Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Pieni lenkki Suuressa ketjussa

7 kommenttia

Siitä on jo 43 ja 1/2 vuotta kun minulle, suuressa ahdistuksessa yksin kotona ollessani tapahtui se Suuri Ihme, joka ennen minua oli tapahtunut lukemattomille, Jumalan tiedossa oleville ihmisille. Tulin tuntemaan Elävän Jeesuksen, Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen kautta ja  Uudestisynnyin. Rakastuin Jeesukseen ja kaikkiin joista Raamatussa kerrotaan, jotka Häneen olivat ennen minua rakastuneet.

Luin kyynelin aina vaan uudestaan esim. Johanneksen evankeliumia ja varsinkin sen 3 lukua. Tuo kohta toistuu toistumistaan kun kerrotaan Jumalan rakkaudesta ja siitä kuinka me pelastumme ja saamme lupauksen iankaikkisesta elämästä Jumalan Valtakunnassa, Hänen rakkaan Poikansa Jeesuksen, ristinkuoleman ja ylösnousemuksen ansiosta.

Rakkaaksi tulivat Apostolit. Erityisesti Pietari ja Paavali. Heidän kirjeitään luen uudelleen ja uudelleen. Pietarin ensimmäinen kirje on nyt juuri vertaansa vailla. Jakeesta 13, joka on otsikoitu ”Kutsu pyhään elämään”. En haluaisi rajoittaa, mutta jakeista 20-25 muutama jae:” Hänet oli valittu jo ennen maailman perustamista, ja nyt aikojen lopulla hänet on tuotu julki teitä (meitä) varten. Hänen kauttaan te uskotte Jumalaan, joka herätti hänet kuolleista ja antoi hänelle kirkkauden, niin että te uskoessanne myös panette toivonne Jumalaan. Kun te totuudelle kuuliaisina olette puhdistautuneet elääksenne vilpittömässä veljellisessä rakkaudessa, niin rakastakaa toisianne uskollisesti ja kaikesta sydämestänne. Olettehan te uudestisyntyneet, ette katoavasta siemenestä, vaan katoamattomasta, Jumalan elävästä ja pysyvästä sanasta …” Jatkoksi Ps.34 .

Uuden elämäni alkuvuosina tiedän monien rukoilleen puolestani ja kaiken lisäksi Jumala johdatti tielleni muutamia uudestisyntyneitä uskovia joiden tuki oli aivan ratkaiseva sille että pysyin hengissä. Miksi tämän kirjoitan? NO.

Harvoin olen pyytänyt puolestani rukoilemaan, mutta nyt olen sen tehnyt ja kokenut ihmeen. Harvoin olen saanut rukousvastauksia uskonelämäni alun jälkeen, ainakaan niin, että ne olisivat tulleet tietooni –  tai nopeasti. Nyt tunsin tarvetta pyytää seurakuntani sisarten apua ja vastaus tuli välittömästi, seuraavana aamuna, kun he olivat illalla rukoilleet. Apu oli valtava todistus Jumalan, pieneen ihmiseen kohdistuvasta hyvyydestä, rakkaudesta ja armosta. Mitä sitten tapahtui?

Ei mitään, kovin ulkonaisesti, vaan jälleen kerran vapauduin ahdistavasta elämäntilanteesta. Kun heräsin, sisimmässäni oli Jumalan Rauha, olin kuin kiedottuna pehmeään peitteeseen, suojamuuriin ja mikä ihmeellisintä, rakkauteen. Sellaiseen että sen sisälle mahtui koko ihmiskunta. Tunsin sääliä, myötätuntoa ja lempeyttä kaikkia harhaanjohdettuja sieluja kohtaan ja tiesin myös että en voi muuttaa mitään omin voimin, en pelastaa ketään! Olin yksi pieni lenkki vain siinä lukemattoman pitkässä ketjussa jonka Jumala oli valmistanut ja suunnitellut tarkoituksiaan varten.

Minä sain vain olla, minun ei tarvinnut yrittää pelastaa maailmaa, ei tehdä muuta kuin olla Herran tahdossa ja suojeluksessa. Sain rauhan ja levon, tiesin Pyhässä Hengessä, mikä minun osani tässä ketjussa oli! Osoittaa rakkautta ja lempeyttä lähimmäistäni kohtaan. Opin myös uudelleen sen, että me kaikki kristityt tarvitsemme toisiamme ja seurakuntaa! Tarvitsemme toistemme apua ja tukea.
Sain kokea yhteisen rukouksen todellisen ja muuttavan Voiman.

