupungissa. Sain Bankokin suomalaiselta työtekijältä kirjeen, haluanko jatkaa auttamista, vaiko en. FIDA International ja New Life Center. Lopetin avun antamisen vuosi sitten, ja nyt mietin Jumalan tahtoa. Autoin vuosia erästä toista tyttöä, Mathanaa Suungsak. Nyt hän pärjää ilman apuani. Tämä toisen kaupungin nainen, sain nyt perjantaina kortin, toivoi minun muistavan. Kun olin vuosi sitten sairaalassa, vatsani leikattiin kolme kertaa, hän antoi tukeaan, mutta joutui pian itsekin sairaalaan kovien selkäkipujen vuoksi. Laiska ihminen istuu tässä, mitä miettii Jumala, Hänen tahtonsa tiedän. Muista sinua tarvitsevia, kun hekin muistavat sinua tarvittaessa. Bangkokin tyttö lähetti hänkin hienon kirjeen, on kaiketi väärin olla pettymys hänelle. Täytyisi mennä hänen asemaansa ja ymmärtää antaa omasta hyvästään. Jään miettimään ja päättämään tulevaa. Jumala tietää huomisen jo tänään, ja on kaikesta pahasta huolimatta Kaikkivaltias. Hänen tiensä eivät ole meidän ymmärrettävissamme kuin vain osittain.

  Tykkää

 5. Kiitos Ilkka Kiviniemi.
  Kirjoitit kauniisti ja tärkeästä asiasta.
  Tässä omassa tekstissänikin on yhtenä aiheena luottamus. Jumala kysyy luotanko Häneen. Mitä minulla olisi ellen Häneen luottaisi. Hän kyllä antaa siihen voiman, kuten uskoonkin, onhan Usko ja Luottamus molemmat Jumalan armolahjoja. Luota sinäkin kaikessa Jumalan johdatukseen ja kuuntele kaikkein ensimmäisenä hänen ääntään niin sinulle käy hyvin.
  ”Jumala tietää huomisen jo tänään, ja on kaikesta huolimatta Kaikkivaltias”!

  Tykkää

 6. Kiitos kirjeestäsi, Tuulikki! En osaa pukea sanoiksi, miten voimakkaasti myös minut pysäytti kysymys, joka sinulle esitettiin. Että luotatko?
  On huikeaa, että sinulta sitä kysytään! Kirjoitat, että vuotesi on ollut yksi raskaimmista ja että edessä näyttää olevan pimeä tunneli.. ja näitä sanoja kirjoittaessani samalla saan osan vastauksesta siihen, miksi sitä sinulta kysyttiin. Kun näit vain pimeää – ja kun kuitenkin Kristuksen valo on aina ollut sinun elämässäsi!
  Siunausta ja voimia siihen, mitä sitten Herra nyt tahtookin sinun elämääsi! Ja meidän kaikkien elämään.

  Tykkää

  • Odottaminen ilman ”näkyä” tuntuu pitkältä, kuitenkin tiedän että ”kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi jotka Jumalaa rakastavat”. Ihminen elää ajassa mutta Jumala ikuisuudessa jossa ajalla ei ole merkitystä. En tiedä mikä asiassani on päätös ja koska, mutta uskon että se on minulle hyväksi eikä Herra viivytä turhaan päätöstään. Herra tahtoo kaikille ihmisille hyvää ja jos Hän katsoo odottamisen kohdallani palvelevan Hänen hyväänsä, minä vain odotan, ja mitä muuta voisinkaan.

   Kristus valo, niin. Tässä yläpuolellani seinällä on ikoni jonka nimi on Kristus Kaikkivaltias. Hän pitää kädessään avointa kirjaa jossa on teksti: Minä olen maailman valo, se joka seuraa minua ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.

   Jeesusta seuraten ei kulje pimeässä, vaikka ihmisten maailmassa usein tuntuukin siltä kun yhtään ei näe missä on menossa, miksi ja mihin suuntaan. Usko ja luottamushan on sitä että seuraa edelläkulkijaa, vaikka ei tietäisikään miksi ja mihin nyt juuri.
   Päämäärähän on kuitenkin selvä ja selkeä.
   Kirjoitin tämän tekstin inhimillisen näkemyksen ja kokemuksen näkökulmasta koska tiedän mitä on ihmisen ahdistus. Ei elämä vaivatonta ole kenellekään, jokaisella omat kuormansa. Kimmoke oli tuo valtava kysymys, joka ei muuta kaivannut kuin sanan ”Luotatko”? Kuinka paljon se pitikään ja pitää sisällään. Se oli todellakin pysäyttävä, kerrtakaikkiaan.

