Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jumalan lapseus – Elämää Hengessä

9 kommenttia

Kun luet otsikon, laittaisitko sen perään kysymys merkin vai huutomerkin? Muuttaisiko mielestäsi otsikko sisältöään, jos olisin laittanut jommankumman merkin sen perään, ja kuinka?

Aamuyöstä mietiskelin syntyjä syviä. Saisin usein aikaiseksi mahtavia saarnoja juuri silloin, kun vaan jaksaisin nousta kirjoittamaan 🙂 . Päivän mittaan arki täyttää mielen ja unohtuu se mikä olisi ollut niin, mielestäni, tärkeää. Joka tapauksessa olen pidempään jo miettinyt mitä kaikkea merkitsee olla Jumalan lapsi. Yksi on ainakin varmaa; roomalaiskirjeen 8 luku (kokonaisuudessaankin) ja jae 14 – 17 Kaikki, joita Jumalan Henki johdattaa, ovat Jumalan lapsia. Te ette ole saaneet orjuuden henkeä elääksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden Hengen, jossa me huudamme :”Abba! Isä!” Henki itse todistaa yhdessä meidän henkemme kanssa, että olemme Jumalan lapsia.

Oletan että kaikki täällä blogitaivaalla ovat kokeneet millaista on syntyä uudesti ylhäältä, Pyhän Hengen vaikutuksesta, elävään uskoon. Edelleen oletan, että olemme kaikki kokeneet senkin, kuinka Pyhä Henki meissä todistaa tästä Yhdessä Hengessä elämisestä. Meihin on tullut Jumalan jatkuvasti uudistava Henki. Henki joka vaikuttaa meissä jatkuvaa muutosta.

Minua siunaavat niin monet asiat Raamatun lehdillä. Minulle Raamattu on, virren sanoin ”Aarre verraton”. Silloinkin kun koen olevani savenvalajani pöydällä. Hiljaisella paikalla, tai huolten painamana. Silloinkin, kun elän tämän maailman varjojen alla. Silloin voin vain levätä lupausten varassa, hiljaa odottaen.

Parasta on kuitenkin kun olen Pyhän Hengen vaikutuksen vallassa, kun tuli lämmittää, ilo ja riemu sykähdyttää ja kirkkaus täyttää maan ja taivaan. Mutta tuntisinko niin suurta iloa ja riemua jos en välillä kokisi erämaa koulua? Jos ilon hinta on koulu, se kannattaa. –  Silloinkin on hyvä, kun Herra yllättää rakkaan sisareni tai veljeni. Nyt olen iloinnut viimeksi Tapion ja Virpin teksteistä. Onko puolueellista mainita tämä, minusta ei ja selitys tulee tässä.
Samalla tavalla, kuin voi iloita Hengellä täyttyneestä elävässä uskossa Jeesukseen olevasta tuntemattomasta ihmisestä jonka tapaa, ja josta aistii saman Hengen joka itsessäkin vaikuttaa, voi iloita  myös siitä kun lukee, esim. juuri täältä ”taivaalta” jonkun tekstin ja huomaa että Jumala on puhunut samasta aiheesta minullekin jo pidemmän aikaa. On riemua kokea että Jumala puhuu! Kuinka se siunaa ja rohkaiseekaan. Useimmilla nämä kokemukset liittyvät yhteyteen seurakunnissa ja yleensäkin ihmisten tapaamisissa. Minulla ei ole kovin usein näitä yhteyksiä, mutta Herran Henki on kaikkialla! Samalla tavalla Hän opettaa, kasvattaa, puhuu jne. kammioissakin kuin ihmisjoukoissa. Se on ihmeellistä, se on armoa, se on Rakkautta, kaikkialla vaikuttavaa, aina olevaa.

Tapio kirjoitti mm.siitä kahdesta luonnosta joka meillä on.
Henki meissä tahtoo parasta, Jumalan tahdon mukaista elämää, mutta luonnollinen ihminen kamppailee tässä välissä. Tahtoa minulla on, mutta ei aina voimaa sen hyvän toteuttamiseen. Itse olen herännyt ajattelemaan paljonko itsessäni on farisealaisuutta. Mistä minun pitäisi tehdä, ihan oikeasti parannusta. Kyllä sitäkin on hyvä ajatella, jos kokee Herran Hengen siitä muistuttavan. Vaikka syytä on muistaakin Galatalaiskirjeen opetukset, niin kuin myös 2.kor. 3:17. Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siellä on vapaus.-  ja   jae18: Me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niin kuin muuttaa Herra, joka on Henki! Viimeisimmässä tekstissään Virpi kirjoitti innoittavasti mitä oli tapahtunut kun hän oli antautunut palvelutehtävään, lähtenyt auttamaan ja tullut itsekin autetuksi. Raamatussa sanotaan ettei Jumala jää meille koskaan mitään velkaa.
Mitä tällä kaikella on tarkoitus sanoa, kuinka siis kiteyttäisin?

