Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Pieni, suuri Jumala

2 kommenttia

Ihminen on huomannut, että kaikki eivät usko samoin. Kristinuskossa ongelmallista on, että sen rakkauden uskon puolustaminen saattaa notkahtaa poterosta huuteluun.

Jos Jumala sittenkin on pienempi kuin uskallan ajatella, niin minun on hyvä kerätä suojavarustuksia, joiden takaa huutelen hänen suuruuttaan ja oikeassa olemista. Varmuudeksi, ettei kukaan vain luulisi ettei Jumalaa ole.

Jos Jumala on suurempi kuin uskallan ajatella, eikä hänelle kelpaa minun vaellukseni, on minun hyvä huolehtia ettei lähelläni ole liialti sakkia, joka saa Jumalani huonoon valoon. Jos hän on kylläkin suuri, mutta tahraantuvainen. Ja sotku voi olla minun vikani. Paras siis kouluttaa läheiset huolella. Ettei kukaan vain luulisi ettei Jumalaa ole.

Mutta Jeesus sanoi että: ”Minä olen”. Ja hänestä sanottiin: ”Niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa” Ja että: ”Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan vaan pelastamaan sen.” Ja Jeesus sanoi: ”En minä jätä teitä orvoiksi, vaan tulen luoksenne”

Mutta jos minulla ei ole yhtään orpo olo muutenkaan enkä tahdo pelastua. En ymmärrä kuinka iankaikkinen Jumala on ja mistä ne uskovat puhuu…Hän rakastaa puhtaasti ja niin ylenpalttisesti että sen voi kokea, vaikkei näkisi? Ja pelastua mistä mihin? En siis tahdo. Uskovat sanovat että Jumala huhuili Adamin ja Eevan perään paratiisissa, vaikka aivan hyvin tiesi missä he olivat. Että hän halusi kuulla heidän äänensä. Ja että hän huhuilee minunkin perääni. No, huhuilkoot. Etsivä löytää.

2 thoughts on “Pieni, suuri Jumala

 1. Päivän tekstinä suuren Jumalan pienestä sijaisesta:

  kansanjohtaja
  Jumalan valitsema
  raamatun mukaan
  pitää huolen omasta
  kaitsee sekä kurittaa

  Liked by 1 henkilö

 2. Marianne
  Pohdit, mitä sitten jos, ” Jos Jumala sittenkin on pienempi kuin uskallan ajatella,”…….
  tai ”Jos Jumala on suurempi kuin uskallan ajatella,”
  Minä tuota teemaa johkaannuin taannoin ajattelemaan minäkin:
  ————
  Kehen tai mihin verrata tai miten muuten hahmottaa Jumalan suuruutta

  Motto:

  ”Keneenkä siis te vertaatte minut, jonka kaltainen minä olisin”, sanoo Pyhä. (Jes. 40:25)

  Vertaamisia ja/tai vertaamisyrityksiä on tehty varmaan paljonkin, tässä minun, ei yrityksiä vaan näkemyksiä. Suuruusjärjestyksessä pienemmästä suurempaan.

  1. Neutriino, Jumalan luoma, fermioneihin kuuluva lähes massaton alkeishiukkanen. Osittain määritelty.
  2. Elektroni, Jumalan luoma, edellistä suurempi fermioneihin kuuluva alkeishiukkanen. Elektroneja on jokaisessa atomissa vähintään yksi. Ne sijaitsevat atomiytimen ympärillä yhdellä tai useammalla kuorella. Osittain määritelty.
  3. Atomi, Jumalan luoma, edellistä suurempi alkuaineen kemiallisesti pienin perusosa. Atomeista ”pienin” on protium eli tavallinen vety, jonka atomissa on vain yksi protoni ja yksi elektroni . Osittain määritelty.
  4. Molekyyli, Jumalan luoma, edellistä suurempi kemiallisen yhdisteen pienin osa. Ehkä yleisessä kielenkäytössä tunnetuin molekyyli on vesimolekyyli (H2O). Osittain määritelty.
  5. Solu, Jumalan luoma, edellistä suurempi kaikkien elävien organismien rakenteellinen ja toiminnallinen perusyksikkö. Solut voivat lisääntyä jakautumalla joko mitoottisesti (jakautumalla kahteen identtiseen yksilöön)tai meioottisesti (jakautuminen pariutumalla). Osittain määritelty.
  6. Muurahainen, Jumalan luoma, edellistä suurempi eläinkuntaan kuuluva hyönteinen. Osittain määritelty
  7. Kissa, Jumalan luoma, edellistä suurempi eläinkuntaan kuuluva nisäkäs. Osittain määritelty-

