Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Aamun hiljaisten tuntien lempeää puhetta

12 kommenttia

Aamuyöllä heräillessäni tuntui etten jaksa millään nousta uuteen päivään. Teki mieleni käydä itseni viereen kuin ystävä, tuttu. Käydä niin että tuntisin ymmärtäväni kaiken ja sen myötä syvän rauhallisen levon. Pyyhkiä pois kaiken eilisen murheen, epäonnistumiset ja huolen.
Päästä vaeltamaan kevyeen tilaan jossa saisin hengittää raikasta ilmaa.

Maisemaan jossa kukat hymyilisivät, puut kumartaisivat Jumalan, Luojansa, kunniaa.  Linnut laulaisivat eivätkä jalkani maata koskettaisi. Olisi pois kaikki mielen ja ruumiin kipu ja paino. Siirtyisin kuin siivillä vaivattomasti paikasta toiseen. Koko ilmapiiri olisi kuin herkkää hyväilyä ja lempeyttä.  Kaikkialla vallitsisi rauha, ilo ja seesteinen lepo. Yötä ei tulisi, eikä olisi mitään pimeää, aurinkokaan ei olisi liian kuuma.

Mielessäni alkoi soida monta ihanaa hengessä sanoitettua laulua. Pelkäsin etten niitä enää myöhemmin muista, jos sattuisin vielä nukahtamaan. Ja niin kuin ennen runoja kirjoitellessani öisin oli yöpöytäni laatikossa edelleen kynä ja paperia ja laitoin lauluja ylös. Olen ne nyt aamulla ensin lukenut ja sitten hiljaisesti laulanut, sen verran kuin olen pystynyt. Ihmeellinen Jumala. Jumala joka antaa anteeksi ja lohduttaa silloin kun ihmisellä on vastaanotto. Niin, ajatella että Hän Pyhässä Hengessään on niin hienotunteinen että odottaa koska pysähdyn Häntä kuuntelemaan!

Mietin kuinka vaikea tämä aika on kaikkine suorittamisen paineineen. Koko ajan pitää opetella uutta ja olla ”ajan hermolla”. Lyhyesti  ja levottomasti nukutaan koska sisäinen rauha on koetteella. Ihminen itse sortuu täydellisyytensä vaatimusten paineessa ja työpaikoilla kiristetään tahtia, mutta kas kummaa, palkka ei nouse ja ihmisiä vähennetään työpaikoiltaan työttömiksi. Jotka ottavat kantaakseen yhteiskunnallisia velvoitteita hoitaakseen yhteisiä asioitamme parhain päin ei useinkaan kiitellä, päin vastoin. Rauha kaikkineen on maailmasta hukassa, ja myös meillä täällä pohjan perukoilla. Ei ihme että tällä kauniilla planeetalla jonka Kaikkivaltias Jumala ihmisten asuttavaksi loi vallitsee päällimmäisen ja kaikkein kuuluvimpana kaaos.
Ei ollut tarkoitus tuottaa tällaista tekstiä, mutta kun lähti tulemaan niin olkoon.

Tarkoitus oli kirjoittaa levosta ja kaikesta siitä hyvästä jota Jumalan Sana ja Valtakunta edustaa. Sillä sitä minä kaipaan! Tahdon saada kaikki syntini ja erheeni, ymmärtämättömyyteni ja kovuuteni anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Tahdon että kaikki jotka ovat taakkojensa uuvuttamia saisivat sen Jumalan Rauhan sisimpäänsä jonka on sanottu käyvän yli ymmärryksen. Siksi että kestäisivät tämän maailman myrskyt ja paineet, niin kuin kestää sellainen jonka Jumala on Elämän Herra!

