Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Seurakunta, Voittava yhteisö! New Wine

5 kommenttia

Liputan New Wine -verkoston puolesta. Teen sen avoimesti, koska koen, että sen arvot ja näky vastaavat Raamatun kuvaa siitä, mitä Jeesus opetti ja miksi hän kuoli ristillä. Jeesuksen veren evankeliumi, niinkuin vanhat kristityt sen ilmaisevat, kaikui selkeänä ja kirkkaana New Winen kesäkonferenssissa Himoksella . Vain Jeesuksen veressä on pelastus. Ilman sitä, mitä Jeesus teki ja opetti meille, ei meillä ole mitään ansiota esitettävänä Jumalalle.

Jumala, jonka kohtaan, on todellinen, ihmistä koskettava ja rakastava Isä. Kirjoitan isän isolla I-kirjaimella, koska hän on ainoa täydellinen Isä, meille kaikille luoduille taivaassa ja maan päällä.

New Wine ei pelasta ketään, eikä se verkostona ole autuaaksi  tekevä, mutta sen tunnus: -”Paikalliset seurakunnat muuttavat kansakuntia”, iskee ajatuksena juuri sinne minne Paavali ja apostolit iskivät 2000 vuotta sitten. Evankeliumi marssii ihmisten arkeen tekoina ja hyvyytenä Pyhän Hengen voimalla. Tavalliset ihmiset, tavalliset Kristityt tarttuvat Jumalan lupauksiin seurakunta tukenaan ja osoittavat oman paikkakuntansa ja alueensa ihmisille, että Jeesus elää ja toimii.

On tärkeää, että meillä kirkoissa on oppirakennelmia ja opetusta, joka pitää ihmiset oikealla tiellä. Mutta oikean opin julistaminen ei riitä, sillä opin julistaminen ei kerro millainen on elävä Jumala. Oppi ei kiinnosta ihmisiä vaan se että heidät huomioidaan ja heitä rakastetaan. Oppirakennelmat tulevat heille tutuksi tekojen kautta. Oppi joka ei hehku Jeesuksen rakkautta, armoa ja voimaa on heikko.

Jos ohitamme Jeesuksen opetukset parantamisesta ja Pyhästä Hengestä ja Paavalin mallinnukset seurakunnan toiminnasta, kaikuu kirkon  keskeinen sanoma kuuroille korville. Ihmisten vastaus on tyly, ei kiinnosta! Tyhjän saa pyytämättäkin. Emme voi seurakunnissa vain odottaa, että ihmiset tulisivat paikalle. Emmekä voi enää ajatella, että pelkkä Kirkon jäsenyys auttaa ihmisiä. Jäsenyys ei ole kirkon itseisarvo vaan se on osallisuus ja kuuluminen elävään yhteisöön, Kristuksen ruumiiseen.

Jos seurakunnissa osoitamme ihmisille rakkautta, siunaamme heitä ja sitä ympäristöä, jossa elämme, niis silloin Jumala pääsee toimimaan kauttamme.  Jos elämme uskoamme todeksi ja autamme ihmisiä aina kuin vain voimme, näytämme samalla ihmisille, millainen meidän Jumalamme on.

Uusia hengellisiä liikkeitä ja projekteja arvostellaan herkästi, koska ne usein poikkeavat perinteestä. Perinteet ovat hyviä, koska ne säilyttävät arvokkaita asioita, mutta jos perinteet  muodostuvat esteeksi itse ydinsanoman eteenpäin menolle, kääntyvät ne itseään vastaan. Jokainen hengellinen herätys ja liike elää tietyn ajan, kunnes ihminen pilaa idean laatimalla sille säännöt ja rituaalit, siksi uudistuminen ja joustavuus on tärkeää. Epäonnistumistakin tulee sallia.

Korintin seurakunta oli aikoinaan valumassa kristillisiin sääntökuntiin ja puolueisiin.  Paavali korosti silloin, että on hyvä tuoda julki mielipiteitä, kunhan evankeliumi ja Kristus säilyy keskiössä. Suomen siionin suurin uhka ei ole karismaattisuus, konservatiisuus tai liberaaliteologia. Sen suurin uhka on ihmisten välinpitämättömyys,  sekä mauttomat ja hajutomat kristityt, jotka eivät enää tunne Jumalansa voimaa!

Kun luemme rukousta ”Tapahtukoon sinun tahtosi”, niin uskallammeko oikeasti etsiä Jumalan tahtoa? Uskallammeko oikeasti uskoa Jumalan valtakunnan todellisuuteen ja siihen mitä Jeesus opetti: – Jumalan valtakunta on tullut lähelle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tihkuuko Isän rakkaus mustakin vaikka mulla on nää piikit?

