Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Hetki Elämää

3 kommenttia

Olimme tänään kesäpaikallamme. Ilma oli hyvä ja aurinko paistoi. Kaiken piti olla hyvin, mutta johduimme keskustelemaan vaikeista asioista. Kuten ihmisten erilaisuudesta. Työpaikoilla tiiviissä ryhmätyöskentelyssä tai/ja kuinka esimerkiksi seurakuntayhteydessä voisi ja osaisi kohdata ihmiset sellaisina kuin kukin on ja rakentaa silti siltaa. Keskustelu johti muihinkin akuutteihin huoliin ja vaikeuksiin joita nyt juuri tuntuu kertyneen vähän liikaa. Kuorma on käynyt raskaaksi kantaa.

Hiljaisuuttakin oli. Jossain vaiheessa mielessäni alkoi soida eräs hengellinen laulu ja se johdatti kysymään rukoiltaisiinko? Mitään erityistä tunnetta ei ollut, pikemminkin epävarmuutta, mutta aloitimme. Aivan arkisesti ja tavallisesti, kuin olisimme vain jatkaneet puhetta. Kohde oli vaan muuttunut. Nyt puhuimme Herrallemme. Avasimme syvimmän sisimpämme heikkoina ja apua tarvitsevina. Ja ihme tapahtui.Se huoli, murhe ja selvittämättömät asiat jotka meitä painoivat, ikään kuin sulivat pois ja syvä rauha ja tasapaino täytti mielemme. Tuli Pyhä olo.

Huomasimme kuinka paljon ihminen kasaa itse itselleen kuormaa aivan huomaamattaan, kunnes on eksyksissä. Kun rukoilee täysin vilpittömänä, oikeastaan edes odottamatta mitään, Jumalan rakkaus ja lempeys yllättää. Kuinka ihana on se vapautuminen ja rauha jonka Pyhässä Hengessä saa kokea, vaikka ulkoisesti ei mikään ole muuttunutkaan. Sama arki vastassa. Mutta hyvin paljon pienempänä kuin hetki sitten! Ei enää vuorena joka peittää auringon.

Rukous on puhetta Suuren ja ihmeellisen Jumalan kanssa Jeesuksen kalliissa nimessä.

Laulu joka soi mielessäni oli toinen kuin tähän laitan. Tiedän että monella on nytkin syvää murhetta ja huolta, vaikka rukoileekin lähes lakkaamatta. Se laulu joka mielessäni soi, olisi niiden ihmisten elämään liian kevyt.
Kun itse saa avun ja pääsee Pieneksi Elämän Hetkeksi kohtaamaan Suurta, mutta lempeää Jumalaa, ei voi unohtaa niitä joilla on nyt vaikeaa. Ei meidän Herrammekaan heitä unohda.

Sinulle joka et vielä ole päässyt taakkojesi alta, omistan nämä muutamat säkeet, rukoillen että saisit avun Häneltä joka Sinua Rakastaa. Ole turvallisella mielellä.

Yksin en kulje en hetkeäkään. Vierelläin aina mä Jeesuksen nään. Suojellen, varjellen, nostaen auttaen, kanssain Hän käy kautta maailman tään. Suojellen, varjellen, nostaen kantaen, kanssain hän käy kautta maailman tään.

Murhe kun murtavi sydäntäni, läsnä on silloinkin Mestarini. Lohtua taivahan, tuopi hän vaivahan, kyyneleet kaikki pois kuivailevi. Lohtua taivahan, tuopi hän vaivahan, kyyneleet kaikki pois kuivailevi.

Yksin en kulje en hetkeäkään. Vierelläin aina mä Jeesuksen nään. Ylistys ylhäisen, Parhaimman Paimenen! Rakkaus suuri, sen turviin mä jään. Ylistys Ylhäisen, Parhaimman Paimenen! Rakkaus suuri, sen turviin mä jään!

 

3 thoughts on “Hetki Elämää

 1. Jeesus sanoi ”köyhät teillä on aina keskuudessanne” ja myöskin että ”maailmassa teillä on ahdistus, mutta olkaa turvallisella mielellä, minä (Jeesus) olen voittanut maailman.”

  Näistä tähän maailmaan kuuluvista murheista ja huolista emme tässä ajassa eroon pääse, emme vaikka kuinka tahtosimme ja yrittäisimme. Tämä maailma ei ole taivas ja silti ihmisen täytyy uskaltaa, luottaen Jumalan hyvyyteen, tehdä kaikkensa luomakunnan ja lähimmäistensä hyväksi.

  Rukous on yksi ja tärkeä kanava käytettäväksi. Sillä!

  Kaikesta vuosikymmenien kokemuksistani huolimatta, jolloin en ole saanut rukousvastauksia sellaisina kuin olisin tahtonut, uskon rukouksen voimaan!
  Itselleni se on Elämän Hengen hengitystä ja ainoa tapa olla syvässä yhteydessä Kaikkivaltiaaseen Luoja Jumalaan ja Hänen Poikaansa Jeesukseen Kristukseen Pyhän Hengen yhteydessä.

  Liked by 1 henkilö

 2. ”Kun rukoilee täysin vilpittömänä, oikeastaan edes odottamatta mitään, Jumalan rakkaus ja lempeys yllättää.”
  Tuossa ajatuksessasi ja huomiossasi on iso asia. Olen huomannut, että asioiden ollessa tasapainoisesti ja hyvin, on rukoukseni usein kuin opittua, mutta elämän kriiseissä korulauseet jää pois ja minulla on Jumalan kasvojen eteen viedä vain oma raadollinen itseni. Se, joka vastaisi Herran kysymykseen ”haluatko parantua” kyllä ja joka janoaa kuulla, että syntisi on annettu anteeksi.

  Liked by 1 henkilö

 3. Aamen Virpi. Totisesti!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.