Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Ruoki nälkäisiä, älä kylläisiä!

6 kommenttia

IMG_20131011_065954

Älä ruoki kylläisiä vaan etsi nälkäisiä. Älä paranna terveitä, vaan etsi sairaita. Älä tuhlaa aikaasi niihin, jotka eivät kuuntele, vaan kärttävät perusteluita perustelun perään.

Kun tarkastelemme Jeesuksen toimintaa, näemme, että hän oli dynaaminen, määrätietoinen opettaja, jolla oli selkeä päämäärä. Jeesus ei jäänyt kiinni kyselijöiden saivarteluihin vaan näki heidän motiiviensa läpi. Jeesuksen tavoitteena ei ollut tehdä käännynnäisiä vaan opetuslapsia. Hän mieluummin ylitti järven ja odotti nälkäisiä kuulijoita paikalle. Heitä hän ruokki sanalla johdattaen heidät Jumalan valtakunnan salaisuuden tuntemiseen. Hän paransi sairaita osoittaen, että hänessä ja opetuslapsissa vaikutti Jumalan voima ja kirkkaus. Omasta uskonnollisuudesta kylläiset hän jätti oman voimansa varaan sillä heillä ei ollut todellista halua seurata Jeesusta.

Jeesuksen seuraaminen oli jo tuolloin elämän mittainen seikkailu. Seikkailu on jatkunut 2000 vuoden ajan ja se jatkuu yhä. Viestikapula on vaihtunut sukupolvi sukupolven jälkeen. Jokaisella ajalla on ollut omat harhansa. mutta kaikille on ollut yhteistä se että ihminen itse on pyrkinyt hallitsemaan Jumalan sanaa ja etsimään oikotietä iankaikkisuuteen. Mutta aina on löytynyt ne nälkäiset, jotka ovat olleet valmiita intohimoisesti seuraamaan Jeesusta järven yli pois kaupungista. Valmiit opetuslapseuteen ja viemään Sanaa eteenpäin.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

6 thoughts on “Ruoki nälkäisiä, älä kylläisiä!

 1. Aamen.

  Tykkää

 2. Taidatkos sen selvemmin sanoa! Sykähdyttävä teksti!

  Tykkää

 3. Niin, mikä se olisikaan parempi mitta elämälle kuin Jeesus. Jeesuksen mittaiseen mieheen ei mikään matka kuitenkaan riitä. Se on itse kullekin vielä mittaamaton tie, jonka päässä on Risti. Hän on kuitenkin mitannut sen puolestamme.

  Tykkää

 4. Ihmisinä emme yllä Jeesuksen mittoihin, Siihen eivät opetuslapsetkaan yltäneet silloin kun Jeesus oli heidän kanssaan. Mutta Jeesuksen viimeisiä viestejä opetuslapsille oli, että te tulette tekemään samoja tekoja kuin minä (Jeesus) ja vielä suurempiakin. Ja raamattu kertoo että Pietarin varjo paransi sairaita… Pyhä Henki annettiin maailman sitä varten, että me voisimme jatkaa Jeesuksen työtä. Meidän on muistettava että olemme Savenvalajan käsittelyssä, kun astumme uskontielle. Hän luo meistä uutta silloin, kun uudistumme uskossa ihmisinä ja hän puhaltaa meihin elämän hengen. Suurin armolahjamme on iankaikkinen elämä, nuo muut lahjat ovat siten vähän pienempää kaliperia. Me olemme opetuslapsia, koska Jeesus käski tehdä meistä sellaisia. Me olemme sitä heti, kun lähdemme seuraamaan Jeesusta. Kasvu ja uudistuminen on koko elämän mittainen prosessi ja valmiita olemme vasta Pelastajan saavuttua.

  Tykkää

 5. Tulipa mieleeni hassu mielleyhtymä, nimittäin ulkoläksy lukion kemiasta: liuos on kylläinen, kun siihen ei enää samassa lämpötilassa ja paineessa liukene samaa ainetta.

  Olisiko se uskonkin kanssa niin. Kun ihminen on oikein täynnä omaa itseään, muuttaa Jumala armossaan olosuhteita (lämpötilaa ja painetta), jotta Jeesuskin alkaa mahtua? Omassa uskontiessäni tapahtui jotakin tuollaista. Jeesus tuli ikävääni ja nälkääni.

  Tykkää

  • Aatteles miten Jeesus kohtasi jokaisen tapaamansa ihmisen eri tavalla. Jokainen sai omanlaisensa vastaanoton. Jumalalla tuntuu olevan loputon valikoima keinoja joilla hän tyhjentää ihmisen omavoimaisuuden. Tuo on aika hyvä vertaus!

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.