Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Maahan painetut hän nostaa jaloilleen

8 kommenttia

Maailma on saanut jälleen suuren haavan. Käsittämätön on kouraissut. Mielettömyys sumentaa ajattelun ja tekee hiljaiseksi.

Kuinka suhtautua ihmisten tuskaan, kuinka saavuttaa surevat ja järkyttyneet niin että he voivat toipua? Monet syytökset nousevat milloin ketäkin kohtaan. Kuten vihakin.

”Näin pysyvät nyt usko toivo ja rakkaus, mutta suurin niistä on rakkaus”?!
”Kun laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus”.
Tunnettuja raamatunlauseita. Kääntyykö tuo ensimmäinen jossain vaiheessa kristittyjä vastaan! Kuinka me kristityt voimme kiittää Jumalaa silloinkin kun maailmassa viha ja oma oikeassa oleminen saavat aina vaan julmempia muotoja lähimmäisiämme kohtaan?

Minut pysäytti Ilkan blogin yksinkertaisuus jossa on öinen kuva Pariisista ja sanat ”Mutta kaikissa näissä ahdingoissa meille antaa riemuvoiton Hän, joka on meitä rakastanut!”.

Ajattelen kuinka paljon odotusta koko Raamattu sisältää. Niin vanhassa kuin uudessakin testamentissa. Usein ihmiset ovat väsyneet odottamiseen ja menettäneet uskonsa luvattuun ja toivottuun. Kuinka on nyt?

Annammeko me päämme painua kaiken mahdottomuuden edessä, vai uskommeko että Jumala On ja että Hän on rakkaus?! Kuinka meidän tulisi elää tässä ajassa? Mitä meille merkitsee se että Jumala on rakkaus? Kuinka se ilmenisi parhaiten meissä kristityissä. Sorrummeko pahan päivittelyyn vai alammeko tehdä jotain? Katselemmeko elämää ja maailmaa vaakatasossa, vai nostammeko päämme ja katsomme valoon, valoa kohti? Sitä kirkkainta kirkkautta joka säteilee meille Jumalan Pyhästä olemuksesta, Hänen Sanastaan?

Jeesus on itse sanonut:” Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa”! (Luuk.21:33) Eikö juuri silloin, juuri nyt kun ihmiset kohtaa suru ja toivottomuus olisi aika rakastaa? Mikä on sitä suurinta rakkautta johon meidän Herramme meitä kutsuu? Eikö sitä että me omassa ympäristössämme, ellemme pääse maailman ääriin, käyttäisimme aikamme ja sanamme/tekomme oikein lähimmäistemme hyväksi.
Mitä se on?

Olisiko se evankelioimista? Rakkaudella kertomista elävästä toivosta ja iankaikkisesta elämästä joka on kaikille tarkoitettu. Ettei tarvitse pelätä eikä olla toivoton kaiken kaaoksenkaan keskellä. Että meillä on hyvä Jumala, Isämme ja Luojamme joka tahtoo vain hyvää! Luojamme, joka on rakkaudesta sairas jos, tai koska, emme ota häntä vastaan.  Monia, jotka eivät tätä ymmärrä loukkaa tällainen toiminta ja puhe, ja niin se oli Jeesuksenkin aikana.

Ehkä ihmisistä, jotka eivät tiedä mistä tuo puhe kumpuaa, tuntuu että kristityt ovat tunteettomia eivätkä ymmärrä kun ihmistä sattuu. Anoppini piti kauheana että kuolevalle mennään puhumaan Jumalasta, hänestä se oli raukkamaista pelottelua, hän ei itse uskonut. No, ehkä se monien kohdalla olisi ollutkin jo myöhäistä. Ei niin etteikö hienotunteisuus näissäkin asioissa ole tärkeää, mutta!  Kumpi on tärkeämpää?

Toisessa Ilkan blogissa kuvataan naulat.
Se sattuu. Rakkaus sattuu. Rakkaus sattui. Rakkaus vei ristille. Rakkaus rukoili ihmisten puolesta. Rakkaus koki pimeyden hetken kun Herramme ja Vapahtajamme tuska purkautui sanoina ”Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit”! Rakkaus herätti. Rakkaus lunasti. Rakkaus takasi ikuisen elämän kaikille jotka Häneen uskovat.

