Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Mikä Se On?

2 kommenttia

Se suuri ja ainutlaatuinen kertomus joka sisältää kaiken?
Alun ja lopun ja – loppumattoman Uuden alun. Kertomus josta jokainen etsiessään löytää sellaista jota ei mistään muualta löydä?

Raamattua, Pyhän Jumalan ikuista Sanaa, ei saata lukea niin ettei se tekisi mitään vaikutusta. Toisen se muuttaa, toisen suututtaa. Siihen joka muuttuu se myös kantaa, lohduttaa ja vaikuttaa uskon ja toivon syntymisen. Kyyneltenkin vuotaessa, ja ehkä juuri silloin, se antaa myös kivusta nousevan ilon ja voiman nousta matkaan.

Minulla on tapana turvautua psalmeihin kun muuta en jaksa. Luen mieluiten vanhasta käännöksestä ja viimeksi olen lukemalla lukenut psalmia 33. Voin nyt yhtyä sen sanomaan sydän täynnä:” Riemuitkaa Herrassa, te vanhurskaat. Oikeamielisten on soveliasta Häntä kiittää. Ylistäkää Herraa kanteleilla, soittakaa Hänelle kymmenkielisillä harpuilla. Veisatkaa Hänelle uusi virsi, helkyttäkää kieliä ihanasti ja riemullisesti. Sillä Herran Sana on oikea ja kaikki Hänen tekonsa ovat tehdyt uskollisuudessa. Hän rakastaa vanhurskautta ja oikeutta; Maa on täynnänsä Herran armoa!” – Kaikesta ulkonaisesta huolimatta.

Raamatussa on se ns. punainen lanka, jonka minä voisin kiteyttää ihmisen iankaikkiseksi osaksi Jumalan armosta Jeesuksessa Kristuksessa.

Jesajan luvusta 40. Alku jo lupaa hyvää:” Lohduttakaa, lohduttakaa, minun kansaani”… Tässä kehotetaan puhumaan suloisesti Jerusalemille joka on Kuninkaan kaupunki, mutta voin omistaa sen omalle kohdallenikin, kuten kaikille muillekin Kuninkaan lapsille, kuulummehan Jeesuksen tähden hänen kansaansa. Jesaja profetoi tässä luvussa tulevasta Messiaasta Jeesuksesta aivan ihanasti – ja myös Johannes Kastajasta joka tuli ”Huutavan ääneksi” valmistaakseen Herrallemme tietä. Ihana on tämä Jesajan luku.

Siirryn Pietarin ensimmäiseen kirjeeseen ja ensimmäiseen lukuun; jakeesta 3:” Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudesti synnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleista nousemisen kautta, turmeltumattomaan, saastumattomaan ja katoamattomaan perintöön, joka taivaissa on säilytettynä teitä varten, jotka Jumalan Voimasta uskon kautta varjellutte pelastukseen, joka on valmis ilmoitettavaksi viimeisenä aikana. Sen tähden te riemuitsette, vaikka te nyt, jos se on tarpeellista, vähän aikaa kärsittekin murhetta moninaisissa kiusauksissa..” Pietari kirjoittaa lohduttavasti ja vakuuttavasti, hän myös neuvoo kuinka meidän tulisi vaeltaa tämä maailman aikamme.

Oma elämäni on jo varhaislapsuudessa mennyt rikki, eikä elämäni ole sittemminkään ehjää ollut (ja kenenpä olisi). Siitäkin huolimatta että olen saanut armon lapsuudestani asti tulla tuntemaan Jumala Sanaa. Olen kuitenkin koko elämäni etsinyt turvaa, tarvinnut tukea ja lohdutusta, kaivannut syliäkin, –  ja paikkaa jonka tuntisin kodikseni.  Sellaista en ole löytänyt kuin Jumalan Sanasta. Kiitos vanhemmilleni kuitenkin Sanan kunnioittamisesta ja Pyhän opettamisesta.

