Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Pimeys minussa

4 kommenttia

IMG_20131010_221926

Oman sielun pimeitä kohtia on vaikea löytää valossa. Varjoihin ne onnistuvat kätkeytymään kuin yöperhonen puun runkoon. Vasta elämään väsyneen kurjuus ja katkeruus, joka vyöryttää pimeyden kaiken valon ylle, saa sielun pimeät lonkerot luikertelmaan esiin ja tarttumaan kaikeen mikä vielä hetki sitten oli puhdasta ja viatonta.

Pienikin valo saa pimeyden väistymään, mutta suljettujen ovien taakse ei edes toivon kipinä pääse sisälle.  On turvallisempaa pitää kiinni siitä mitä on, kuin avata ovensa valolle, joka tahtoisi sisään. On turvallisempaa säilyttää kontrolli omaan elämäänsä, kuin antaa ohjat toiselle. Vanhat tavat, huonotkin, ovat omia ja niiden vuoksi ei tarvitse luopua mistään. Siksi on helpompaa taivaltaa pimeässä tuttujen kipujen kanssa, kuin  päästää valo sisään ja hyppätä tuntemattomaan.

Hyvyyden muutos pelottaa, sillä  mikään ei olisi enää entisensä ja ihmisen sielu niin rakastaa tätä kaikkea. Hyvyyden muutos kirkastaisi pimeyden ja vanha ihminen olisi poissa.

Yllä oleva ajatelma on taustapaperi Jumalan kirkkaudelle. Meissä oleva synti on kiinni sielumme pohjassa. Se on kuin kirkkaan peilin tausta, jota ei erota kuvajaisen alta. Sen pintaan on kirjailtu meidän pelkomme, tarpeemme ja halumme. Me haluamme hallita elämäämme aivan itse. Tiedämme että suhde Jeesukseen muuttaa meitä mutta emme tiedä miten. Näemme valon mutta on helpompa katsoa sitä etäältä kuin olla osa sitä.

Jumalan kirkkaus pelottaa meitä jos emme tunne häntä. Usein vasta se että elämämme hajoaa palasiksi saa meidät avamaan ovemme Jeesukselle ja löydämmekin rakastavan Isän joka antaa suorittamisen ja ankarien vaatimusten sijaan rauhan ja levon.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

4 thoughts on “Pimeys minussa

 1. Pimeyttä löytyy ihmisen minuudesta siihen saakka, kunnes on saanut luovutettua itsensä kokonaan Jumalalle. Se lohtu kuitenkin on, että kaikki on jo täytetty Golgatalla.

  Tykkää

  • Näin se on, Moni sen tietää mutta silti ei ota vastaan Jeesusta vastaan koska he pelkäävät sitä, mitä se tuo tullessaan. Itse tiesin vuosia mitä minun tulisi tehdä mutta en kyennyt siihen oman pelkoni takia. Omilla silmilläni oli suomut jotka putosivat kerralla pois kun päästin Jeesuksen elämääni. Ja tässä ajassa olemme heikkoja ja alttiita maailmalle aivan loppuun saakka ja tarvitsemme anteeksiantoa joka tapauksessa

   Tykkää

 2. ”Jumalan kirkkaus pelottaa meitä jos emme tunne häntä.” Niin juuri se on.

  Yksi lempivirsistäni on 510.
  Sinä, Jeesus, ymmärrät parhaiten,
  kun katsot sydämeen,
  miten pelkään, valoa väistelen
  ja kaipaan pyhyyteen.
  Anna anteeksi, pese puhtaaksi,
  tee uudeksi kokonaan.
  Minä tahdon kuunnella ääntäsi,
  se kutsuu seuraamaan.

  Siinä on tuo kohta: miten pelkään, valoa väistelen ja kaipaan Pyhyyteen.
  Uskonprosesseissa taitaa käydä niin, että viettäessään aikaa Raamatun, rukouksen, opetuksen eli Pyhyyden äärellä, alkaa kieltämisen ja piilottelemistensa sijaan yhä nopeammin tuoda ne omat pahansa siihen Jeesuksen eteen ja valoon. ”Kato nyt taas tätä Herra, ei se lopu mun suusta pahan puhuminen, asioiden edelle meneminen, pelkääminen tai mitkä ne synnit milloinkin on, vaikka kuinka oon tietoonen”. Kun saa suurta Jumalaa oppia tuntemaan edes vähän, alkaa ymmärtää, että juuri tuosta syystä Jeesus tuli. Markuksen evankeliumin ruokkimisihmekohdissa on usein tuo ”Jeesuksen tuli heitä sääli”. Omassa pimeydessään sitä on armon nälässä ja siihen Jumala lähetti Jeesuksen, koska on 100% tietoinen siitä, että ihminen kärsii langenneisuudestaan ja tarvitsee apua.

  Tykkää

  • Niin, Virpi. Armon kerjäläisiä sitä ollaan, vaikka ei oltaisi enää niin pimeässäkään. Armonkin nälkä kasvaa syödessä, eikä se ole huono asia ollenkaan, jos elämä näin täyttyy.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.