Ihminen ei ymmärrä enempää kuin hän on itse kokenut, vaikka kuinka tahtoisi. Siksi kaikella on tarkoituksensa. Siksi kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi jotka Jumalaa rakastavat – ja toivottavasti sitä kautta myös lähimmäisten hyväksi. Eikö niin käynyt Jobillekin.

Minua on aina siunannut Jobin sanoma kaikkineen, mutta etenkin se rohkeus jolla hän todistaa uskovansa:” Kunpa minun sanani kirjoitettaisiin muistiin, kunpa ne talletettaisiin kirjaan, uurrettaisiin kallioon ikuisiksi ajoiksi taltalla hakaten, lyijyllä piirtäen! Minä tiedän, että lunastajain elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä. Ja sitten kun minun nahkani on riekaleina ja lihani riistetty irti, minä saan nähdä Jumalan”! Vanhemmassa käännöksessä sanotaan ”Minä tiedän Jumalani elävän ja viimeisenä Hän on seisova multien päällä”.

Otsikko tulee kuitenkin psalmista 145 jonka otsikko on ”Ylistäkää Herraa, kaikki luodut”! Raamatussa puhutaan paljon ylistämisestä, myös kiittämisestä, jopa joka tilassa jne. Meillä joilla on usko iankaikkiseen ja Kaikkivaltiaaseen Jumalaan taivaan ja maan Luojaan, joka on kaikelle määrännyt aikansa, on toivo! Lue tämä ihana psalmi itsellesi rohkaisuksi ja rakennukseksi. Älä unohda miten Hyvä meidän Jumalamme on kaiken kaaoksen keskelläkin. Hän tuntee elämämme läpikotaisin, tuntee tuskat ja vaikeudet, mutta Hän myös antaa ilon, jopa riemun, Hän tukee sinua ja minua. Hän nostaa meidät jaloillemme. Hän avaa kätensä meidät ruokkiakseen ja suojelee meitä ja tukee kun horjumme!

Kyllä me voimme ja saamme kiittää Jumalaa murheen ja tuskankin aikoina ja varsinkin silloin ja me saamme aikojen loppujen lähestyessäkin nostaa päämme ja olla toivossa ja uskossa, Jumalan Voimasta, väkeviä.  Sillä: ”Herra suojelee niitä, jotka häntä rakastavat…..ja on lähellä sitä joka huutaa häntä avuksi, sitä joka vilpittömästi kääntyy hänen puoleensa.”

Herra siunatkoon ja varjelkoon meitä, Herra kirkastakoon kasvonsa meille ja olkoon meille armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa meidän puoleemme ja antakoon meille rauhan. Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen

8 thoughts on “Maahan painetut hän nostaa jaloilleen

 1. avoimet haavat
  viha synnyttää tuskaa
  päät painumassa
  moni ahdistaa monta
  Sanasta sen lohdutus

  Liked by 1 henkilö

  • Näin juuri Niilo. Sanasta lohdutus!
   Luin juuri Filippiläiskirjeen ja ihailen kuinka tyyni Paavali oli ja kuinka lempeä ja kärsivällinen, kuinka hän oli kypsä ja huolehti lähimpiensä parhaasta.

   Fil. 4:6-7 ”Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa!”

   Pidän enemmän vanhemmasta käännöksestä, mutta nyt on vain totuteltava tähän yleisesti käytössä olevaan, asia on kuitenkin sama.

   Paavali ei pelännyt sanoa/kirjoittaa totuutta, niin kuin asiat todella ovat! Mikä on pelastumattoman loppu ja mikä Kristuksessa pelastuneen. Tästä on tässäkin blogissa kysymys vaikkakin ilmeisen epäsuorasti ilmaistuna.

   Vaikeaa aikaa elämme, ne joilla on näkevät silmät ja kuulevat korvat tunnistavat ajan merkit. Siksikään ei voi kauhistella ja kauhistua, profetiat toteutuvat Jumalan säätämällä tavalla ja ajalla. Mutta Hän vahvistaa ja nostaa maahan painettuja, niitä jotka vilpittömästi kääntyvät hänen puoleensa. Silti on myötätunto kärsivien puolesta, niin kuin kuuluukin.

