Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

On Armo Suuri Ihmeinen

9 kommenttia

Heräsin varhain, ihmettelin, jäin kuuntelemaan.
Istuin pimeässä aamussa, oli hiljaista, rauha koskettavasti läsnä. Tyyneys sisälläni ja pitkä hiljaisuus

Katselin rakasta maisemaa josta sade oli vienyt kaiken lumen joka oli hetki sitten sen valaissut. Katulamppu vain loi valoaan, mutta taivas ei ollut musta niin kuin maa. Suloinen aamu.

En kaivannut mitään, Hän oli läsnä. Hän puhuu minulle monin eri tavoin ja odotin. Lopulta laitoin kristillisen radiokanavan auki ajatellen tuleeko Sana sitä kautta tähän ihanaan aamuun jossa ulkona ei liiku yhtään ihmistä vain Jumala on läsnä.

Ihana, vanha virsi kauniisti, herkästi, sydämellä laulettu kantautui hiljaisena korviini. Maria Laakso!
Kuinka monta kertaa olenkaan kirjoittanut että itkin, mutta sellainen olen. Kyyneleet puhdistavat sydäntä ja sielu saa lääkettä.

Olen antanut itseni tuntea etten ehkä osaakaan kirjoittaa enkä elää niin kuin Jumala, Luojani, on tahtonut tai tarkoittanut, mutta ehkä se ei ole sittenkään koko totuus? Olen Jumalan lapsi.
Sellaisena kuin olen, sellaisena kuin Hän on minut omakseen ottanut. Kyllä Hän on tiennyt. Tiennyt kuinka voisin Häntä palvella, sillä tahto siihen on. Ja se polttaa.

Kauniit herkät, minun ikääni ja kokemuksiini sopivat hengelliset laulut ja virret siunasivat aamuani.
Ajattelin kuinka siunattu saankaan olla. Tässä ja nyt. Tässä olemuksessani ja tällaisenanikin. Yleensä minulla on aina kynä ja paperia käteni ulottuvilla, mutta nyt oli kynä hukassa siksi viimeisimmästä laulusta, joka oli minulle ennen tuntematon, sain ylös vain muutaman sanan:” Niin kauniita ovat hiljaiset maan…”? 

Rakastan hiljaisia aamuja, vaikka niitä olisikin vain yksi viikossa. Viikonpäivällä ei ole muutoin merkitystä, paitsi tietenkin on helpompaa jos se aamu on viikonlopulla, koska maailma ulkopuolellakin on hiljaisempi ainakin muutaman varhaisen tunnin. Eikä minulle tule avustajaa. Ei tarvitse organisoida, saa olla oma itsensä ja kohdata Vapahtajansa kaikessa rauhassa. Tarvitsen hiljaisuutta ja rauhaa.

Raamattu, rakas kirja! Rakkaudesta kertova, alkaa ihanasti:” Alussa JUMALA LOI taivaan ja maan.  Ja maa oli autio ja tyhjä ja pimeys oli syvyyden päällä, ja JUMALAN HENKI liikkui vetten päällä. Ja JUMALA SANOI TULKOON VALKEUS JA VALKEUS TULI!”

Jumalle kiitos. Tämä Valkeus, Kristus Herra, on maailmaan tullut, meitä kaikkia varten!

Hän kutsuu jokaista ihmistä! Kaikki me olemme erilaisia ja eri elämäntilanteissa, mutta meitä hän on kutsunut ja kutsuu, meitä ihmisiä! Sinua ja minua olipa elämän tilanteemme mikä hyvänsä. Hän myös antaa armolahjojaan niin että voisimme toisiamme tukea ja vahvistaa – heikkoudessammekin! Sen tietäminen ja ymmärtäminen murtaa, saa kiitoksin nostamaan katseensa Herraan ja pelastajaan, pois omasta mitättömyydestä, vaikeuksista, elämäntilanteista ja kaikesta mikä meitä tahtoisi vangita.

Jeesus on tullut Maailman Vapahtajaksi ja Hän Vapauttaa meidät!
Vaikka aamu oli luonnossa pimeä eikä näkynyt yhtään ihmistä, ei mitään muutakaan elollista kuin puut, Jumalan Henki ei ollut jättänyt maailmaa oman onnensa nojaan. Ei! Hänen Henkensä oli ja on läsnä, niin kuin alussa. Hän ON nimensä mukainen! Itseänsä kieltää Hän ei saata!