   Kiitos Leena, kommentistasi ja kauniista sanoistasi. Kaikella on tarkoituksensa – kaikesta huolimatta, tälläkin mitä nyt käyn väsyneenä läpi. Vielä minä saan kiittää Herraa Hänen hyvyydestään ja huolenpidostaan, kiitän jo nyt. Siunattua tulevaa tiistai iltaa teille kaikille jotka kappelilla kohtaatte:)

   Tykkää

   • Kiitos Tuulikki! Herra tosiaan tahtoo kaikille ihmisille hyvää, sen tahdon uskoa, vaikka sitä ei ole helppo nähdä ahdistuksen aikojen yli. Kai niistä saa osansa meistä jokainen, lieneekö niin että vahvoiksi havaitut enemmän kuin heikommat? Kertomasi kuuliaisuus kaikessa osoittaa valtavaa vahvuutta. Ja täydellistä luottamusta. Siinä on meille maailman poluilta palaaville esimerkkiä kerrakseen.
    Voi hyvin! Siunatkoon sinua Jeesus itse rakkaudellaan ja lempeydellään. Kaipaamme sinua kappelilla, jos tiesi ei tällä kertaa sinne voisi johtaa.

    Tykkää

    • Kiitos vielä Leena, jos ehditkään tätä ennen iltaa lukea.
     Näin Marjan asioilla ollessani ja hänkin kysyi tulenko. Nyt kun pääsin kotiin, olen väsynyt. Henki on altis mutta liha heikko 😉 siis aivan konkreettisestikin nyt. Mieli ja Henki kaipaa, kroppa panee vastaan. Mutta tuleehan tytär 🙂 ! Siunattua iltaa ja Pyhän Hengen virvoittavaa ja hoitavaa läsnäoloa teille kaikille; siunaten! tyttären äiti 🙂

     Tykkää

 7. Kiitos Tuulikki hoitavista sanoista. Tuo Hesekielin kohta on tosiaan puhutteleva. Kuolleita luita on ja Herran voima on!

  Tykkää

 8. Kiitos Virpi.
  Hesekielin tuo kohta on todella puhutteleva. Yleensäkin rakastan noita suuria profeettoja, ja kyllä pienempiäkin. Raamattu ON ihana kirja. Kiitos Jumalalle että meillä on se!
  Olet ollut aika lailla ajatuksissani, olen miettinyt mitä sinun rauhaasi kuuluu? En ole vaan saanut aikaiseksi kysellä.
  Odotan itse Herran uudistavaa voimaa oikein todella, niin että nämä hauraat luutkin saisivat parantua ja oikeanlaista lihaa ympärilleen, vaikka en alkuperäiskansaa olekaan. Silti Jumalan 🙂
  Siunausta alkavaan ( työ) viikkoosi.

  Tykkää

 9. ”riemulla riemuitsee sinusta” – uskomatonta, silti haluan siihen uskoa. ”Luotatko”? Siinäpä kysymys minullekin. Osaisipa luottaa kuin lapsi, jonka Jeesus asetti meille esikuvaksi!

  Tykkää

 10. Puhuimme tänään juuri tyttäreni kanssa kuinka Jumalan rakkaus on niin suurta ettei sitä ihminen voi mitenkään käsittää, mutta uskottava se on että ”hän riemulla riemuitsee sinusta”! Aivan varmasti, se käy jotenkin ymmärrettäväksi kun ajattelemme Raamattua sen alusta loppuun kokonaisuutena, mistä muusta se kertoo syvimmiltään kuin Jumalan äärettömästä rakkaudesta ihmistä kohtaan.

  Niin ja Jeesus, Kuningas, asetti pienistä pienimmät meille esikuviksi, yritetään ottaa oppia – ja myös taivaan linnuista 🙂

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.