Luin Markuksen evankeliumia siellä on kaksi ihanaa kertomusta jotka johtavat siihen mikä on tarkoituskin. Markus 6:30-42. Tuossa alussa opetuslapset kertoivat mitä kaikkea he olivat aikaan saaneet, niin etteivät olleet ehtineet edes syömään tai lepäämään. Ja Jeesus, ihana Jeesus pyysi heitä mukaansa yksinäiseen paikkaan jotta saisivat levätä, mutta kuinkas kävikään ja mikä oli se ihme joka tästä seurasi. Kun Jeesus oli tehnyt tuon ruokkimisihmeen, hän kehotti opetuslapsia nousemaan veneeseen ja soutamaan vastarannalle. Itse Hän meni yksin vuorelle rukoilemaan. Uskon että Hän puhui kauan Isänsä kanssa! Kun hän palasi tapahtui toinen ihme mutta Hän sanoi: ”Pysykää rauhallisina, Minä tässä olen. Älkää pelätkö”.

Raamatussa sanotaan että jos kaikki ne teot joita Jeesus teki kirjoitettaisiin kirjoiksi ne eivät mahtuisi mihinkään. Hän teki ja tekee! Me ihmiset tarvitsemme Hänen tekojaan jotka antavat meille sijaa myös lepoon ja itsemme ruokkimiseen. Mikä kiire meillä on koko ajan. Ei tarvitse suorittaa, saa ottaa vastaan. Tämä maailma suorittaa, Jumalan lapset saavat ruokansa levätessäänkin. Kiitos Jumalalle.

”Päivä vain ja hetki kerrallansa, siitä lohdutuksen aina saan. Mitä päivä tuokin tullessansa, Isä hoitaa lasta armollaan. Kädessään Hän joka päivä kantaa, tietää kaiken, mitä tarvitsen. Päivän kuormat, levon hetket antaa, murheen niin kuin ilon seesteisen.

Joka hetki Hän on lähelläni, joka aamu antaa armonsa. Herran huomaan uskon elämäni, Hän suo voimansa ja neuvonsa. Surut huolet eivät liikaa paina, ne Hän ottaa itse kantaakseen. ”Niin kuin päiväs, niin on voimas aina” Tähän turvaan yhä uudelleen.

Kiitos herra, lupauksestasi, siinä annat minun levätä! Kiitos olkoon lohdutuksestasi, annat voimaa sanan lähteestä! Suo mun ottaa Isän kädestäsi päivä vain ja hetki kerrallaan. kunnes johdat minut kädelläsi Riemun maahan, päivään kirkkaimpaan!

Jeesus sanoo:” Älä pelkää”. Hän On kanssamme tässä elämässä ja tulevassa. Levätään Hänen armonsa varassa sellaisina kuin olemme. Hän tuntee meidät ja tahtoo parastamme nyt ja aina.

12 thoughts on “Aamun hiljaisten tuntien lempeää puhetta

 1. Päivä vain ja hetki kerrallansa,
  siinä lohtu mulle kallehin.
  Isä kaiken pitää huomassansa,
  miksi murhetta mä kantaisin.

  Suo mun ottaa isänkädestäsi
  päivän vain ja hetki kerrallaan
  kunnes johdat minut kädelläsi
  uutta tietä, päivään kirkkaimpaan

  Tykkää

  • Niin, Niilo 🙂 Tuttu laulu, ehkä vähän liiankin vaikka sanoja on muunneltukin.

   Jostainhan nämä tekstit kumpuavat ja nyt on ollut niin paljon huonoja uutisia ja ihmisillä vaikeaa, että omatkin alkavat kerätä kuormaa. Mökin sijasta jäinkin sitten kotiin ja aloin purkaa;) .
   Se ensimmäinen laulu joka tuli mieleeni oli sen verran Herran tuloa korostava ja tuonpuoleiseen Valtakuntaan viittaava että ajattelin sen ehkä olevan vähän liikaa. Sinulle kuitenkin laitan sen ensimmäisen säkeistön 😉 Jesaja 40: 29-31 saatesanoin.

   ”Päivä on tuleva, Herran päivä valtava. Taivas ei pilveen käy, eikä kyyneleitä näy. Silloin rauha ikuinen, alkaa luona Jeesuksen, päivä tuo ihana on tuleva.
   Päivä tuo valtava, kun saan Herran kohdata. Silloin katson kasvoihin, tuon rakkaan, kalliin Mestarin. Ja Hän tarttuu käteen mun ja levon antaa siunatun, päivä tuo ihana on tuleva….
   ja kuitenkin vielä toinen säkeistö:

   Siellä ei surua eikä kuormaa kanneta. Sairaus poissa on, sekä muistot tappion. Pääsen luokse Herrani, joka kuoli eestäni, päivä tuo ihana on tuleva.
   Päivä tuo valtava, kun saan Herran kohdata. Silloin katson kasvoihin tuon rakkaan kalliin Mestarin. Ja Hän tarttuu käteen mun ja levon antaa siunatun, päivä tuo ihana on tuleva”!