Ainakin ihmeellisestä rakkaudesta on kyse. Rakkaudesta, jonka Jumalan Pyhä Henki meissä vaikuttaa tämänkin kanavan kautta, sinänsä tuntemattomien ihmisten kesken. – Sisarten ja veljien jotka Jumalan lapseuden kautta ovat alkaneet rakastaa toisiaan?! Niin ainakin minä koen. Uskovat ovat todellinen perheeni. Tuntuu aivan ”taivaallisen” ihanalta ajatella että me olemme matkalla Isän kotiin elämään sitä ikuista elämää, jonka meille on rakkautemme kohde, Jeesus Kristus, luvannut ja mennyt sitä jo edeltä valmistamaan. Maallinen vaelluksemme ei ole kivutonta, tarvitsemme toistemme tukea jaksaaksemme, mutta meillä on kirkkauden toivo, aarre näissä saviastioissa.
2kor.4:16-18 Sen tähden me emme lannistu. Vaikka ulkonainen ihmisemme menehtyykin, sisäinen ihmisemme kuitenkin, uudistuu päivä päivältä. Tämä hetken kestävä, kevyt ahdistuksemme tuottaa määrättömän, ikuisen kirkkauden meille, jotka emme kiinnitä katsettamme näkyviin vaan näkymättömiin, sillä näkyväiset ovat ajallisia, mutta näkymättömät iankaikkisia!….. (Raamattu Kansalle käännös)

Tahdon myös osoittaa kiitollisuutta, kiittää kaikkia kanssamatkaajia, Tien kulkijoita. Henkilökohtainen Kiitos kaikille ”taivaan” omille, –  ja vieraille ja tervehdys näille uudemmille blogisteille, kuten Patrick ja Juha. Kiitos kun tuotte tuoreutta tullessanne, vaara on  urautua ja luutua vanhoihin kaavoihinkin, elleivät uudet viinit virtaa väkevinä. Onneksi, Kiitos Jumalan, Hän tekee uutta ja uudistaa myös vanhat leilit.
Vielä kerran Virpi.  Hän teki sen, hän kiitti Ilkan blogissa Ilkkaa siitä että on ”luonut” tämän kanavan jossa me saamme tuntojamme ja kokemuksiamme jakaa. Harvemmin tulee ajatelleksi kuinka tärkeä tämä kanava on ja että se ei ole syntynyt itsestään. Tämäkin, Ilkan teko, on Pyhän Hengen vaikuttamaa rakkautta ja Jumalan lapseutta. Kiitos Ilkka.

Jokainen voi, jos sydämessään tuntee halua,  rukoilla tähän loppuun Herran siunauksen, ja kohdistaa sen yhteisen asiamme ja toinen toisemme hyväksi.. Kiitos. 🙂

 

 

9 thoughts on “Jumalan lapseus – Elämää Hengessä

 1. Jumalan lapsi
  ikuinen rakkaudessa
  puhdas ja pyhä
  pysyvä Kristuksessa
  mikä meistä jäävä

  Tykkää

 2. Tulipa Tuulikki kokoavista ja rakentavista ajatuksistasi ja Raamatun kohdistasi mieleeni ruokapöytä. Jeesus, joka on elämän leipä ja viini meille Jeesukseen uskoville. Perheenjäsenet syövät saman pöydän äärellä. Ja, kun maailmassa Jeesuksen kertoman mukaan välillä ahdistuvat, he palaavat saman leivän ääreen parantumaan haavoistaan, jotka ovat kätketyt Kristuksen haavoihin. Ihmeellinen lahja on tosiaan se, että sekä sitä iloa maljansa ylitsevuotavaisuudesta että kipua nälästään, janostaan tai hädästään saa jakaa saman sukukunnan jäsenen kanssa. Ja silloin kun yhteys toimii ja Kristuksen rakkautta on, uskaltaa jakaa toisen kanssa niitä parannuksenteon kohtiaankin ja saa rohkaisua ja esirukousta niihinkin.