  8. Ihminen, Jumalan luoma, edellistä suurempi ainoa nykyisin elossa oleva ihmisten sukuun kuuluva laji. Osittain määritelty.

  9. Valas, Jumalan luoma, edellistä suurempi eläinkuntaan kuuluva nisäkäs. Tähän luokkaan kuuluva sinivalas on kookkain nykyään elävistä Jumalan luomista lajeista . Osittain määritelty.

  10. Maapallo, Jumalan luoma, edellistä suurempi Jumalan kaikkien luomakuntaan kuuluvien lajien
  asuinsija. Osittain määritelty.
  11. Aurinko, Jumalan luoma edellistä suurempi maapallon elämän mahdollistava kuuma kaasupallo. Osittain määritelty.

  12. Linnunrata-galaksi, Jumalan luoma, edellistä suurempi satoja miljardeja Auringon kaltaisia ja tätä pienempiä tai suurempia kiintotähdiksi kutsuttuja kuumia kaasupalloja niitä kiertävine planeettoineen sisältävä kokonaisuus. Sisältää myös mustia aukkoja eli valtavia massakeskittymiä, sumua ja näkymätöntä materiaa ja vapaasti kiitäviä neutroneja. Osittain määritelty.

  13. Universum, Jumalan luoma, edellistä suurempi kaiken luodun aineen ja energian sisältävä kokonaisuus, jonka ulkopuolella ei ole mitään fyysisin keinoin havainnoitavissa olevaa. Sisältää satoja miljardeja Linnunrata-galaksia vastaavia ja osittain paljon suurempiakin paikallisia materia- ja energiakeskittymiä. Osittain määritelty.

  Numerotta. JUMALA. — Ei luotu vaan aina ollut ja aina oleva ” Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu.” (Ilm. 22:13) Ilmoittanut nimekseen ”Minä olen” ; ” Jumala vastasi Moosekselle: ”Minä olen se, joka minä olen.” Ja hän sanoi vielä: ”Sano israelilaisille näin: ’Minä olen’ lähetti minut teidän luoksenne.” (2. Moos. 3:14) On sekä Universumissa ihmisen lähellä ” että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää – hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä;” (Ap.t. 17:27) että Universumin ulkopuolella ” Mutta asuuko todella Jumala maan päällä ihmisten seassa? Katso, taivaisiin ja taivasten taivaisiin sinä et mahdu; kuinka sitten tähän temppeliin, jonka minä olen rakentanut!” (2. Aikak. 6:18) Tekee kerran kaiken uudeksi ” Ja valtaistuimella istuva sanoi: ”Katso, uudeksi minä teen kaikki.” Ja hän sanoi: ”Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet.” (Ilm. 21:5) —On ÄÄRETÖN ja määrittelemätön!

  Ja vielä lopuksi:

  Kuvaanpa asiaa vielä näin:

  Matematiikassa äärettömän merkki on ∞
  Jumala on ääretön eli:
  Jumala = ∞

  Matematiikan sääntöjen mukaan esim. 1 000 000 000 kertaa ∞ eli 1 000 000 000 * ∞ = ∞
  Ja samoin ∞ jaettuna 1 000 000 000:lla eli ∞/1 000 000 000 = ∞

  Koska Jumala siis = ∞, niin voidaanko siis sanoa:

  Jumala on samalla kertaa:

  sekä
  ÄÄRETTÖMÄN SUURI

  että
  äärettömän pieni

  AMEN!

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.