Raamatussa ovat syvälliset totuudet. Yksi niistä on Apostolien teoissa 5:29 ” Mutta Pietari ja muut apostolit vastasivat” Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä” (jatko jakeeseen 32 asti) Voiko Raamatussa muuta ollakaan kuin totuus. Yksi lause, monista, minua on myös aina rohkaissut ja kannustanut, silloinkin kun olen ollut ”tulisessa pätsissä” ja se on ”Uskollisuutesi mukaan sinut palkitaan”! Emme ehkä juuri sellaista pätsiä ole kokeneet kuin Daniel 3:16-19 jne. Mutta sekin on totta että ”Maailmassa teillä on ahdistus.” Tosin tähän Jeesuksen sanomaan jatkossa, on  vastaus joka tuo lohdun, tulevaisuuden ja toivon!

Kun me ihmiset emme kaikkea voi ymmärtää, vaikka saman Isän lapsiakin olemmekin, niin helposti neuvomme toisiamme ihmisviisain ajatuksin ja sanoin ja kuitenkin Vain Jumala Yksin tuntee jokaisen luomansa ihmisen ja hänen elämänsä. Koska Hänellä ja vain Hänellä on alku ja loppu tiedossaan ja kaikki siltä väliltä, Hän yksin osaa ja voi neuvoa, opastaa ja johdattaa jokaista ihmistä oikein. Minä uskon että kukin meistä oppii erottamaan Jumalan Pyhän Hengen puheen sisimmässään, Sanaan perustuen ja sen valossa, niin ettei tarvitse omaa tietään ja tehtäväänsä ihmisiltä kysyä. Kysyä voi ja saa mutta lopulta kuitenkin päätös on kahdenkeskinen, Jumalan ja ihmisen välillä.

Tässä maailmassa rakkaus tulee koetelluksi moneen kertaan ja monin tavoin. Varsinkin kun tahtoo seurata Herraa. Jeesuksen seuraaminen ei ole tämän maailman mielen mukaista. Ihmiset ovat joutuneet paljon kärsimään uskonsa tähden, jo aikojen alusta ja viimeistään Jeesusta seuraten. Silloinkin kun rakkaus tulee koetelluksi se on Jumalallista rakkautta. Jumala rakastaa ihmistä, ihmisen iankaikkiseksi hyväksi, sinun ja minun ja lähimmäistemme, vaikka emme sitä ymmärtäisi tai jaksaisi uskoa, Hän Rakastaa.

Ja jälleen tuo hurskas ja kärsimyksissä koeteltu Job. Hän sanoo koettelemusten keskeltään että oli vain korvakuulolta Jumalan tuntenut, mutta kaikessa ahdistuksessaan hän oli saanut lopulta nähdä Jumalan!

–  Näin minäkin, kaikkien näiden vuosikymmenten jälkeen, sain taas uudestaan nähdä ja tuntea Suuren ja Pyhän, Kaikkivaltiaan ja lempeän, yli kaiken rakastavan ja kaikkia ihmisiä kutsuvan Jumalan, jolla on maailman kaikkeus hallinnassaan! Kun Häntä ajattelen, tiedostan kuinka köyhä on sanavarastoni! En mitenkään saa omalla kielelläni kuvattua kuinka arvokasta, rakasta ja kallista minulle on että Hän armossaan vetää minua väsymättä puoleensa, että saan Häntä rakastaa ja olla Hänen omansa, Hänen suojeluksessaan ja johdatuksessaan. Saan olla pienen pieni lenkki suuressa ketjussa kaikkien pyhien kanssa.

Kiitos, ylistys ja kunnia Hänelle, Isälle, Pojalle ja Pyhälle hengelle, nyt ja ikuisesti, aamen.
Herra siunatkoon ja varjelkoon meitä kaikkia, niin kuin Hän tahtookin tehdä!

Siunattua illan jatkoa ja huomista Pyhäpäivää!

 

