Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Nimettömät – Nimellä kutsutut

9 kommenttia

Tämä elämä rikkoo ihmistä. Joudumme usein kantamaan erinäisiä saamiamme haavoja jotka saattavat huonoissa olosuhteissa nousta pintaan meitä ahdistaen. – Siitäkin huolimatta että uskomme Kaikkivaltiaaseen Jumalaan, Isään, jonka armosta olemme saaneet anteeksiannon omista synneistämme, ja siinä samassa armon hengessä pystyneet antamaan anteeksi niille jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.

Ihminen voi tuntea ettei ole tarpeeksi hyvä sellaisena kuin on ja saattaa ruveta yrittämään olla jotain muuta ja hukkaa itsensä. Sen sijaan että antaisi Jumalan Kirkkauden säteilyn ja ainoan tosi Valon, Jeesuksen Kristuksen, valaista sisimpänsä todellisuuden ja muuttuisi, mielensä uudistumisen kautta, nöyräksi tuossa ihmeellisessä valossa. Jeesuksen Kristuksen sisäinen tunteminen on Ainoa Oikea Tie itsensä tuntemiseen ja kaiken muunkin todeksi näkemiseen.

Minä olen kokenut kipeäksi asiaksi sen ettei minua ole kutsuttu nimelläni. Minulla ei ikään kuin olisi ollutkaan sitä nimeä jonka olen saanut kasteeni yhteydessä. Lapsuuskodissani, kun olin ainoa tyttö meidän viidestä lapsesta, minua myös nimitettiin tytöksi. Entinen aviomieheni ei koskaan kutsunut minua nimelläni ja nyt on ollut avustaja joka ei vielä kertaakaan ole puolentoista vuoden aikana kutsunut minua Tuulikiksi.

Kysynet mikä on ongelmasi, jos se on noin vähäinen?

Minulla ei ole ollut kotia, tai siis on, mutta olen suurimman osan elämääni elänyt muitten kodeissa tai erilaisissa laitoksissa. Olen sitä ikäluokkaa jolle vammaisuus aiheutti tuon. Siksi minä tahtoisin olla minä, nimelläni. Nuorempana kirjoitin runoja ja yhtenä aiheena oli tämä nimettömyys.

Tänä aamuna heräsin ihanaan hengelliseen lauluun, ja kun niin käy, tiedän että minulle tulee jonkinlainen viesti/sanoma. En useinkaan saa sitä niin valmiina ettei siihen tulisi omaakin ns. astian makua kun sen tuon julki. Pyrin kuitenkin olemaan uskollinen Hänelle, johon uskon, ja täyttämään sen vaatimattoman tehtävän, jonka uskon Häneltä saaneeni. En voisi mennä Hänen kasvojensa eteen jos niin väheksyisin itseäni että hautaisin leiviskäni maahan.

Siksipä hain jälleen Raamattuni rakkaimpia kohtia, jotka usein löytyvät VT:n puolelta. Rakastan eniten ehkä Jesaja profeettaa ja psalmeja. Uudessa testamentissa kaikki on yhtä hyvää, paitsi Jeesus joka on paras! Mutta UT. on kirjoitettu Pyhän Hengen vaikutuksen jo ollessa lähetettynä maan päälle. Ei niin ettei Hän olisi jo VT.a, mutta toisella tavalla.

Jesaja 43:1-3 ” Ja nyt – näin sanoo Herra, joka sinut loiJaakob (sinä ja minä) joka sinut muovasi  Israel (sinä ja minä) – Älä pelkää. MINÄ OLEN, lunastanut sinut. MINÄ OLEN sinut nimeltä kutsunut. Sinä olet minun. Kun kuljet vesien halki, minä olen sinun kanssasi, kun virtojen poikki, ne eivät tempaa sinua mukaansa, kun astut tulen lävitse, sinä et pala eikä liekki sinua polta. MINÄ, Herra, olen sinun Jumalasi. Minä Israelin Pyhä, olen sinun pelastajasi….. (jae 4)  – Koska olet arvokas minun silmissäni, koska olet Kallis ja Rakas….
(jes.54:4,6,10-17 jos jaksat jatkaa)

Samaan sarjaan löytyy myös paljon  psalmeja. Laitan tähän vaikkapa psalmin joka aina koskettaa se on 22 kaikki löytävät siitä Jeesuksen mutta siihen voi samaistua, kuten kaikkeen mitä Raamatusta löytyy. Raamattu on Jumalan kirja Hänestä itsestään, Pojastaan, joka on yhtä Isän kanssa, Pyhästä Hengestä joka asettuu ihmiseen asumaan uudesti syntymisen kautta –  ja ihmisistä ihmisille.

