Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Antti Suonio: Valtuustonkokous

2 kommenttia

— No niin! (nuijan kopautus) Hiljaisuutta saliin! Aloitetaan vuoden 2045 viimeinen kirkkovaltuustonkokous.

— Naamat umpeen siellä takarivissä!

— Tänään pitäisi päättää ensi vuoden lähetysmäärärahoista. Valtuustonjäsen Rouva Baagelmets on ehdottanut että aloittaisimme jälleen tukemaan kaikkia kirkon virallisia lähetysjärjestöjä.

— Kannatetaan!

— Niin, minkäs takia me aikoinaan on tästä luovuttu?

— Se oli se hullu 2010-luku, jolloin suomen yli pyyhkäisi se niin kutsuttu vihreä pyörremyrsky.

— Aivan, ajatella… siitäkin on vain 30 vuotta aikaa!

— Jotenkin ihan käsittämätöntä kuvitella sen aikaista ajatuksen juoksua. Se oli se ensimmäinen internet-sukupolvi joka luuli ymmärtävänsä maailmankaikkeudesta kaiken päästyään Wikipediaan.

— Wikiperiferia? Mikä se on? En oo koskaan kuullutkaan?

— Wikipedia. Se oli internetissä lojuva tietosanakirja, johon kuka vaan sai käydä kirjoittamassa.

— Haha! Siis ihan oikeesti? Uskoiko joku että siellä lukevat jutut on totta?

— Kyllä, toimittajia myöten. Siihen aikaanhan puhuttiin ”vapaasta tiedosta” ja että ”kaikki tieto on nyt kaikkien ulottuvilla”, mutta nythän tiedämme, että se oli ihan huuhaata ja mielipidevaikuttamisen riemuvoitto.

— On se ollut hullua aikaa!

— Mutta takaisin asiaan! Lähetysmäärärahojen laajentaminen kaikille järjestöille saa kannatusta, joten päätetään asia yksimielisesti. (Nuijan kopautus)

— Eläköön uskonvapaus!

— No niin, koitetaanpa hillitä tunteenpurkaukset, olemmehan sentään luterilaisen kirkkoherranviraston istuntosalissa.

— Aivan, pahoittelen, ja muotoilen sopivammin: Se on oikein ja arvollista.

— Hienoa! Seuraavana asialistalla on vihkikaavan päivittäminen ajan tasalle. Meillähän on täällä kirkkokäsikirjan alaviitteissä tällainen kohta että ”Jos avioliittoon ollaan vihkimässä kolme tai useampi henkilö, papin tulisi välttää käyttämästä sanaa puoliso. Sen sijaan tulisi käyttää muotoa kolmanneso tai neljännesö.”. Valtuustonjäsen Purhonen on ehdottanut, että tämä kohta poistetaan, koska tällaista tilannetta ei ole koskaan tullut vastaan, eikä sellaista voisi edes Suomen lainsäädännön mukaan tapahtua, kirkon omasta linjasta puhumattakaan.

— Kannatetaan!

— Mitenkäs meillä on tällainen kohta tänne ohjeistukseen ylipäänsä päätynyt?

— Se oli se hullu 2010-luku!

— Ai niin, silloin oli vihreän pyörremyrskyn aikoihin kuulemma pari piispaakin jotka lähti uhoten kaatamaan kirkkomme satojen vuosien saatossa hyväksi koettuja oppeja.

— Onneksi koko piispa-instituutio on nykyisin lakkautettu…

— Eläköön seurakuntalaisten näköinen kirkko!

— No niin koitetaanpa hillitä tunteenpurkauksia.

— On se kyllä käsittämätöntä miten ihminen silloin luuli tietävänsä aiempia sukupolvia paremmin kaikki asiat. Vaikka kirkkoisät ja raamatuntutkijat oli kuitenkin pari tuhatta vuotta Raamattua tulkinneet ja päätyneet konsensukseen keskeisistä kysymyksistä. Ja nyt ei puhuta lillukanvarsista…

— Lillukka? Mikä se on?

— Ei mennä siihen. Onneksi kuitenkin piispainstituutio lakkautettiin ja kirkolliskokous kumosi ”uskontoneutraali kirkko” -hankkeen.

— Meidän Pyryn uskonnonkirjassa kerrottiin, että silloin vuosisadan alussa oli tullut hetkellinen joukkopako kirkosta, mutta sittemmin ihmiset kuitenkin kaipasivat jotain hengellistä verkostoa ympärilleen, ja tää nykyinen yhteisöseurakuntamalli sai ihmiset liittymään takaisin. Nythän meidänkin seurakuntaan kuuluu 93% alueen asukkaista.

— Se oli kyllä nykyisen istuvan eduskunnan parhaita päätöksiä, että uskonnonopetus palautettiin taas opetussuunnitelmaan!

— No niin! Takaisin asiaan. Päätämme siis poistaa kaikki moniavioisuuteen ja sukupuolineutraaliuteen viittaavat hapatukset kirkkokäsikirjasta. Samoin kaikki nämä muutkin vuosikymmenien takaa jääneet vanhentuneet näkemykset yhteisistä kirkoista muslimien kanssa. Näin on historia opettanut että hyvät käytännöt kestää, ja huonot ideat kyllä kuihtuu omaan mahdottomuuteensa.

— Eläköön menneet sukupolvet! Tarkoitan siis, että kunnia heidän perinnölleen!

— Kokous on päättynyt. (nuijan kopautus) Reilun kaupan kirkkokahvia saa pistokkeesta K2 salasanalla ”qwerty”.

Kirjoittaja: Taivasvieras

Blogitaivaan vieraileva kirjoittaja

2 thoughts on “Antti Suonio: Valtuustonkokous

  1. ” Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Silloin te huudatte minua avuksenne, te käännytte rukoillen minun puoleeni, ja minä kuulen teitä. Te etsitte minua, ja te löydätte minut! Koko sydämestänne te minua etsitte, ja minä annan teidän löytää itseni, sanoo Herra.”

    Blogin sanoma vahvistaa uskoani ylläolevaan, notta iso kiitos!

    Liked by 2 people

  2. Vieraileva näytelmäkirjailija 🙂 Luin ja teksti alkoi elää silmieni edessä.
    Näinä aikoina tunnustuksettomuus ja neutraalius ovat in, mutta toisaalta tänä selfieden aikakautena tarve tulla nähdyksi ja huomatuksi ja erottua tuntuu olevan suuri. Ehkä aineellinen,kehollinen ihminen on se, minkä aikakautemme ihminen pystyy hyväksyä ja hengellinen ihmisyys on jotenkin kadoksissa ja noloa. Paitsi, jos harrastaa itämaisia uskontoja, jolloin henkisyys ja hengellisyys onkin taas ok. Monimutkaasta.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.