   Levollista viikonloppua sinulle Niilo.

   Tykkää

   • Niinpä, Tuulikki. Tässä omassa mielivirressä on sanoja usein muistinvaraisina enemmänkin. Ensimmäinen säkeistöni on vanhasta virsikirjasta. Tuo toinen on elänyt mielessä vapaammin. Niinkin että viimeinen rivi on ”uuteen päivään, valoon kirkkaimpaan”

    Jos vielä runoilisin sanomaasi tiivistäen:

    hiljaa aamussa
    puhe lempeä laulu
    rauha levossa
    Herran ajan hermolla
    armo päivän siivellä

    Liked by 2 people

    • Kaunista, kiitos 🙂 !
     Kaikki muut, paitsi sinä, minä ja tuo uskollinen Olli Pursi taitavat olla kesää viettämässä, se kun tuntuu nyt tulleen ja tuoneen helteen tullessaan 😉 ? Hiljaista.

     Tykkää

 2. Niilo. me kun olemme hiukan vanhemmasta päästä täällä, niin onko sinulle ehtinyt tulla tutuksi sellainen vanha hengellinen laulu kuin ”Tule Jeesuksen luo, tule nuorena , Oi! Hälle uhriksi tuo kevätpäiväsi koi”?
  Käsittääkseni et ole nuoruudessasi ollut ”uskossa”? Mutta onko tuttu.

  Kun kirjoitin tuon blogin noista vanhoista virsistä niin tämä oli yksi niistä. Samoin tämänkin blogin syntyyn vaikuttaneista lauluista.

  En tiedä kuinka on sinun kanssasi, mutta monet eivät usko siihen että Jumala puhuu ”tavalla ja toisella”. Ihme se onkin mutta totta.

  Tänään kuuntelin erittäin koskettavan ja herkistävän saarnan SRO.n lähettämästä radio Dein jumalanpalveluksesta, jonka loppupuolella saarnavuorossa ollut (Raimo Mäkelä?) otti tämän virren 2 säkeistöä laulettavaksi.
  Olin aivan järkyttynyt ja itkin, koska olen aina hyvin epävarma omien blogieni suhteen ja kaipaan rohkaisua. Usein se tulee juuri näin, aivan yllättäen ja milloin minkin kanavan kautta.
  Meidän Herramme Elää. Jumala puhuu, rohkaisten ja lohduttaen, tällaistakin kuin esim. minä 🙂 se on ihme. Ihana ihme.
  ”Hän ohitse ei kulje, ei ketään hylkää Hän!”

  Tykkää

  • Niin, Tuulikki. Tuttu hengellinen lauluhan tuo ”tulee Jeesuksen luo, tule nuorena jo” on vaikka ei kovin omakohtainen. Tutumpi vielä on ”jo varhain Herra annoit, meill osan iäisen …”

   Messuissa olen havainnut silloin tällöin, kun taiten valitut virret vanvistavat saarnan sanomaa. Muutaman kerran muistat Eero-piispan keskeyttäneen saarnansa ja pyytänyt kanttorilta jonkin ”päivän virsiin” kuulumattoman virren, joka on vahvistanut Sanan painoa.

   Itsekin olen saanut muutaman kerran kirjoittaa papille hänen saarnaansa ja päivän teemaan liittyvän runon. Siitä oikeastaan ovat ”messurunoni” saaneet alkunsa.