Ps.22:11.” Syntymästäni saakka olen ollut sinun varassasi, sinä olet Jumalani ensi hetkestä alkaen. (22) Älä ole kaukana nyt, kun hätä on lähellä eikä kukaan minua auta. (25) Ei Hän halveksinut heikkoa eikä karttanut kurjaa, ei kääntänyt pois kasvojaan vaan kuuli, kun huusin.”
– Ja mitä tästä seuraa! Jakeet psalmin loppuun ovat riemulliset (26-32) En osaa kirjoittaa lyhyen ytimekkäästi, joten vielä yksi raamatunkohta UT:a Joh.16:1733 korostan jakeita 25,27 ja 33. Ja sitten osia siitä laulusta joka aamulla virvoitti mieleni, kirkasti ajatukseni ja tuli riemuksi hengelleni.

En mä aarteita etsi enkä onnea maan, mutta Jeesuksen löytää on mun toivoni vaan. Elon kirjassa ovat nimet lastesi Sun. Sano Jeesus, oi, siellä nimi onko myös mun. Nimet autuaitten ovat kirjassa Sun. Sano Jeesus, oi, siellä Nimi onko myös mun!

Minä muistelen Herran pyhää kaupunkia, joka ylhäällä hohtaa taivaan kirkkautta. Sinne synti ei pääse, yksin autuaat vaan. Minä sielläkö kerran myöskin kulkea saan? Nimet autuaitten ovat kirjassa Sun. Sano Jeesus, Oi, siellä nimi onko myös mun!

Kyllä! Eivätkä ainoastaan nämä maalliset nimemme ole Hänen tiedossaan ja kirjoissaan, vaan se uusikin nimi jonka siellä saamme, eikä siinä nimessä ole mitään painolastia eikä murheen häivää! Se nimi on ainutlaatuinen ja jokaiselle aivan oma! ”Enkö Herraa, Jumalaani, riemuvirsin kiittäisi!”

Ystäväni, ole siunattu Herramme Jeesuksen nimessä ja Pyhässä Hengessä, joka sinussa asuu!

 

 

9 thoughts on “Nimettömät – Nimellä kutsutut

 1. Joissain kohdin lienee selityksen paikka. Kuten noissa joihin olen sulkuihin laittanut ”sinä ja minä”, tarkoittaa tietysti että voimme ajatella omankin nimemme noihin kohtiin.
  Minä Olen, on Jumalan nimi ja siksi olen sen kirjoittanut muutamin kohdin isoilla kirjaimilla. Oletan että kaikki nuo kyllä tietävät ja osaavat oikein lukea. Mutta on siellä muutakin.
  Joh:16, ei siis 1733 vaan jakeet 17 ja 33.

  Tykkää

 2. ”Jeesuksen Kristuksen sisäinen tunteminen on Ainoa Oikea Tie itsensä tuntemiseen ja kaiken muunkin todeksi näkemiseen.”

  Tuulikki,

  Tuossa yhdessä virkkeessäsi on sisäänrakennettuna niin monta hienoa ajatusta, että kutsun sinua nimellä Kirkkoäiti ja liitän sinut Augustinuksen, C.S. Lewisin, Martin Buberin ja Torsti Lehtisen kaltaisten viisaiden ajattelijoiden joukkoon. Enkä pelkästään tämän perusteella vaan myös muutenkin sen tekisin.

  Sinä et huuda nimiä, et edes omaasi. Taiteilijana tiedät, että kuiskaus kuuluu paremmin.

  Liked by 2 people

  • Ilkka – !!!
   Pitkä hiljaisuus – en voi kuin panna käteni suuni eteen ja yrittää rauhoittaa sydämeni lyönnit.
   – Liikaako sanoit? – Kauniisti kuitenkin.

   Mitä taiteilijuuteeni tulee, olen tehnyt sitä intohimosta, mutta siinäkin esiintynyt usealla nimellä, ja nimimerkillä. Ainoa joka on pysynyt on Tuulikki, vaikka sekin joissain kohden vain pelkkä T.