   Tykkää

 2. Tuulikki! Olen hahmotellut viime päivinä uuden kirkkovuoden teemarunoja, nyt adventeista aina neljänteen joulupäivään eli viattomien lasten päivään, jossa Jeesus on pakolaisena. Löysin tuosta blogistasi jollakin selittämättömällä tavalla saman pohjavireen kuin näissä joulun runoissani tavoittelen. Sanat ja Raamatunkin kohdat ovat eri, mutta päämäärä sama: Sanan lohdutuksen kautta perille. Viimevuotisessa Jeesus pakolaisena-runossa oli evankeliumin osuus:

  viatonta pako
  läpi historian turvaan
  onko paluuta
  kaikilla omaan kotiin
  koska tulee sen aika

  Tämänvuotinen runo ei ole vielä kunnolla hahmollakaan, mutta jospa siitä löytyisi vastausta tuon edellisen runon kysymyksiin.

  Liked by 1 henkilö

  • Niilo. Huomasin jo ensimmäisestä runostasi että Jumala puhuu , niille jotka kuulevat, samaan aikaan samoista asioista joskin kunkin persoonaan sopien. Totinen tosi on se ettei meillä tässä maailmassa ole, eikä tule olemaan, muuta turvaa kuin Se Sana joka on Jumalasta lähtöisin.
   Tässä se kaikkein suurin murhe onkin. Me tarvitsisimme koko maailman laajuisen heräämisen ettei ”Yksikään joka Häneen uskoo joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän”! Tätä minä yritin viestiä. Kuinka lukematon määrä kuolemia joissa ei tätä toivoa ollut.
   Olisiko nyt aika astua esiin ”sopivalla ja sopimattomalla hetkellä” ja kertoa katoilta tuo suuri ilosanoma? Päinvastoin kun nyt on ollut jo vuosikymmeniä tyyli, ja nyt ollaan tässä.
   Kiitos Niilo!

   Tykkää

 3. Kiitos Tuulikki tästä tekstistä. Tuo Fil.kirjeen kohta muistutti siitä, että Jumalan rakkauden tahtotila on se, että pysymme Jeesuksess Kristuksessa.
  Kuule Herra ne pyynnöt, joita kaikesta ahdingosta nousee, anna ymmärrystä ylempi rauhasi Sinussa.

  Liked by 1 henkilö

 4. Virpi. Juuri näin!
  Siitähän tuossa Paavalikin väkevän lempeästi kirjoittaa! ”Minulle elämä on Kristus ja kuolema voitto” ja sitten hän kirjoittaa lähimmäisten, ja uskovien tähden olevan parempi että hän jää eloon. Hän tiedosti olevansa elämänsä velkaa Jeesukselle Kristukselle ja halusi käyttää aikansa Kristuksesta todistaakseen mahdollisimman monien ihmisten iankaikkisuuskohtalon tähden.

  Se laittaa itse kunkin rukoilemaan, anoen ja kiittäen kaikkien ihmisten puolesta. Mutta myös ymmärtämään aikojen merkit – ja sitä hartaammin toimimaan omien armolahjojensa mukaisesti ihmisten hyväksi.
  Kiitos Virpi

  Tykkää

 5. Tuulikki, minäkin täältä sanon kiitos. Vahvas ravintos ja virvoitusta sain taas sanoistasi lukea. ”Hän on viimeisenä seisova multien päällä.” Ja voisin arvailla että yhtä uljaana kuin aina, kärsinyt mutta kuoleman voittanut Jeesus.

  Liked by 2 people

 6. Riemullista Marianne!!
  Uljaana, kärsimyksen ja kuoleman voittajana Hän Kristus Jeesus todellakin ON viimeisenä seisova multien päällä!
  Minusta vanhempi käännös on monessa ilmaisussaan voimakkaampi kuin tämä uudempi, joka ei tämäkään enää uusi ole. Tuo kohta Jobin kirjassa on ollut yksi johtotähteni, myös eräs näky jonka vuosikymmeniä sitten itse sain suuressa ahdingossa ollessani.

  Minä tiedän Vapahtajani elävän!! Tätä tahtoisin katoilta julistaa mahdollisimman monen ihmisen sielun pelastukseksi ja ikuisen elämän saavuttamiseksi Jumalan Valtakunnassa.
  Kiitos Marianne!

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.