   Liked by 1 henkilö

  • Tuo sinun mainitsemasi laulu Tule Jeesuksen luo, tule nuorena oi, on minulle tuttu laulu lapsuudesta ja nuoruudesta. Se on puhutellut ja koskettanut syvältä silloin nuoruuden vuosina kun en vielä ollut uskossa vaikka hengellisissä tilaisuuksissa Pelastusarmeijassa kävinkin. Sain sitten lahjaksi kirjan jonka nimi oli ”Tule kulje se tie” ja se puhutteli vielä vahvemmin ja lopulta sitten päätin lähteä kulkemaan sitä tietä, Jeesus tietä. Kiitos Tuulikki näistä sinun blogikirjoituksistasi. Saan aina näistä ajateltavaa ja ravintoa. Olen joskus aikaisemminkin johonkin kommentoinut näitä kirjoituksiasi.

   Liked by 2 people

   • Ulla, kiitos.
    Samoin, minäkin olen kokenut todella syvästi ja vaikuttavasti tämän laulun sanat. Sitä usein alle rippikouluikäisenä, ja silloinkin, laulanut ja halunnut tehdä parastani näiden sanojen mukaisesti. Olin vilpitön ja harras.
    Tänä päivänä sanat tuskin läpäisisivät sensuuria. Vahinko.

    Ystäväni asui H:gin Uudenmaankadulla 60 luvulla ja samassa pihassa oli Pelastusarmeijan kokoontumistila. Minä aina ihailin ja arvostin heidän rohkeuttaan ja tapaansa käydä kaduilla laulamassa ja julistamassa sanaa. Se ei silloin ollut kovin yleistä muilla. Itsekin haaveilin pääseväni armeijalaiseksi ja otin selvääkin, mutta ei onnistunut, ja hyvä niinkin.

    Uskon että Jumala on sydämessämme lapsuudesta lähtien jos saamme opetusta, mutta emme ehkä varttuessamme ymmärrä sitä niin kuin pitäisi. Herkkyys pyhille asioille on kuitenkin niin vahva että jonain päivänä voi tapahtua ihme, voi kohdata elävän Jeesuksen 🙂 ! Lapsuudessa saadut eväät ovat siten ratkaisevan tärkeät.

    On aina ilahduttavaa saada tänne uusia ihmisiä, minä en muista että olisin nimeäsi nähnyt aikaisemmin, mutta joka tapauksessa sydämellisesti tervetuloa jatkossakin ja kiitos kauniista sanoistasi. Jeesus kanssasi!

    Tykkää

 3. Tuulikki, tämä tekstisi on sellainen palautus ja muistutus siihen, että ei Jeesus ole se joka vaatii ja vie arjessa vaatimuksiin. Minä tarvitsen tätä muistutusta, että osaisin päivissäni kulkea levollisemmin.

  Liked by 2 people

 4. Me kaikki tarvitsemme muistutusta. Jeesus sanoi:” levähtäkää vähän”. Hänkin tiesi mikä on ihmisen osa, koska syntyi saman ikeen alaiseksi kuin mekin. Hänen armossaan on meille kyllin, ei tarvitse aina jaksaa. ❤ Koulutietäsi/työtäsi siunaten!

  Liked by 2 people

 5. Jeesus lupasi lähtiessään että hän jättäisi meille Jumalan rauhan.
  Minä ainakin olen saanut sen omallakin kohdalla kokea,
  vaikka mikä myrsyktuuli puhaltaisi, ei se minun rauhaani horjuta.

  Minua lohduttaa ajatelma virrestä; ”En mä pyytänyt tyyntä tietä, sinun tahtosi tietä vain”.

  Tuo jatkuu elonkohtalot kirkastain. Itse huomannut että nuo vastatuulet ovat eniten kasvattaneet,
  sitä luottamusta ja halua levähtää juuri Hänen lähellään. Ei hän anna meille niinkuin maailma antaa: loputtomia suorituspaineita paikasta toiseen, vaan lepopaikan suloisen.

  Liked by 1 henkilö

  • Katri. Meillä tuntuu olevan sama maku laulujen ja virsien suhteen, huomaan :)! Tämäkin yksi kaikkein useimmin mieleeni nousevista.

   Olen lukenut kaikki kommenttisi, ja huomannut tykkäämisesi, mutta vastaan nyt vain näihin kahteen. Kiitos kaikista, siunausta elämääsi!

   Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.