Jo nuorena minulle tuli erityisen rakkaaksi, psalmien ja virsien lisäksi Ilmestyskirja, sen 21 ja 22 luvut. Ja ovat edelleen. ” Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole!” Ja siitä eteenpäin erityisesti jakeet 3-7 ja… Ja jae 27 lohduksi – ja siksi että ihmiset ovat ymmärtämättömyyttään tuottaneet paljon tuskaa toinen toisilleen puheillaan ja käytöksellään.

Kaiken kruunuksi luku 22:” Ja HÄN näytti minulle Elämän Veden Virran, Joka kirkkaana kuin kristalli virtasi Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta…Eikä mitään kirousta ole enää oleva. Ja Jumalan ja Karitsan valtaistuin on siellä oleva, ja hänen palvelijansa palvelevat häntä..”  Ja sitten luvataan että Hän joka on A ja O, alku ja loppu tulee pian. Ja Henki ja morsian sanovat ”Tule”! Ja luvataan, joka janoaa tulkoon ja joka tahtoo, ottakoon Elämän Vettä lahjaksi!
Sitä Vettä joka on meille ikuiseksi elämäksi jo tässä ajassa, ja jota ilman meissä ei elämää ole. Jae 20:” Hän joka näitä todistaa, sanoo: Totisesti minä tulen pian”. Aamen tule Herra Jeesus!

Oi, katso mikä aamu, yön varjot katoaa ja linnut pienimmätkin ylistää Jumalaa. Niin täydellinen nytkin on Herran luomistyö. Oi, katso mikä aamu, kun väistyy pitkä yö.
Oi, katso mikä aamu, saat alkaa uudelleen, tien kaidan kulkijana uskoen Jeesukseen. Saat rukoilla saat pyytää tänäänkin armoaan. Oi, katso mikä aamu, saat alkaa alusta.
Oi, katso mikä aamu, kun uusi taivas, maa, soi ylistystä Herran, Jumalan kunniaa. Kun silmäsi saa nähdä kasvoihin Jeesuksen. Oi, katso mikä aamu edessä istuimen!!!

 

 

2 thoughts on “Mikä Se On?

 1. Tämä tekstisi oli päivänavaukseni tänään. Kiitos! Luin myös eilen Jesajaa tuosta 40 luvusta ja pysähdyin tuohon samaan kohtaan, Jumalaan, joka puhuu lohdutuksesta.
  Siunausta päivääsi Tuulikki!

  Liked by 1 henkilö

  • Ihmisen osa ei ole helppo, eikä uskossa vaeltaminenkaan itsestään selvä asia. Tähän ihminen tarvitsee Jumalan Sanaa – ja sanaa. Lohdutusta, tukea, rohkaisua ja virvoitusta. – Ja myös uskon ystäviä!

   Virressäkin lauletaan ”Ei mikään niin voi virvoittaa, en muusta iloani saa. Ei autuutta saa suurempaa kuin minkä Jeesus lahjoittaa. En lepoa mä löytänyt, en muusta mistään tyyntynyt, ennen kuin löysin aartehen. Ystävän Herran Jeesuksen”… jne.

   Usein Jumalan Henki puhuu jokaiselle yksilöllisesti juuri siihen tarpeeseen joka ihmisellä akuutisti on. Samat Raamatun lauseet eivät, samalla tavalla, puhu välttämättä muille mutta uskon sanan ravitsevan joka tapauksessa aina – jollain tavalla kuitenkin. ”Kunhan vaan sanaa oikein julistetaan”, eikö näinkin jossain kohtaa tuota ”Suurta kertomusta” sanota myöskin. Taitaa olla Paavalin ajatus? 🙂

   Leif Nummelahan on kirjoittanut kirjan Raamatun punainen lanka, ja olen sen joitakin vuosia sitten lukenutkin, mutta pitäisi lukea uudelleen muistin virkistämiseksi.
   Tällä omalla tekeleelläni ei ole mitään tekemistä sen kirjan kanssa, muuta kuin tuo ajatus punaisesta langasta.

   Kiitos Virpi kommentistasi ja tervetuloa ”maisemiin” 🙂 Siunausta sinunkin päiviisi ystävä!

   Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.