Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Toivo Vihmakoski: Kehen tai mihin verrata tai miten muuten hahmottaa Jumalan suuruutta

7 kommenttia

Motto:

”Keneenkä siis te vertaatte minut, jonka kaltainen minä olisin”, sanoo Pyhä. (Jes. 40:25)

Vertaamisia ja/tai vertaamisyrityksiä on tehty varmaan paljonkin, tässä minun, ei yrityksiä vaan näkemyksiä. Suuruusjärjestyksessä pienemmästä suurempaan.

1. Neutriino, Jumalan luoma, fermioneihin kuuluva lähes massaton alkeishiukkanen. Osittain määritelty.

2. Elektroni, Jumalan luoma, edellistä suurempi fermioneihin kuuluva alkeishiukkanen. Elektroneja on jokaisessa atomissa vähintään yksi. Ne sijaitsevat atomiytimen ympärillä yhdellä tai useammalla kuorella. Osittain määritelty.

3. Atomi, Jumalan luoma, edellistä suurempi alkuaineen kemiallisesti pienin perusosa. Atomeista ”pienin” on protium eli tavallinen vety, jonka atomissa on vain yksi protoni ja yksi elektroni . Osittain määritelty.

4. Molekyyli, Jumalan luoma, edellistä suurempi kemiallisen yhdisteen pienin osa. Ehkä yleisessä kielenkäytössä tunnetuin molekyyli on vesimolekyyli  (H2O). Osittain määritelty.

5. Solu, Jumalan luoma, edellistä suurempi kaikkien elävien organismien rakenteellinen ja toiminnallinen perusyksikkö. Solut voivat lisääntyä jakautumalla joko mitoottisesti (jakautumalla kahteen identtiseen yksilöön)tai meioottisesti (jakautuminen pariutumalla). Osittain määritelty.

6. Muurahainen, Jumalan luoma, edellistä suurempi eläinkuntaan kuuluva hyönteinen. Osittain määritelty

7. Kissa, Jumalan luoma, edellistä suurempi eläinkuntaan kuuluva nisäkäs. Osittain määritelty-

8. Ihminen, Jumalan luoma, edellistä suurempi ainoa nykyisin elossa oleva ihmisten sukuun kuuluva laji. Osittain määritelty.

9. Valas, Jumalan luoma, edellistä suurempi eläinkuntaan kuuluva nisäkäs. Tähän luokkaan kuuluva sinivalas on kookkain nykyään elävistä Jumalan luomista lajeista . Osittain määritelty.

10. Maapallo, Jumalan luoma, edellistä suurempi Jumalan kaikkien luomakuntaan kuuluvien lajien asuinsija. Osittain määritelty.

11. Aurinko, Jumalan luoma edellistä suurempi maapallon elämän mahdollistava kuuma kaasupallo. Osittain määritelty.

12. Linnunrata-galaksi, Jumalan luoma, edellistä suurempi satoja miljardeja Auringon kaltaisia ja tätä pienempiä tai suurempia kiintotähdiksi kutsuttuja kuumia kaasupalloja niitä kiertävine planeettoineen sisältävä kokonaisuus. Sisältää myös mustia aukkoja eli valtavia massakeskittymiä, sumua ja näkymätöntä materiaa ja vapaasti kiitäviä neutroneja. Osittain määritelty.

13. Universum, Jumalan luoma, edellistä suurempi kaiken luodun aineen ja energian sisältävä kokonaisuus, jonka ulkopuolella ei ole mitään fyysisin keinoin havainnoitavissa olevaa. Sisältää satoja miljardeja Linnunrata-galaksia vastaavia ja osittain paljon suurempiakin paikallisia materia- ja energiakeskittymiä. Osittain määritelty.

Numerotta. JUMALA.  — Ei luotu vaan aina ollut ja aina oleva ” Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu.” (Ilm.  22:13) Ilmoittanut nimekseen ”Minä olen” ; ” Jumala vastasi Moosekselle: ”Minä olen se, joka minä olen.” Ja hän sanoi vielä: ”Sano israelilaisille näin: ’Minä olen’ lähetti minut teidän luoksenne.” (2. Moos. 3:14) On sekä Universumissa ihmisen lähellä ” että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää – hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä;”  (Ap.t. 17:27) että Universumin ulkopuolella Mutta asuuko todella Jumala maan päällä ihmisten seassa? Katso, taivaisiin ja taivasten taivaisiin sinä et mahdu; kuinka sitten tähän temppeliin, jonka minä olen rakentanut!” (2. Aikak. 6:18) Tekee kerran kaiken uudeksi ” Ja valtaistuimella istuva sanoi: ”Katso, uudeksi minä teen kaikki.” Ja hän sanoi: ”Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet.” (Ilm. 21:5) —On ÄÄRETÖN ja määrittelemätön!