Advertisement

7 thoughts on “Pieni lenkki Suuressa ketjussa

 1. Kiitos Herrallemme näistä tämän palstan asiallisen kristillisistä kirjoittajista ja kirjoituksista. Sillä vasta äsken (nyt on 23.10 ilta) huomasin tämän ”Blogitaivaan” ja innostuin, kun vastaan tulikin täysin yllättäen Raamatun mukaista tekstiä. Sillä meidän tulee alistua Jumalan Sanan alle eikä yläpuolelle, luullen itse olevamme Kaikkivaltiaan, elävän Jumalan ja Hänen Sanansa yläpuolella. Jokainen Jumalan sana on taattu, sanoo Raamattu. Ja: Älä lisää Hänen sanoihinsa mitään, ettei Hän vaatisi sinua tilille ja ettet valhettelijaksi joutuisi (löytyy Snl.30:5,6.) Ja: Miehen mielestä on oikea monikin tie, joka lopulta on kuoleman tie (Snl.16:25.) Niin siis ihmisjärki on petollinen, mutta Jumalan Sana taattu! Mutta sitten syy, miksi kirjoitan tähän: Minussa heräsi luottamus teihin muutamiin kirjoittajiin niin, että pyydän esirukousta itseni puolesta. Raamatussa Apost.t.8:5-16 kertomus Samariasta muistuttaa ”ihan liikaa” omaa elämääni: Uskon Jeesukseen Kristukseen, Hän on Herrani ja Mestarini, Pelastajani ja Vapahtajani, minut on kastettu, olen kauan (17- vuotiaasta asti, kymmeniä vuosia, kilvoitellut, mutta mitenkäs kun Pyhän Hengen täyteys on minulle tuntematon asia -en ole ainakaan tietoisesti kokenut tuota Hengellä täyttymistä, josta Raamattu paljon, paljon kertoo. Niin sitten olen hengellisessä mielessä ”rampa”, sydäntä on vuosikymmenet kiusannut lähes jatkuva synnin syyllisyys (olen kyllä todella syntinen, vihollisella on aihetta syyttää minua) eikä lähes jatkuva ripittäytyminenkään ole tehonnut kuin hetkeksi kerrallaan. Niin en uskalla edes vapaasti rukoilla, tai jos olen rukoillut, on kuin katto olisi Jumalan ja minun välissä. (Toki usein olen saanut ihmeellisen avun ihan armosta.) Pyydän rukousta että Herra itse täyttäisi minutkin Pyhällä Hengellään, vapauttaisi ja ”VALTAA MUN SYDÄMEIN, JEESUS” -sillä Sinulla on iankaikkisen elämän sanat. Jeesus on totinen Jumala ja iankaikkinen Elämä (1Joh5:20). Verellään Hän maksoi syntivelkani. Jeesus, Herrani, valtaa sydämeni niinkuin valtasit Markus 14:3-8 mainitun naisen rakkaudellasi: ”Kaikki Jeesukselle!” TR

  Tykkää

  • Kiitos kommentistasi, olen sen lukenut ajatuksella.
   Siinä on paljon asiaa eikä siihen voi kevyesti puuttua, mutta olet löytänyt hyvän kanavan tästä blogitaivaasta. Täällä todella on Sanassa vahvoja, Raamattuun uskovia, Jeesuksen Kristuksen seuraajia. Jumalan kansaa/perheväkeä. Olet hyvässä seurassa, ja tervetullut.
   Siunausta matkallesi. Jeesus Kristus on Herra, seuraa häntä, etsi uskova seurakunta ja luotettava sielunhoitaja. Ennen kaikkea lue Sanaa uskoen ja rukoillen!

   Liked by 1 henkilö

   • Siunausta sinulle! Kiitos jos, ystävät, muistatte rukouksessa että uudistuisin. Jeesus Kristus on Herra.

    Liked by 1 henkilö

    • Olen rukoillut puolestasi ja uskon että muutkin täällä.

     Sinulla ei ole hätää, olethan uskossa ja Jeesus on Herrasi. Ilman Pyhää Henkeä ei meistä kukaan voisi edes uskoakaan.
     Tuskin sinäkään ilman Hänen johdatustaan olisit tänne kirjoittanut.

     Ihmiset ovat erilaisia ja Pyhä Henki, vaikuttaa kaikissa sillä tavalla kuin Jumala parhaaksi näkee, jokaisen ihmisen täydellisesti tuntiessaan. Mikään elämässämme ei ole häneltä salassa, ei menneet, olevat, eikä tulevat!
     Ole rohkea ja luja ja vahva olkoon sinun sydämesi! Usko täysin armolliseen ja rakastavaan Jumalaan ja Jeesuksen Kristuksen täytettyyn työhön juuri sinun kohdallasi! Älä katso itseesi vaan anna Pyhän Hengen oikein kirkastaa sinulle Jeesusta! 🙂

     Muistetaan sinua rukouksin ja kiittäen siitä että saamme kaikki olla Jumalan armon ja rakkauden kohteina, kalliin Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen ansiosta!

     Herra siunatkoon ja varjelkoon sinua!

     Tykkää

 2. Siunausta koko teidän ”JEESUS-TIIMILLE”!!!! Jeesus on Jumalan Poika, kirkkauden Herra, mutta alentui ristinkuolemaan meidän tähtemme. Jesaja53:5.

  Liked by 1 henkilö

 3. Suuren siuanuksen tuo meindän monien todistus ja kokemukset uskon tiellä ja saada olla itsekin vaikuttamassa eläävn Jumalan tahtoa maan päällä ja siellä missä kuljemme ja onhan armon Henki niin väkvästi meidän kanssa ja ihmisetkin näkevät ,että Jumala on meidän kanssa ja tuodaan kiitosta hänelle runsaasti ja odotetaan suuria vielä Herran tahdossa kiitos ja siunausta muistakaa rukouksin,keijo södertälje

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.