Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Valon Voitto

4 kommenttia

Ihmeellistä on kuinka suuresti auringon Valon ilmestyminen vaikuttaa, niin ihmismieleen kuin luontoonkin.
Mielestäni meidän lopuillaan olevalle pääsiäisajalle on annettu mitä sopivin nimi! Pääsiäinen! Mitä kaikkea se tarkoittaakaan!

Meille pohjoisen asukkaille ainakin kevättä, valoa, iloa, vapautta, riemua, uutta elämää! Kuinka nopeasti maisema muuttuukaan, aurinko onkin yhtäkkiä ylhäällä taivaalla, kun se on pitkään ollut lähes näkymättömissä, puiden latvojen takana. Luonto huokaa vapautuessaan valkoisen painavan kuolinliinansa alta ja linnut riemuitsevat!

Olin pari päivää ”lasareetissa,” sellaisella osastolla josta voisi sanoa että se on pysäkki ennen viimeistä asemaa. Tiesin sinne mennessäni millaista siellä on, mutta myös etten sinne jää. Kuinka mahtava olikaan se lyhyt kotimatka kun palasin. Kuinka ihana oma asuntoni ja kaikki mitä ympärilläni oli. Ja sitten!

Eilen iltapäivällä alkoi aurinko vihdoinkin paistaa! Tyttäreni kanssa lähdimme katsomaan joko mökille pääsee? (Jotkut ihmiset jotka lukevat tekstejäni täältä taivaalta sanovat että kirjoitan henkilökohtaisia mutta ”elämä on” :). No, me pääsimme siihen asti johon aurataan tietä, mutta itse mökin pihalle pääsi vain tyttäreni.

Mökki on metsässä korkealla kalliolla, kuten on tullut mainituksikin 🙂 . Ilahduin kuitenkin kun näin ne puut ja kalliot ja kun tytär kertoi mitä kaikkia metsän eläinten jälkiä pihallamme oli. Olen niitä aiemmin päässyt näkemään itsekin, silloin kun apunani olivat vain kyynärsauvat tuolin sijasta ja saatoin kuvitella 🙂 –  Siinä odotellessani katselin korkealla taivaalla jo olevaa aurinkoa ja vielä valkoista lunta. Riemu ja kiitollisuus täytti sydämeni ja taas nousivat kyyneleet silmiini ja tunsin tarvetta ylistää Jumalaani!
– Missäpä sitä muualla niin puhtaasti voisikaan kuin Jumalan luonnossa!

Tänään aurinko valaisee jo aivan aamusta, ja on monta virttä ja laulua mielessäni. Laulelen niitä itsekseni ja riemu sen kuin lisääntyy. Voi kuinka kiitollinen olenkaan, kuinka täynnä riemua! Rakastan koko maailmaa ja voisin hyvinkin heittäytyä äiti Amman kaltaiseen rooliin. Olisi vaan ketä halailla 🙂 mutta voihan sen tehdä ajatuksissaankin, siunaten kaikkia jotka tuntee ja niitäkin joita ei tunne. Voi Kiittää ja ylistää Herraa kenenkään siitä häiriintymättä kun yksin on! Kiitos Jumalalle!

Virressä 461 on aivan ihanat sanat ja luontoihmisenä laitan siitä tähän säkeistöt 4 ja 5 🙂 ! Laitan näitä siksi tänne kun joku toinen on osannut niin paljon paremmin käyttää sanoja kuin itse osaisin. Sinä joka luet, ole siunattu näiden kautta!

Kiittäkää, te Luojan linnut, erämaiden eläimet, retkillänne, loukoissanne, kesyt, villit, nälkäiset! Merten virtain kalaparvet, valasparvet, laulakaa, kaikki luodut laadullanne Herraa kunnioittakaa!
Kiittäkää jo korkeintanne, kansat, kansain ruhtinaat, lapsukaiset, vanhat, nuoret, pienet, heikot, voimakkaat! Halleluja, kiitoksenne nouskoon maasta taivaaseen, yhtyköön se enkeleitten taivaalliseen kiitokseen!

Virrestä 105: –  Aurinkomme ylösnousi, paistaa voitto vuorella. Lämmin Valo sieltä loistaa, surut murheet hajottaa. Kokoontukaa taivaan linnut, suvi ilmaan puhtaaseen. Visertäkää, pienet leivot, viinipuussa tuoreessa.
Armon Henki täyttää mielet, murheelliset ilolla. Rauhan tyven, puhdas ilma Jeesuksesta virtailee. Epäilysten alta nousee köyhä sielu kiittämään. Ikävöitsen täältä päästä kotimaahan ikuiseen.

Ja kaiken lopuksi Hengellisestä laulukirjasta olennainen:

Kirkas aamu pian koittaa. Jälkeen aikojen yön. Päivä varjot jo voittaa, kautta Golgatan työn. Huomenkellojen soiton kaiku sielussa soi. Meille kertoen Voiton Jeesus matkaamme toi.
Taivaskotihin johtaa kaita elämän tie. Herra lastansa kohtaa, kantain perille vie. Täältä katseeni nostaa
Ylös Vuorille saan. Sieltä sieluuni loistaa Valo taivahan maan
Oi, nyt taivaisen saaton nään mä riemullisen. Jeesus nimessä Voiton saivat voimallisen. Heidän kanssansa astun Maahan Kirkkauden. Silloin perille saavun Joukkoon Voittajien!

Ikoni on edelleen tämän koneeni yläpuolella ja siinä Jeesus pitää avointa kirjaa kädessään, jossa lukee:” Minä Olen Maailman Valo, se joka seuraa minua, ei kulje pimeässä vaan hänellä On Elämän Valo”! Kiitos Herra Jeesus!

4 thoughts on “Valon Voitto

 1. Tuulikki on ihminen, jolla ylistämisen armolahja. Paavalin sukukuntalainen selvästi 🙂

  Tykkää

 2. Kiitos! Ylistäminen hoitaa ja vahvistaa! Tuo raikkaan tuulen tullessaan:) !

  Liked by 1 henkilö

 3. Voi kuinka toivoisin että minulla olisi edes hiukan tuosta sinun valoisuudestasi ja uskostasi omassa elämässäni. Nämä sinun kirjoituksesi on luettava aina kun sähköpostiini niitä tulee. Joka kerta tulen kosketetuksi näistä. Sinä koet kaiken niin syvästi ja osaat sen myös sanoiksi pukea. Kiitos näistä ja tästä tämän päivän kirjoituksestasi taas.

  Liked by 1 henkilö

 4. Kiitos Ulla! Olipa ihana aamunavaus :).
  Kaikki mikä meissä on, on Jumalan lahjaa ja armoa. Uskon myös että kaikilla Jumalan lapsilla ovat ne aivan omat lahjansa. –
  Ja mitä ylistyksen Henkeen tulee niin sanoisinko vaikka, että se on harjoitusta iankaikkisuutta varten, mutta olen äärettömän kiitollinen että Jumala tietää mitä tarvitsen ja antaa sen!
  Sinullakin joku oma lahjasi tai jotkut 🙂 !

  Lohduttaa ja tukee tällaiset palautteet , on sitä epävarmuutta kuitenkin aina. Toivotan sydämestäni sinulle runsasta Jumalan siunausta, iloa ja Valoa kaikkiin päiviisi!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.