Ja vielä lopuksi:

Kuvaanpa asiaa vielä näin:

Matematiikassa äärettömän merkki on  ∞

Jumala on ääretön eli:

Jumala = ∞

Matematiikan sääntöjen mukaan esim. 1 000 000 000 kertaa ∞ eli 1 000 000 000 * ∞ = ∞

Ja samoin ∞ jaettuna 1 000 000 000:lla eli ∞/1 000 000 000 = ∞

Koska Jumala siis = ∞, niin voidaanko siis sanoa:

Jumala on samalla kertaa:

sekä

ÄÄRETTÖMÄN SUURI

että

äärettömän pieni

AMEN!

Kirjoittaja: Taivasvieras

Blogitaivaan vieraileva kirjoittaja

7 thoughts on “Toivo Vihmakoski: Kehen tai mihin verrata tai miten muuten hahmottaa Jumalan suuruutta

 1. KAS Toivo 🙂 ! Olet lähtenyt kotimetsäsi ulkopuolelle – laajentamaan reviiriä, ja todella laajaksi 😉 Hauska ”nähdä”.

  Tykkää

  • No heipä hei!
   Niinpä tein ja jos kerran matkalle lähtee, niin pitää mennä perille asti. Mikä Universumin mitassa tarkoittaa samaa kuin maapallollakin, että kun tarpeeksi kauan kulkee, niin on takaisin lähtöpisteessä!
   Tänne taivaaseen ei pääsekään kuin torppaan. Se vaati useampia s-posteja ja saattaahan se olla, että ovi meni taas kiinni.
   Mutta yrittänyttähän ei laiteta – kai?

   Hyvään kevättalvea!

   Tykkää

 2. Tervehdys Toivo, minusta tuo tapasi sanoa ”hahmottaa Jumalan suuruutta” on niin hyvä.
  Minusta tuntuu, että joka hetki kaikissa elämäni tilanteissa yritän juuri hahmottaa Jumalan suuruutta. Kun oma ilo on suuri, on helppo tuntea Jumala suureksi ja kun on surua, on oma toivo siinä,että Jumala on suuri ja minä saan olla pieni .

  Tykkää

 3. Tervehdys myös sinulle Virpi. Jumalan äärettömyys on sitä, mitä minä yritän painottaa. En voi mitään sille, että Jumalan pitäminen ”kaverina” on mielestäni Jumalan majesteettisuuden vähettelyä.
  Jeesus oli ja on ”syntisten ystävä”, mutta siinä asiayhteys on toinen.

  Tykkää

 4. Niin,meidän Jumalamme on ,niin suuri ettei hän edes mahdu taivaisiin ja kuinka hän huomio meidät pienet ihmiset ja on lahjoittanut pelastuksen Jeesuksen veressä ja kunka Pyhä Henki tuli elämäämme ja ohjaa auttaa ja neuvoo ja tietää tulevaisuudenkim meissä me pienet ihmiset ,kuitenkin rakkaita suurelle taivaan Jumalalle,kiitos ja siunasta,keijo södetälje

  Tykkää

 5. Kiitos Keijo kommentistasi!

  Tulipa hyvä tunne, kun olit löytänyt kirjoitukseni, joka jo oli painunut ”horisontin” taakse.
  Siunausta myös sinulle itsellesi meidän Herraltamme!

  Yksi motiivi tuohon kirjoitukseeni, mikä näkyykin jääneen siellä mainitsematta, on:

  Minulla on sellainen käsitys, että ihmiset Jumalasta ja Jumalan toiminnasta puhuessaan aivan vaistomaisesti ”pienentävät” Jumalan itselleen sopivamman kokoiseksi, ikään kuin Jumala olisi vain pienehköä esim. seurakuntaa tai korkeintaan vain tätä maapalloa ja sen asukkaita ja elämänmuotoja varten.

  Jumalahan on ääretön [∞]. Ja ääretöntähän ei voi määritellä, sillä miljoona kertaa ääretön on edelleen ääretön ja niinpä vielä myös vaikkapa(∞ * ∞)potenssiin∞ = ∞ .(ääretön kertaa ääretön) potenssiin ääretön on ääretön).

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.