Siunattu varmuus Jeesus on mun, Oi, mikä riemu on pelastetun! Jumalan lapsi, perillinen, Verellä pesty oon Jeesuksen. Tämä on laulu sydämeni. Ylistän Herraa ainaisesti. Tämä on laulu sydämeni. Ylistän Herraa ainaisesti.
Nyt oma Herran olla mä saan. Sieluni kiitosta on tulvillaan. Enkelit ensin julisit sen. Sanoman rauha rakkauden…
Seurassa kuljen nyt Jeesuksen. Hänessä onnen sain taivaallisen. Riemuiten ootan tuloansa. Kätketty olen armossansa.. Tämä on laulu sydämeni. Rakastan Herraa ainaisesti. Tämä On Laulu Sydämeni! Rakastan Herraa Ainaisesti!

Jumalan rauha ja siunaus on meidän kanssamme tänäänkin ja jokaisena elämämme päivänä. Kiitos Isän, Pojan ja Pyhän Hengen, joka tuntee jokaisen meistä ja on armosta rikas.

 

9 thoughts on “On Armo Suuri Ihmeinen

 1. Sain selvitettyä mikä oli tuo Laakson Marian laulama virsi!
  Kuuluu osioon Kiitos ja ylistys, numero on 343: ” Voisinpa Jeesuksestani nyt laulaa sydämestäni!” !!! Ja niin hän lauloi, sydämellään ja sydämestään.
  Toista, mainitsemaani laulua, en löytänyt googlaamallakaan noiden muutaman sanan perusteella, jos joku laulun tunnistaa tai sen nimen tietää ja sanat olisin kovin kiitollinen!?

  Tykkää

 2. Voin kysyä Marialta, mutta voisko se olla Simojoen Pekan kappale

  Liked by 1 henkilö

 3. Taisin tuon toisenkin laulun sanat löytää 😉 ? Taitaa olla Exitin ”Jossain on murheellisten maa”. Ja tuo säkeistö 3 ” Niin kauniita, niin kauniita ovat hiljaiset maan, jotka kantavat heikompiaan, luovat rakkaudellaan ja rohkeudellaan hyvyyden puutarhaa”!?

  Marian laulama virsi oli jo hiukan alkua pitemällä kun radion aukaisin. Hänellä on niin persoonallinen ääni ja tapa laulaa että sen tuntee vaikka ei nimeä tietäisikään, oli se suloinen alku, ihanalle aamulle! Kyllä on Jumala teitä siunannut!

  – Ja asiasta toiseen. ”Meillä on hieno maa” sanoi uudelleen valittu presidentti. Tiedän ja uskon että hänen puolestaan on paljon rukoiltu, olemme siis kiitollisia Jumalalle ja siunaamme presidenttiä, maata ja kansaa. Eikö niin?
  Siunausta päivääsi! Marialle kiitos.

  Tykkää

 4. Niin kauniita Spotifyssa: https://open.spotify.com/track/5RjLJZu7XGVlV2rX3uiRlw

  Tykkää

 5. Sangen pyryisessä aamussa pikainen vastaus ja Kiitos kaikille jotka ovat eri tavoin kertoneet minulle tuosta laulusta jota kyselin!!
  Hain sitä you tubesta mutta siellä ei ollut. Kiitos tuosta ylläolevasta linkistä.
  Laulussa on kaunis ajatus ja syvälliset sanat, mutta kovin on, runoksi luettuna, loppusointuinen 😉

  Kuunnellut en sitä vielä ole ja se siis tuli radio Deistä ”lauantaiaamun hartaissa sävelissä” jossa laulut seuraavat toisiaan eikä esittäjien nimiä sanota.
  Taisi olla niinkin että tämä kyseinen laulu jäi keskenkin, uuden ohjelman tieltä, kun ei muuta jäänyt mieleeni kuin tuo minkä tähänkin kirjoitin.

  Ihmiset ovat olleet ystävällisiä tämän ilmoittelun suhteen sekä s-postissa että täällä, siitä kiitos ja siunausta kaikille!

