Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Rakkaat ystävät – osa 2

Jätä kommentti

En voi olla jatkamatta tästä aiheesta kirjoittamista. Niin ikävästi vaikka edellinen alkoikin ettei osoite antamastani linkistä auennutkaan? Onneksi ”vieras” nimimerkillä kommentoiva ystävä, osasi laittaa linkin oikein ja se toimi. Olen tutkinut asiaa ja koko Armolahjaseminaari löytynee kaikkein helpoimmin haulla; Armolahjaseminaari – One Way TV.

Ajattelin aloittaa tämän osion kirjoittamalla. Nyt, jos koskaan, tarvitsemme erityisesti hengellisesti tervettä ja Jumalan Sanan mukaista opetusta KOKO Raamatusta. Taitaa kuitenkin olla niin että sitä on tarvittu koko ihmisen olemassaolon ajan. Tarkemmin siitä saakka kun Jumalan (ja koko luomakunnan) vihollinen nousi Jumalaa vastaan Paratiisissa ja ihminen lankesi. Vihollinen kylvi epäilyksen siemenen ihmisen mieleen ja sota, vihollinen, vastaan Jumalan Sana alkoi.

Yritän kertoa omakohtaisesti miksi tahtoisin ihmisten kuuntelevan tämän opetussarjan puheet. Nämä ovat raamatullisia, Hengestä syntyneitä opetuksia, kaikin puolin vastaanottamisen arvoisia ja tärkeitä kaikille uskoville. Ja kuitenkin näistä on hyvin vähän Hengen johtamia Raamattuun pureutuvia opetuksia. Sen sijaan paljon ennakkoluuloista ja pois sulkevaa asennoitumista joka on vahingoksi uskoville, seurakunnille ja Raamatun kokonaisilmoitukselle.

Ihmisinä olemme rajoittuneita ja suljemme herkästi korvamme ja sydämemme, myös Henkemme, ulkopuolelle sellaista opetusta mikä on meille vierasta/ tuntematonta. Olemme olleet yksipuolisen opetuksen rajaamia niin ettemme pysty edes ajattelemaan tai tutustumaan asioihin jotka ovat meille vieraat. Näin jäämme paljosta siitä hyvästä ja korvaamattomasta vaille mitä Jumala tahtoisi meille rakkaudessaan lahjoittaa. Tiedän tämän kaiken omasta kokemuksestani nyt. Olen tiennyt, kiitos Jumalalle jo 44 vuoden ajan.

Synnyin, kasvoin ja uskoin niin kuin ev.lut kirkossa oli tavanomaista. Tosin lapsuuteni ja nuoruuteni aikaa ev.lut. kirkossakaan ei voi mitenkään verrata tähän aikaan joka on käsittämättömän jumalaton. Olin kuitenkin 27 vuotta lukenut Raamattua joka oli minulle tuttu ja turvallinen kirja. Olin mielestäni, jos sellaista edes ajattelinkaan/ osasin ajatella, oikeaoppinen ja aidon viaton uskossani ja täysin tietämätönkin että jotain muutakin voisi olla?! Kunnes.

Jumala hyvyydessään ja armossaan salli elämääni niin raskaita vaiheita ettei mikään siihen asti uskomani voinut minua auttaa. Olin joutunut luopumaan Raamatun lukemisesta, kirkossa käymisestä ja kaikesta ”uskonnollisesta” elämästäni ulkonaisesti. Mutta tuli päivä, jolloin syvässä tuskassani, pelkoa täynnä ja salaa tartuin jälleen siihen ainoaan apuun jonka osasin ja joka oli lähelläni –  Raamattuun. Tapahtui jotain sellaista jota en ollut koskaan kokenut ja mitä en osannut selittää.

Ihmettelin ja itkin ja tunsin kuinka kaikki muuttui sisälläni. Selitys tuli aika pikaisestikin mutta sen sisäistäminen ja ymmärtäminen vasta vuosien saatossa, ja en tätäkään kirjoittaisi ellei se sisäinen edelleenkin olisi muutosprosessin alainen. Siitäkin huolimatta etteivät nämä asiat ole minulle enää vieraat vaan rakkaat, sieluni jano ja tyydytys.

Kirjoitan tätä siis omien kokemusteni perusteella ja siksi sanon tätä lukeville, kun näet mitä ja keitä suosittelen niin: Älä katso ihmiseen, älä kiinnitä huomiotasi ulkonaisiin, lopeta kaikki muut askareet ja syvenny sanomaan! Kuuntele, rakas ystävä, tarkasti ja alusta asti nämä puheet, omaksi parhaaksesi. Jumala sinua siunatkoon!

  Näissäkin seminaaripuhujissa, jokainen ihminen  on erilainen. Yhteistä heille on syvä usko Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen. Pitäytyminen Raamattuun sen armon määrän mukaan mikä itse kullakin on. Tässä on jokaiselle jotakin.

Paljon tahtoisin sanoa, mutta lopuksi:
Kirjoittamani suositus ei ole ketään vastaan, ei kenenkään ihmisen puolesta. Jos sinulla on hyvä hengellinen seurakunta jossa sinua opetetaan ja ruokitaan Jumalan Sanalla ja Pyhällä Hengellä, ole uskollinen ja kiitollinen. Ole suolana ja valona siinä, missä voit, mutta älä katso ihmiseen, älä anna sitoa itseäsi ellei ole pakko. Lue ennen kaikkea Raamattua ja rukoile; lue uskossa Sanaan. Älä ole epäuskoinen/epäileväinen vaan uskovainen Joh. 20:24-31

(1Kor.12:1-11 + luvut 13-14 ja 1Piet.4-10)

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.