Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Raamatun pahin puute!

5 kommenttia

OLYMPUS DIGITAL CAMERAYksi Raamatun koskettavimmista mutta lyhimmistä jakeista kertoo Jeesuksen tuntemuksista Lasaruksen haudalla. Paljon tiivistyy kolmeen sanaan:

Ja Jeesus itki.”

Viime viikolla aloin miettiä, että olisipa hienoa, jos Raamatussa olisi toinenkin jae. Raamatussa todellakin on suuri puute! Kaipaamani jae olisi vaikka semmoisessa yhteydessä, missä Jeesus ja opetuslapset paistavat kalaa nuotiolla järven rannalla ja rupattelevat mukavia. Toinen mahdollinen paikka jakeelle olisi siinä, kun Jeesus juuri on parantaut ramman syntisen. Hän katselee miten rampa pomppii innoissaan pitkin kapeata kujaa ja huutaa ihmetyksestä.

”Ja Jeesus nauroi.”

Onneksi Raamatussa on sentään toinenkin ultralyhyt jae, joka kehottaa meitä oleelliseen:

Iloitkaa aina.”

5 thoughts on “Raamatun pahin puute!

 1. Hyvän tuulen teksti sinulta. Pääsiäisen sanoma pienessä koossa: ensin suru ja sitten ilo 🙂

  Minua sykähdyttää Jeesuksen sanat Sakkeukselle. Hymyilyttiköhän Jeesusta, kun Hän toki näki tuon miehen, joka salaa toivoi, että Jeesus hänet näkisi.

  ”Sakkeus, tule kiireesti alas.”

  Liked by 1 henkilö

 2. Taas tämä juttu: Biblia on monessa lyhytsanaisuuden huipentuma. Taisit sen itse todeta taannoin. Olen muuten miettinyt tuota ainaista iloitsemista. Pekka-ystäväni kysyi, söisinkö pillerin, joka tekisi ikuisesti hyväntuuliseksi, olipa tilanne mikä tahansa. Lupasin jättää syömättä. En tosin usko, että Kirja ehdottaa, ettemme olisi koskaan surullisia. Pikemminkin mieleeni tulee muistutus siitä, mistä todellinen ilo tulee ja muistamaan, että surun keskelläkin se ilo kuitenkin on saatavissa ja aikanaan myös palaa.

  Liked by 1 henkilö

 3. Edellisessä kirjoituksessa oli niin pitkä vastauskirjoitus, että jäi kesken ja pitää palata lukemaan se uudelleen, kun tipahti jo välillä kärryiltäkin. Tässä tuli lyhyesti ja oivalluksella esille perussanoma. Kuinkahan monta osaa muuten raamattuun olisi saanut ? Harva on tuota ainuttakaan saanut kannesta kanteen asti luetuksi, joten poimin sieltä tähän vielä lyhyemmän sanonnan AMEN. Sitä kun ei kriteerien puuttuessa voi lauseeksi laskea. Hyvää Pääsiäistä teille minulta on jo kokonainen lause ?

  Tykkää

 4. Lyhyistä lauseista tämän verran ”kiittäkää joka tilassa”. Nuorena ja kokemattomana uskovana ei ymmärrä kuinka voi vilpittömästi tuon tehdä, mutta elämä opettaa. Eihän tuossa tarkoitetakaan että kiittäisimme olosuhteistamme, jotka usein ovat hyvinkin vaikeat, vaan siitä että Jumala ON! Kiitän Herraa siitä että hän tietää ja tuntee jokaisen päiväni, varsinkin ne raskaat ja vaikeatkin ja Hän on luvannut pitää minusta huolen kaikkina elämäni päivinä.
  Sama asia tämän ”iloitkaa aina”, tosin se jatkuu että Herrassa! Se jo kertoo paljon, itse asiassa se kertoo tuon ylläolevan, selittää sitä. Herra, meidän Jumalamme ja lunastajamme, tukemme ja turvamme, vihollistemme voittaja ja iankaikkinen kuninkaitten Kuningas, ansaitsee sekä kiitoksemme että ilomme siitä että saamme kuulua hänelle ja Hän on nimeltään Minä Olen! Iloitkaamme Aina! – Herrassa 🙂

  Tykkää

 5. ”Kuinkahan monta osaa muuten raamattuun olisi saanut?”
  Raamattu II kuulostaa vähän kerettiläiseltä.
  Mutta mitenhän olisi Raamatun paluu.
  .
  .
  .
  .
  .
  Myönnän, että takaraivossani väreilee nimi Raamatun Poika.

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.