  Minusta Jumalan lapseus on elämää hengessä. Tomumme ja tuhkamme on ja elää niissä olosuhteissa ja rakenteissa missä elää, mutta lapsen henki on Isässä kiinni ja siinä suhteessa Herran henki vie omia polkujaan.

  Tuosta ruokapöydästä ajatus siirtyi Danielin kohtaan:

  ”Kuningas käski antaa heille ruokaa omasta pöydästään ja viinejä, joita hän itse joi, ja käski kasvattaa heitä kolme vuotta. Sitten osa heistä pääsisi kuninkaan palvelukseen. 6 Heidän joukossaan olivat Juudan heimosta Daniel, Hananja, Misael ja Asarja. 7 Ylieunukki antoi heille uudet nimet: Danielille hän pani nimeksi Beltesassar, Hananjalle Sadrak, Misaelille Mesak ja Asarjalle Abed-Nego.

  8 Daniel kuitenkin päätti, ettei saastuttaisi itseään kuninkaan pöydän herkuilla ja viineillä, ja hän pyysi ylieunukilta lupaa, ettei hänen tarvitsisi sitä tehdä.”

  Daniel pysyi oman pöydän ja oman ruokansa äärellä. Siinä pöydässä on edelleen paikkoja tulla.

  Tykkää

  • Kiitos Virpi! Ihanasti kuvaat tuota yhteistä pöytää, juuri noinhan se on.
   Luitko Tapion blogista sen kohdan jossa siteerasin hänen erään runonsa loppua? Siinä hän kirjoittaa ”Nyt olen tässä, leipä ja viini kädessäni. Syön elämän leivän ja nautin liittosi maljan, jonka minulle ojennat….

   Uskovien yhteys Pyhässä Hengessä, kuinka ihmeellistä ja totta se onkaan! Kuinka siinä toteutuva Jumalallinen rakkaus hoitaa ja on elävää. Jopa niin että nuokin kolme Pyhää miestä Sadrak, Mesak, ja Abed-Nego saivat rohkeuden vastustaa kuningas Nebugadnesaria henkensäkin uhalla, ja kuinka kävikään!
   Itse Herra tuli käyskentelemään heidän kanssaan tuliseen pätsiin. Tätä mekin voimme olla toisillemme, ainakin jossain määrin, mutta Herramme ja Vapahtajamme on sama, eilen niin kuin tänäänkin ja vielä ikuisuudessakin! Mikä riemu.

   Minä sitten nautin sinun seurastasi Virpi, vaikka emme ole koskaan toisiamme tavanneetkaan, kiitos Tien, Totuuden ja Elämän jakamisesta kanssani!

   Tykkää

 3. Kiitos Tuulikki lämpimistä ja kannustavista sanoistasi – uskon kiittäväni meidän kaikkien kirjoittajien puolesta! ”Minulta tulee ajatus, minulta sen toteutus” (Sananl. 8:14)

  Tykkää

 4. Kiitos itsellesi Ilkka, paljon kiitoksia, kaikesta.

  Jumala todellakin vaikuttaa (Sananl. 8:14) meissä tahtomisen ja tekemisen ja siksi kaikilla on toivoa myös uudistua Hengessä ja myös nähdä itsensä sekä inhimillisenä ihmisenä että Jumalan armosta Hänen rakkaana lapsenaan. Kiitos Jumalalle rakkauden armolahjasta!

  Tykkää

 5. ILo on olla Jumalan lapsi ja jakaa ystävyyttä muiden uskovienkin kanssa on rakentavaa ja siunaus rikasta monien yksinäistenkin hetkien ajasssa ja nähdä miten paljon meille Jumala antanut iloksi and avata uusia näkö aloja toistemme seurassa ja sitten kun olemme Herran kanssa tämä tuo siunausta ja kiitos mieltä ja ottaa vastaan Herran eläv sana ja kosketus ,kiitos ja siunausta,keijo

  Tykkää

 6. Todellinen ilo onkin Jumalan lapseudessa, ilo joka on kestävämpää kuin mikään muu, se on iankaikkista. Ahdistuksessakin Jumalan lapseus on ilona ja lohtuna.
  Kiitos sinulle Keijo ja Herra siunatkoon myös sinua!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.