   – Loppujen lopuksi palaan Raamattuun, koska se on aitoa ja oikeaa, todeten ettei minulla mitään olisi ilman Jumalan armoa ja lahjaa. Näin se on.

   Kiitos Ilkka. – Iankaikkinen Jumala ja Isä, Sinua siunatkoon ja varjelkoon, niin kuin Hän tekeekin!

   Liked by 1 henkilö

 3. Tuulikki, vuolaasti elävä puro enkelten leipää meille ihmisille virtasi purostasi, jonka tuo aamuinen musiikki sinussa avasi. Kiitos, kun olet vähässä uskollinen ja jaat sen, mitä annetaan.

  ”Käsieni ihoon minä olen sinut piirtänyt,
  ja niin sinun muurisi ovat aina silmieni edessä.”Jes 49:16.

  Liked by 2 people

  • Kiitos Virpi.
   Ehkä joku, joka ei ole saanut tai hakenut ns. ihmisten mielisuosiota, sai edes osasta tästä lohtua ja rohkaisua, koska vain Jumalan rakkaus on kestävää. Kun hän kutsuu nimeltä se pitää, ei ailahtele, niin kuin tapahtuu ihmisten maailmassa.

   Luulen että suurin osa meistä voi kokea olevansa näitä tämän maailman ”nimettömiä”, kunnes löytäessään Herran. – Jonka myötä tunnistavat nimensä ja paikkansa sekä tässä elämässä että tulevassa.

   Ilman Jeesuksen sisäistä tuntemista, ei voi todellisesti tuntea itseään eikä myöskään lähimmäistään, koska vain Hänessä, Jeesuksessa, on totuus ja totuuden avaimet.

   Ihana ja lohdullinen on tuokin Jesajan kohta jonka tähän laitoit, kiitos siitäkin.

   Liked by 1 henkilö

 4. Äiti Teresasa on sanonut jotenkin näin: vaatii todellista voimaa olla vähässä uskollinen.
  Minä ihailen sitä, että sinä laitat tekstin matkaan, kun sellainen tulee sydämelle. Luotat, että niin on hyvä, etkä mieti kenelle kirjoitat, sillä Isä kyllä tietää senkin 🙂

  Liked by 2 people

  • Joskus aihe on selvempi ja joskus taas sellainen että miettii olisiko ollut parempi kirjoittamatta, mutta Jumalapa tietää.

   Pääasia itselleni, todellakin, on olla uskollinen siinä vähässä jossa voin, vaikka tiedänkin että runsassanaisuudessani menen usein yli ja siinä tulee sellaista turhaakin mukaan, – ihmistä enemmän.

   Joskus täysin ulkopuolinen palautekin olisi tarpeen ettei tuntisi kirjoittavansa tuuleen. Itse en ole levitellyt tietoa tästä(kään) harrastuksestani 😉 !Mutta näillä mennään niin kauan kuin Herra suo ja kykyä on, lähinnä fyysistä.

   Kiitos kaikille uskollisille rohkaisijoille, esim. FB tykkääjille, koska en ole itse siellä naamakirjassa ollenkaan ja erityisesti sinulle joka aina jaksat ottaa osaa 🙂 .
   Siunattua, joskin pyryistä sunnuntaipäivää!

   Liked by 1 henkilö

 5. Herättävä kirjoitus Tuulikki !

  En tosin ole ikinä nähnyt, mutta sydämeni ja henkeni tuntee sinut nimeltä
  Tuuliki. Nimi luo välittömästi kuvan minulle siitä kenestä puhun.
  Minä olen Virpin ja Ilkan linjoilla ja heidän innoittamana kirjoitan.

  Minulle raamatun persoonista olet Maria, ketä minäkin tahtoisin olla.
  Sinä kuten Maria painat sydämeesi asioita ja tutkiskelet niitä.
  Sinun seurassa Tuulikki minun mieleni saa levon.
  Sinun seurassa Tuulikki tulen itsekkin lohdutetuksi.
  Sinun seurassa saan syvällisyyttä omiin havantoihin sekä luettuun sanaan.

  Olet siis Tuulikki meidän kirkkoeäitimme kuten Ilkka kirjoitti.
  Asemaasi et ottanut itse, vaan lukijasi antoivat ne juuri sinulle Tuulikki.
  Lämpimin terveisin Katri, joka myös tuntee esikuvansa nimeltä.

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.