Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Elävä ja Voimallinen

2 kommenttia

Jumalan sana on todellakin ihmeellinen –  Elävä ja Voimallinen.(Hepr.4:12)!

Jumalan Sanaa voi toistaa lukemattomia kertoja kuin ulkolukuna ja silti uskoen siihen ja tarkoittaen tosissaan mitä sanoo.
Ja jonain hetkenä Sana alkaa aivan uudella ja innoittavalla tavalla elää! Heti ei välttämättä ymmärräkään kuinka se tapahtuu on vaan niin iloa, riemua ja rakkautta täynnä! Tietää kohdanneensa Pyhän!

Olen itse kokenut jokin aika sitten kuinka  sanoma ”Pyhä Henki kirkastaa Kristusta” muuttuu sanoista eläväksi ja koettavaksi! Kuinka se muuttaa normaalia arkipäivää ja laittaa arvot uuteen uskoon, sananmukaisesti. Kuinkahan monta kertaa ihminen voi ”syntyä uudesti” 🙂 ?

Kun sana on elävä ja voimallinen uudistumista ei voi välttää. Uudistumisessa on Ylösnousemus Voima, siinä on Kristuksen kirkkaus! Pyhä Henki kirkastaa Kristusta ylitse kaiken! (Joh.16:14)

Luvussa 16 jakeissa 5-15 on tärkeää asiaa. Siinä Jeesus, jakeessa 12 sanoo että hänellä olisi opetuslapsille vielä paljon sanottavaa, mutta ”te ette nyt voi ottaa sitä vastaan”. Pyhän Hengen, Totuuden Hengen, on ensin tultava. Ja Hänhän tuli. Ja on meissä. Mutta meillekin voidaan silti sanoa, ettemme voi, ikään kuin tuosta vaan, ottaa kaikkea vastaan vaan me joudumme käymään koulua ja opiskelemaan Sanaa. Mutta Pyhän Hengen vaikutus tekee työtään meissä väsymättä, valaisten ja kirkastaen meille Sanan totuutta. Kiitos Jumalalle.

Pyhän Hengen tehtävänä on korottaa Jeesusta. Pyhä Henki Kirkastaa meille, ei itseään, vaan aina Kristusta. Hän suuntaa katseemme pois itsestään ja minusta, ja sinusta, ulospäin kohti Jeesusta. Aina ei ole helppo tunnistaa Pyhää Henkeä, siksi, että Hän salaa itsensä, on hienotunteinen, voidakseen jakaa nimenomaan  niitä aarteita joista (Joh.16 jae 15) Jeesus kauniisti sanoo puhuessaan Pyhästä Hengestä:

”Kaikki, mitä Isällä on, on minun. Siksi minä sanoin, että Hän ottaa minun omastani ja ilmoittaa teille”!
Meillä on lapsina perintöoikeus! Kuinka voisikaan kyllin kiittää ja ylistää Kaikkivaltiasta Jumalaa. Voi valtavaa, niitä Jumalan lahjoja ja aarteita! Iloa, rakkautta, rauhaa, lapsena olemisen oikeutta, ikuista elämää! Ja Elämän Leipää!

Heprealaiskirje 4. –   Jae 13 sanoo: ”Mikään luotu ei ole hänelle näkymätön, vaan kaikki on alastonta ja paljastettua hänen silmiensä edessä, ja hänelle meidän on tehtävä tili”. Kuinka vapaaksi ihminen voikaan päästä saadessaan kaiken painon tunnoltaan, tietäessään ettei voi salata Jumalalta mitään. Ei suruaankaan. Ei pettymyksiään, ei mitään. Ihminen saa olla ihmisen osassaan heikko ja silti Jumalan rakkaus ei järky – Eikä hänen armoliittonsa horju! Me saamme luottaa kaikessa Jumalan hyvään tahtoon ja ikuiseen rakkauteen –  elää armosta.

”Koska meillä siis on suuri ylipappi, läpi taivaiden kulkenut, Jeesus, Jumalan Poika!”
Hän, ei ole sellainen ylimmäinen pappi joka ei voisi sääliä meitä, sillä hän on ollut kaikessa kiusattu kuten mekin, kuitenkin synnittömänä. Hepr.4:16 ”Käykäämme siis rohkeasti armon valtaistuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon avuksemme oikeaan aikaan”!

Luku 5:8-9 ” Vaikka hän oli Poika, hän oppi kuuliaisuuden siitä mitä kärsi.  Kun hän oli tullut täydelliseksi, hänestä tuli iankaikkisen pelastuksen aikaansaaja kaikille, jotka ovat hänelle kuuliaisia. – Häntä Jumala kutsuu ylipapiksi…!”

Meillä on hyvä, uskollinen ja armosta rikas Jumala, Hän yllättää! Hän tulee kirkkauteen vaatetettuna ja antaa siunauksensa ylenpalttisesti yllättäen ja varmasti kaikille lapsilleen. Hän antaa levon, uskon ja toivon. Hän vie perille ja antaa Voimansa taisteluissa, hän lohduttaa murheelliset. Ja aivan varmasti rakastaa lapsiaan enemmän kuin koskaan voimme tässä ajassa ymmärtää. Kiitos Jumalalle.

Pyhä, Pyhä, Pyhä on Herra Kaikkivaltias!

2 thoughts on “Elävä ja Voimallinen

 1. Kuinkahan monta kertaa ihminen voi ”syntyä uudesti” 🙂 ? Tuo onkin ihana ajatus, Jumala luo Sanallaan jotakin uutta koko ajan, virvoittaa, avaa uusia näkökulmia, ohjaa ja joskus puhuttelee vakavasikin.

  Liked by 1 henkilö

 2. Juuri nyt elämme luonnossakin uuden syntymän aikaa 🙂 !
  On joka kevät ihana seurata, vielä osin routaisen maan sisältä pursuavaa uutta elämää.

  Alussa se näyttää tosi onnettomalta mutta kun aurinko alkaa valaista ja lämmittää kasvun ihmeen luulee näkevänsä silmin. Minulle kasvu keväisessä luonnossa myös todistaa elävästi Jumalan uutta luovasta voimasta. Vielä kun luonto näyttää olevan osittain kuoleman tilassa alkaakin uusi elämä.

  Meillä ihmisilläkin on toivoa toivottomuudessa. Ei tarvitse kuin kääntää kasvonsa kirkkautta ja Valoa kohti.

  Jumalan armo, pitkämielisyys ja rakkaus luotua ja luomakuntaa kohtaan näyttää ehtymättömältä. Hän ei ole todellakaan, lakannut tekemästä työtä. – Luomasta Sanallaan uutta! Kuten niin kauniisti Virpi kirjoitat.

  Minusta muuten kevään kaunein ääni on Mustarastaan laulu, sekin laulaa Jumalan kunniaa luonnossa 🙂 !

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.