Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Vieraanvaraisuuden armolahja – Best of New Wine, part 1

3 kommenttia

Montako teiniä mahtuu syömään yhteen pieneen mökkiin?

Minulle yksi New Wine -tapahtumien hauskimpia ja jännimpiä hommia on ollut ruuanlaitto. Kolme vuotta sitten yhtenä NW-iltapäivänä keittelin perheelle pastaa ja kerma-kinkku-kastiketta. Yllättäen mökkiimme pöllähti viitisentoista teinihirmua. Syömään tietenkin. Lautasia, veitsiä ja haarukoita ei ollut kaikille. Ruokarauha sisälsi melkoisesti naurua, naljailua ja muuta positiivista mekkalaa. Ja ruokaa riitti myös perheelle. Se oli ruokkimisihme.

Tänäkin vuonna odottelin, millaisia ruokapöytäseurueita mökkiimme kertyy ja riittääkö sapuska. Ihan viisi leipää ja kaksi kalaa -tyyppisiin kokemuksiin ei päästy, mutta parista pienestä lohifileen pätkästä riitti kahdeksalle, ja uusia perunoita jäi vielä vasullinen.

Tänä vuonna mökkikummallisuudet eivät rajoittuneet ruokailuun. Kun ottaa huomioon, että meidän perheestämme läsnä oli neljä ihmistä ja vakituisena yövieraana yksi nuorimies, niin elämä mökissä oli välillä melko vilkasta. Varsinkin silloin, kun isäntäväki ei ollut paikalla.

Aika tavanomaista on se, että pihaan kaartaa asuntoauto ja sen matkustajat lämmittävät oma-aloitteisesti mökkimme saunan. Eihän parhaiten varustetuissa asuntoautoissakaan sentään saunaa ole. Ja hyvä, että saunalle oli käyttöä. Eihän isäntäväki saunaan ehtinyt, kun piti hengailla vanhojen ja uusien ystävien kanssa.

Epätavanomaisempaa oli se, että kun toinen perheemme nuoristamme ja vakkari yövieras aikoivat chillailla kaikessa rauhassa mökissä, niin ovesta rymistelee pienin väliajoin pari keski-ikäistä rouvashenkilöä. Ensimmäinen töytäisee suoraan tualetin puolelle. Nuoret chillailijat olivat vähän hämillään. Ovi avautui ja sisään tuli toinen nainen.

– Teidän äiti sanoi, että mä voi tulla tänne, sanoi tämä jälkimmäinen.
– Mä taisin tulla ihan ilman lupaa, kuului ääni vessasta.

No, ei siinä vielä mitään. Mutta kun vakkari yövieras on räppäri, niin hänhän alkoi ominaisuudelleen uskollisena räpätä mökissämme. Ja mitäpä tekee toinen mökkiin tulleista tädeistä? No, hän alkoi tietenkin tanssia hip-hoppia räppäyksen tahdissa. Voi näitä nykyajan keski-ikäisiä!

Räppäyksen päätyttyä naiset löysivät tietenkin purtavaa jääkaapista. Koska vastasin jossain määrin keittiöpuolestä mökissämme, olen kovin kiitollinen siitä, että naiset laittoivat käyttämänsä astiat tiskikoneeseen.

Haluan täsmentää, että tässä oli nyt kerrottuna vain jänniä yksityiskohtia mökissämme tapahtuneesta mystisestä elämästä. Se on aika pientä verrattuna siihen, mitä kaikkea muuta New Winessä tapahtui.

Yhden asian olen päättänyt. Ensi kesäksi hankin mökkiin webbikameran. En halua jäädä paitsi kaikesta siitä hauskasta, mitä mökissämme tapahtuu silloin, kun en itse ole paikalla.

Tässä kuva mökkimme edustalta sellaisella hetkellä, kun siellä ei näennäisesti tapahtunut mitään. Mutta mikä on kuvassa oleva risti?
WP_20140710_016

3 thoughts on “Vieraanvaraisuuden armolahja – Best of New Wine, part 1

  1. Suomalaiset ovat mökkikansaa, sanotaan.
    Hauskoja tuokiokuvia tarjosit tässä taas ja kaikki tuo ristin suojassa.

    Liked by 1 henkilö

  2. Siinä oli o sitä yhteisöllisyyden tuntua. Vielä mahtuu mukaan yksi, joka käyttää Rexonaa. Tuksuu Turkuseen asti.

    Tykkää

  3. Päivitysilmoitus: Rukouksen karttelua rannalla – Best of New Wine part 3   | Blogitaivas

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.