Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Missä vietät ikuisuutesi?

5 kommenttia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mietin tässä, että missä vaiheessa minusta tuli herätyskristillinen ihminen. En missään vaiheessa elämääni ole hylännyt Jumalaa ja Jumala on ollut minulle uskollinen ja kärsivällinen. Kodinperintö kantaa silloin kun oma mieli on penseä ja haluton. Pyhäkoulun ja seurakunnan kerhojen ja nuorteniltojen opetukset kannattelivat läpi ruuhkavuosien vaikka itse ei jaksanut huolehtia seurakuntayhteydestä.

Ajatus hakeutuu  hetkeen, kun ajelin aurinkoisena kevätpäivänä töistä. Olin saanut fyysisen terveyteni kuntoon ja ajelehtemisen tilalle oli tullut vakaa suunta. Siinä hetkessä jaksoin vihdoin mietiä sitä, milloin suhteeni Jumalaan oli omasta mielestäni edes jollain tapaa kunnossa. Muistin tilanteita, joissa olin  välähdyksenomaisesti ymmärtänyt jotain Jumalasta, en kuitenkaan oikein pääsyt kiinni mistä oli kyse. Kaikki liittyivät opettamiseen ja puhumiseen toisille ihmisille.  Kommunikointi ja sanat herättivät eloon jotain, joka muuten tuntui olevan kuollutta.

Jokainen on jossain vaiheessa tienristeyksessä, jossa täytyy miettiä, että ottaako Jumalan todesta vai unohtaisko koko jutun. Miksi roikkua löyhässä hirressä itseäni soimaten epätietoisena elämän suunnasta.Tuossa vaiheessa Jumala tarttui etsijään ja erilaisten tapahtumien kautta näytti olevansa yhä uskollinen.

On vaikea etsiä totuutta Jumalasta kun omasta mielestä jo tuntee ja tietää kaiken tarpeellisen. Kuitenkaan oma järki ja tieto ei riitä kannattelemaan elämää. Jos Jumala on olemassa, täytyy elämässäkin olla jotain enemmän ja syvempää. Jos on tarkoitus seurata Jeesusta niin uskallanko avata oven jolle hän kolkuttaa. Minä päätin avata tuon oven.

Jokaisella ihmisellä on omat mutkat elämässään. Jumala haluaa olla niissä mukana mutta väkisin hän ei tunge mukaan. Sen sijaan sielunvihollinen on jatkuvasti kiinni viitan liepeessä. Hän on kuiskuttelemassa korvaamme mieleisiämme asioita elämästä niin että katseemme väkisinkin kääntyy pois Jumalasta jos emme pidä varaamme.

Itse tajusin tämän vasta kun huomasin etten voi kätkeä Jumalalta mitään. En voi elää kahden todellisuuden välissä koska sellaista välitilaa ei ole olemassa. Joko otan todesta Jumalanvaltakunnan todellisuuden ja läsnäolon elämässäni ja selvitän sen mitä siihen kuuluu tai elän pimeydessä itseni kanssa. Muutos pelotti mutta lopulta oli pakko antautua Jumalalle. Jälkeenpäin on helppo sanoa että oli helpotus tunnustaa Jumalalle omat synnit mutta anteeksi pyytäminen lähimmäisiltä oli jo vaikeampaa.

Joku on kuvannut omaa uskoontuloa sillä, että aivan kuin joku olisi laittanut valot päälle tai elämä olisi saanut värit. Omalla kohdallani on ollut kyse Jumalanvaltakunnan todellisuuteen heräämisestä. Se ravistelee maailmankuvaa niin että itsekeskeisestä ihmisestä tulee Jeesus keskeinen.

En tiedä onko helppoa tapaa seurata Jeesusta.  Se on kuitenkin ainoa tapa päästä taivaaseen. Jeesuksen seuraaminen on pysymistä Jumalan kasvojen edessä kertoen hänelle avoimesti kaiken omasta elämästä ja pyytää Pyhää Henkeä valaisemaan sitä.  Vaikka Jumala näkeekin kaiken, hän odottaa, että itse kerromme ja puhumme hänelle. Jumalan todellisuuteen herääminen on myös Jumalan suuruuden ja kaikkivoipaisuuden tunnustamista.  Se on pienen ihmisen voittokulkua suuren voittajan joukkeessa ja elämistä ihmeessä.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

5 thoughts on “Missä vietät ikuisuutesi?

 1. uskosta kiinni
  onko ikuinen taivas
  löytyykö Jeesus
  elämässä pelastus
  pyhää ratkaisu arjen

  Liked by 1 henkilö

 2. Joko iäisyydessä tai olemattomuudessa!

  Liked by 1 henkilö

 3. Mietippäs, sitä mitä olemattomuus on nykytutkimuksen valossa, kun tyhjyyskin on ilmeisesti jotain. Pimeää ainetta etsitään tai pyritään ymmärtämään mitä se oikein on. Tärkeämpää on kuitenkin pohtia sitä että onko Jumalan todellisuus jopa todellisempaa ja alkuperäisempää kuin tämä missä elämme. Silloin kadotuskin on jotain mitä emme voi nyt ymmärtää.

  Liked by 1 henkilö

 4. Tapio

  Minäpä mietin ja jahka kotvanen on kulunut palaan, kulunutta sanontaa ”toivon mukaan” käyttäen ast.. oho eikun asiaan, sillä en halua äkkiseltään vain hutaista jotakin.

  Tykkää

 5. Tapio
  Kirjoitat:” Pimeää ainetta etsitään tai pyritään ymmärtämään mitä se oikein on.”
  Tuolla toisella foorumilla viime vuoden tammikuussa pohdiskelin tuota pimeä aine/energia teemaa. Otan tähän vain loppukappaleessa esittämäni käsityksen.

  ”Jumalahan on luonut kaiken, myös enkeleiksi kutsutut henkiolennot, joista osa Raamatun mukaan nousi vastustamaan Jumalaa jo hyvin varhaisessa maailmankaikkeudessa.
  ” Mutta käärme oli kavalin kaikista kedon eläimistä, jotka Herra Jumala oli tehnyt; ja se sanoi vaimolle: ”Onko Jumala todellakin sanonut: ’Älkää syökö kaikista paratiisin puista’?” ” (1. Moos. 3:1)
  ”Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.” (Joh. 8:44)
  ”tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.” (2. Tess. 2:4)

  Lyhyt yhteenvedon luonteinen toteamukseni: Tuntuu jotenkin hämmästyttävän yhteensopivalta noiden raamantunkohtien kanssa se, että pimeällä energialla on/olisi? negatiivinen paine, joka kuitenkin olisi pienempi kuin gravitaatio eli painovoima, joka siis pyrkii pitämään koossa kun taas pimeä energia pyrkii hajottamaan.
  Jotain kummallista yhtäläisyyttä noilla käsitteillä – minun mielestäni – on Raamatun ilmoittaman kanssa.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.