  Tykkää

 6. Niin kauniita -laulun sanoitus alkoi puhuttelemaan voimakkaasti pureutuessaan muistojeni säröiseen pintaan. Ihminen kantaa kai aina mukanaan palasen lapsuuttaan. Jos lapsuuteen liittyy synkkiä värejä, se luo varjonsa aikuisuuteen asti. Kun autan kiusatuksi joutuneita lapsia, olen joutunut samalla itkemään omia lapsena itkemättä jääneitä kyyneleitä.

  Rukoilkaa, että saisin lisää työkaluja ja mahdollisuuksia välittää näille lapsille sanoman siitä, että he kelpaavat. Olen hyvin riippuvainen siitä, että Herra siunaa tämän työn. Mihin olisin tänäänkin joutunut ilman Hänen siunaustaan! Miten hämmästyttävän monipuolisen ja konkreettisen avun Hän toikaan epätoivoiselta näyttäviin ongelmiin! Kiitos ja ylistys Jeesukselle!

  ~Niin kauniita~

  Jossain on murheellisten maa,
  siellä he lohdutuksen saa,
  ilon ja onnen kyyneleen,
  naurun hersyvän aarteekseen,
  hymyn hehkuvan kasvoilleen.

  Jossain on kiusattujen maa,
  siellä he olla uskaltaa,
  kelpaavat juuri sellaisnaan
  eikä pelkoa ollenkaan
  kuulu sellaiseen maailmaan.

  Niin kauniita, niin kauniita
  ovat hiljaiset maan,
  jotka kantavat heikompiaan.
  Luovat rakkaudellaan
  ja rohkeudellaan
  hyvyyden puutarhaa.

  Jossain on hyljättyjen maa,
  siellä he rinnallensa saa
  ikuisen rakkaan jakamaan
  kaikki elämän askeleet,
  myös ne kiviset pientareet.

  Niin kauniita, niin kauniita
  ovat hiljaiset maan,
  jotka kantavat heikompiaan.
  Luovat keidasta keskelle autiomaan.

  Niin kauniita
  ovat hiljaiset maan,
  jotka kantavat heikompiaan.
  Luovat rakkaudellaan
  ja rohkeudellaan
  hyvyyden puutarhaa.

  Liked by 2 people

  • Samanlaisia työkuvioita on itselläni. Itselläni on kipeitä kokemuksia koulukiusaamisesta. Opettajan työssä olen yrittänyt kääntää omat kokemukseni vahvuudeksi.
   Oma prosessi oli antaa anteeksi ja irottaa itseni katkeruudesta ja kiusaajista joista osa on jo pois tästä ajallisesta maailmasta. Anteeksiantamisen prosessi on tarpeellinen ihmiselle vaikka onkin vaikea ja raskas.

   Liked by 1 henkilö

 7. Rakkaat!
  Emme ole näissäkään kokemuksissamme yksin! Jossain vaiheessa elämä menee rikki, tavalla tai toisella. Siksikin me tarvitsemme sekä toisiamme että Uskoa Herraan Jeesukseen joka oli kaikessa kiusattu niin kuin mekin ihmisen osassaan mutta ei langennut.
  Tarvitsemme myös tätä blogitaivasta, kiitos näiden jotka tämän perustivat ja Tapion joka jaksaa kaikkien vastuidensa lisäksi tätä ylläpitää!

  Niin tosi on myös Tapion ”malli” anteeksiantamisesta.
  Emme koskaan vapaudu kahleistamme emmekä saa rauhaa, ennen kuin annamme sydämestämme anteeksi niille, jotka eivät tiedä mitä tekevät. Pahasta olostahan toisten kiusaaminenkin johtuu ja kaikkinainen muukin pahuus.

  Yksinkertaisena ajattelen ettei onnellinen ihminen jolla on sydämessään rauha, sekä itsensä että Jumalansa kanssa, tahallaan tee pahaa lähimmäiselleen vaan pikemminkin pyrkii auttamaan siinä missä voi.

  Siksikin on äärimmäisen arvokasta että vielä on sellaisia opettajia lapsille kouluissa kuin Tapio; uskovia, jotka kaikesta ajan hengestä huolimatta, opettavat sitä hyvää minkä sydän Herrassa ja Sanassa on vaikuttanut ja vaikuttaa! Sellainen sydämen tila tulee julki sanoittakin!

  Rakkaat, Jumalan Rauha joka on kaikkea ymmärrystä ylempi varjelkoon teidän mieltänne ja sydäntänne tänäänkin! Siunauksin! Tuulikki

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.