Suomessa on useita herätysliikkeitä, mutta uskallan väittää, että meidän kaikkien sydämessä väikkyy Ukko-Paavon löytö Kristuksen sisäisestä tuntemisesta. Sitä perintöä mikään liike ei voi omia eikä tehdä tyhjäksi, koska siinä on syvä totuus. Jos Kristus saa tulla sisimpäämme ja muuttaa sitä, niin silloin meistä  alkaa tihkuu ulos Isän rakkaus luotujaan kohtaan. Vaikka New Wine ei ole herätysliike, tapahtuu sen toimesta ja sen liepeillä samaa mitä tapahtui ennen suuria herätyksiä. Ihmiset hakevat paikkaansa seurakunnissa ja etsivät Jumalan tahtoa.  Ehkä uuden herätyksen sateet ovat jo alkaneet.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

5 thoughts on “Seurakunta, Voittava yhteisö! New Wine

 1. Vaella minne tahdot, etsi mitä haluat: et löydä korkeampaa tietä ylhäältä, etkä turvallisempaa tietä alhaalta, kuin on Pyhän ristin tie.
  -Tuomas Kempiläinen Kristuksen seuraamisesta (1379-1471)

  Liked by 1 henkilö

  • Kai se Juhakin sen tsekkaa ja kävimpä itsekin kuuntelemassa, tosin linkin takaa tuli ihan tuttu pätkä ja ihan asiaa vaikka aika kiivasta oli opetus mutta ei se sanaa tyhjäksi tee. En osaa arvioida teologisesti sen oikeallisuutta ja taisi puhujakin viitata jossain kohtaa kintaalla teologeille. Mutta toki on huomioitava Jeesuksen ajan kulttuuri jotta ymmärrämme mitä Jeesus sanoo.
   Mietin miksi linkki? Miten se liittyy blogiin, Kurkkasin myös Puhdastakultaa blogiin, joka lienee sinun. Saattaa olla että katsomme joitain asioita eri tavalla joka oikeuttaa joskus katselemaan myös ihmisiä nenänvartta pitkin ja toivon että tästä ei ole kyse. Minä olen Luterilainen ja minut on kastettu lapsena. useille se riittää julistamaan helvetin lieskoja osakseni. Osa lämmittää grilliä kuullessaan sanat New Wine, Minä en sitä ymmärrä, Hengellisessä kentässä tapahtuu nyt paljon ja ilmeisesti osa kokee olonsa uhatuksi. Haluan korostaa yhä sitä että esimerkiksi minä ja vaimoni teemme maallikoina työtä luterilaisen seurakunnan eteen, se on kotimme. Pidämme kiinni siitä että Jumala tahtoo sitä ja haluamme etsiä siinä hänen tahtoaan. Voiko enempää tehdä? Siunausta Timo sille mitä teet.

   Tykkää

 2. Allekirjoitan aika lailla kirjoituksen, vaikka en millään lailla ole NW:ssä mukana, vaan pikemmikin ultrakonservatiivi luterilainen (Lähetyshiippakunta)😉 Erittäin hyvin sanoitettu ja muotoiltu. Siunausta!

  Tykkää

  • Liekö samanmielisyyteen syynä lapsuuden kotini vahva evankelinen eetos, joka minusta oli puhdasta ja kirkasotsaista toimintaa. Voin sanoa että Etelä-Pohjanmaalta maailmalle lähtö 80-luvun puolessa välissä oli hengellisesti shokki. Astuin kirjaimellisesti tyhjiöön. Tyhjiö myös imaisi miehen vuosiksi kunnes olin sekä fyysisesti että hengellisesti kuoleman porteilla. Täällä peruskörttiläisessä ympäristössä oli sitten lähdettävä liikkeelle etsimään sitä mikä on totta. (Loppupeleissä kuitenkin tämäkin maaperä on hyvä kun vaan tajuaa sen eetoksen.)
   Itse tajusin n.10 v. sitten, että mitä koko Raamattu viestittää ja erityisesti Jeesuksen opetuksen ”Jumalan valtakunta on tullut lähelle”. Kolminaisuus täydentyi kokonaisuudeksi kun Pyhä Henki sai vaikuttaa elämääni.
   Mutta jostain syystä haluan jakaa sinulle tän laulun omasta lapsuudestani.

   Jeesus haluaa sanoa, Minun ikeeni on kevyt kantaa.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.