Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Armollista

6 kommenttia

Minulla on tapana kerätä, omasta mielestäni, merkittäviä lauseita paperilapuille jotka sitten joutuvat mikä mihinkin, mutta jotka löytyessään tuovat mukanaan yhtä suuren elämyksen kuin ovat olleet alun perinkin. Yöpöydän laatikkoa siivotessani löysin yhden kultajyvän jota olen nyt pitänyt tässä tietokonepöydälläni useamman päivän ja nauttinut. Ensin kuitenkin muutama muu kertomus jossa on sama ajatus kuin tuossa löytyneessä aarteessa.

Pienessä kirjassa kerrotaan kuinka Kalevi Lehtinen oli yöaikaan ystävänsä kanssa menossa majapaikkaansa ja heidät pysäyttää huumediileri kysymällä Kalevilta onko hän hän, ja ihmettelee että Kalevi on vielä hengissä. On sen verran tolkuissaan että muistaa lukeneensa tiedon Lehtisen vaimon kuolemasta ja Kalevin itsensä monista sairauksista. Jäävät juttelemaan nämä kolme toisensa tavannutta ihmistä öisellä kadulla.  Poika on hädissään kun veljensä oli kuollut väsyttyään elämiseensä ja poika kysyy minne veli on joutunut kuoltuaan.? Siinä kerrotaan evankeliumi yksinkertaisesti ja puhtaasti ja lopuksi rukoillaan käsi kädessä. Kyyneleet valuvat kaikkien poskille ja Kalevi vaistoaa pojassa syvää Jeesuksen ja rakkauden nälkää. Tämä pieni tarina päättyy sanoihin:” Kuopionkin öisillä kaduilla kaivataan Vapahtajaa”! Eivät ole omatkaan silmäni kuivat.

Toinen kertomus Singaporesta. Lähes 30 vuotta sitten oli kadulla ollut kahdenkymmenen kompuroivan miehen letka jotka pitivät toisiaan kädestä ja jota yksi näkevä johti. Kertomuksen henkilölle tämä kuvasi Jumalan seurakuntaa, jossa yksi näkevä, Kristus, johtaa letkaa. Sitten hän ottaa Raamatusta kohdan Luukas 23:26 ja kysyy, miksi sotilaat olisivat panneet toisen kantamaan teloituspaalua ellei Jeesus olisi ollut niin poikki, että pystyi vain kompuroimaan.? Ja kirjoittaa kohdat Hebr. 4:15 Hebr. 2:18. –  Kertoja lopettaa:” Siinä on armo sinulle, sinun kompurointisi on sovitettu ja mokasi maksettu!” Kiitos Jumalalle. ”Ihminen voi olla heikko olematta pyhä, mutta ei pyhä olematta heikko!”

Jotenkin itselläni on jonkinlainen ”olo” jostain sellaisesta joka meinaa ahdistaa, enkä ole vielä päässyt selville mikä se kokonaisuudessaan on? Osalle olen keksinyt selityksen, mutta en tiedä onko sekään ihan niin kuin sen ajattelen. Ei ole kovin hyvä olla. Tiedän kuitenkin lääkkeen kunhan se vaan saa sulaa minussa. –  Mutta nyt alkuun, aarteeseen jonka löysin ja jota nyt syön ja juon joka ikinen päivä.

”Ihmeellinen on sinun armosi Jumala!
Sinun siipiesi suojaan rientävät
ihmislapset.
Sinä ruokit heidät talosi runsain
antimin ja annat heidän juoda
ilosi virrasta.
Sinun luonasi on elämän lähde,
sinun valostasi me saamme valon.
Ps. 36:8-10

Turvissa taivaan, suojaavain siipein, runsahin rauha osamme on. Vaikkakin vaihtuu, haihtuvat hetket, lepo on lapsen loppumaton.
Varjossa viisaan Varjelijamme, kaukana kulkee myrskyjen tie. Jeesus on aina auttajanamme, Voittaja varma  voittohon vie.
Armonsa kautta keskellä kuolon, Elämän Herra, elämän suo. Vie meidät varmaan kotihin kerran, toivottuun turvaan Jumalan luo.
Suloisten siipein suojassa saamme viipyä vielä hetkisen vaan. Hiljaisna aivan kuunnellen, kuinka Herramme kuiskaa rakkauttaan!”

(kertomukset sovellutuksin kirjasta ”Armo Jää”)

6 thoughts on “Armollista

 1. Kiitos Tuulikki, ”ihminen ei voi olla pyhä olematta heikko” Tätä ei kannata unohtaa, vaikka kiusaus siihen voi olla kovin automaattinen tässä kovien vaatimusten maailmassa. Jeesus auttaa selviämään – välillä ihmeellisestikin.

  Tuosta ”olosta” josta mainitsit… Kävi vain mielessä, että se saattaa olla jonkinlaista esirukoukseenkin liittyvää ahdistusta. Huokausta jonkun/jonkin asian puolesta. Mutta tämä siis silkkaa spekulaatiota. Yritän opetella erottelemaan asioita ja olemaan jäämättä kiinni sellaiseen, jonka Jeesus voi kantaa. Taitaa jatkua koko tämän ajan taipaleen tämä opettelu.

  Liked by 2 people

 2. Hei ja kiitos Marianne 🙂
  Pääsin melko pitkästä aikaa tänään ”messuun” joka meillä on nimeltään kyläkirkko ja kokemus oli taas aivan sanoinkuvaamattoman ihana, niin täydellinen kuin tässä maailmassa vain on mahdollista. – Meidän pastorimme puhuu aina hyvin mutta nyt erinomaisesti, myös virsien sanat olivat pysäyttävät! Kaikki oli niin kohdallaan.
  – Kunpa muistaisin vaan mahdollisimman paljon saarnasta, mutta en muista juurikaan kuin suuren tunteen. Joka tapauksessa pastorimme ainakin muistutti Jumalan luovan uutta!

  Siinä on ihmisen toivo!!! Ja oikeastaan vain siinä.
  – Mitä kommenttiisi tulee, Jumala on voimallinen kaikessa, myös pitämään pienellä paikalla, yhtä hyvin kuin hän voi varustaa voimalla ja väkevyydellään meitä heikkoja ja itsessämme avuttomia.

  ”Taitaa jatkua koko tämän ajan taipaleen tämä opettelu.” Marianne, niinhän se on, emme valmistu tässä ajassa, mutta uskon että kaikki on tarkasti Jumalan hallinnassa vaikka emme koskaan kaikkea tulisi/tule ymmärtämäänkään.
  Minulla tämä raihnaus ja moni muu asia raskauttaa elämää, mutta silti kaikki on hyvin.

  Mitä rukouksiin tulee, niin on tärkeää että rukoilemme. Itse en sitä ole aina niin ymmärtänytkään ennen kuin aloimme tyttären kanssa rukoilemaan säännöllisesti sunnuntaisin jo aika pitkän aikaa sitten, eikä aiheista ole tullut loppua.
  Pyhä Henki on ihmeellinen!!! Vaikka kuinka tavallisina ja arkisina aloittaisimme, Pyhä Henki tulee mukaan ja antaa aiheita aina juuri sen mukaan kuin hyväksi näkee.
  On sitten vielä joskus joitain asioita joista on pyydetty rukoilemaan, vaikka emme itseämme ns. esirukoilijoina pidäkään. Sellaisiakin olen tuntenut ja he ovat aivan omaa luokkaansa, heillä on se tehtävä armolahjana.

  Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa 🙂 ! Herra siunatkoon elämääsi!

  Liked by 1 henkilö

  • Ihana kuulla onnistuneesta messussa käynnistä. Ja rukouspäivistä tyttäresi kanssa. Ilahduttavaa<3
   Oli kiva tosiaan kohdata taas. Minulla on ollut hieman teknisiä vaikeuksia. Ja muutoinkin hitautta. Siunauksia sinunkin elämääsi!

   Liked by 1 henkilö

 3. Tuulikki, tuosta kohdasta Kuopionkin öisillä kaduilla kaivataan Vapahtajaa tuli mieleen ajatus, että niinhän se on, että emmepä me tiedä, missä on joku joka on siinä kohtaa kaipuussaan, että tuota psalmissa 36 mainittua valoa kaipaa jo ihan tosissaan. Lehtinenkään ei ennakkoon tuossa kertomassasi tiennyt, että kadulla tulee etsijä vastaan. Evankelistana palveli, vaikka ”kohdeyleisö” oli yksi henkilö ja kokoontumispaikkana öinen katu.

  Psalmilöytöäsi, jolla meitä siunasit, seuraavassa psalmissa 37:7 on jakeen alku: Ole ääneti Herran edessä, odota hänen apuaan! Rohkaisuksi tuohon oloon, joka meinaa ahdistaa.

  Liked by 3 people

 4. Psalmi 40:12-14 ”Sinä, Herra, älä sulje minulta laupeuttasi,
  sinun armosi ja totuutesi varjelkoon minua aina.
  Sillä lukemattomat vaivat minua saartavat,
  minun rikkomukseni ovat ottaneet minut kiinni,
  niin etten nähdä taida; ne ovat useammat kuin pääni hiukset,
  ja rohkeus on minulta mennyt.
  Kelvatkoon sinulle, Herra, pelastaa minut.
  Herrä riennä minun avukseni.”

  Itse olen mielistynyt uskontunnustukseen, jossa myönnetään tämä tosiasia.

  Oi sinä kaikkein armollisin, ristiinnaulittu Herrra Jeesus Kristus.
  Armahda minua, vaivaista syntistä, ja katsahda puoleesi laupeutesi silmillä,
  niin kuin sinä katsoit Pietariin, kun hän oli sinut kieltänyt ja niin kuin sinä katsoit
  syntisen naiseen fariseuksen huoneessa ja ryöväriin ristinpuussa.
  Ja anna minulle pyhä armosi, että minä niin kuin Pietari itkisin syntejäni,
  niin kuin syntinen nainen sinua sydämestäni rakastaisin ja ryövärin kanssa
  saisin katsella pyhiä kasvojasi taivaassa iankaikkisesti.

  Harvemmin tulee ajatelleeksi että Jeesus tapahtuneen jälkeen antoi
  Pietarille synnin päästön ja jätti myöhemmin taivaan valtakunnan avaimet hänelle,
  eli vallan antaa syntejä anteeksi katuville ihmisille täällä maan päällä.

  Miten hyvältä se aina kuulostaakaan:
  ”Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä
  ja kalliissa maahan vuotaneessa sovintoveressä sinun syntisi ovat anteeksi annetut.
  Ole hyvässä turvassa, lähde matkaasi rauhassa ja palvellen Herraasi iloiten.
  (Voisi kääntää kiitollisuudesta itkien).

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.