Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Maailman rannalla

5 kommenttia

Istun poikani opiskelija-asunnossa ja katson hänen elämäänsä. Tavaroita ja esineitä hyllyssä. Tuttuja ja uusia, käytettyjä ja tuliterä soittimia telineissään. Keittiö oli äsken ihan nuoren miehen keittiön näköinen, mutta tiskiharja ja rätti teki ihmeitä.

Elämä on samalla ihanaa ja kamalaa. Maailman vuorovedet kuluttavat meitä ja emmekä mahda niiden voimille mitään. Olemme kiinni tässä  ajassa ja maailmassa. Pahuus ja hyvyys tuntuvat puhaltavan tuulen lailla, välillä kylmästi koilisesta ja välillä lempeästi lounaasta. Emme kykene vastustamaan kylmyyden tunkeutumista elämäämme. Jäätyneet ajatukset pirstaloituvat ja rikkovat sen mikä joskus oli ehjää ja kaunista. Aika tekee työtään.

Mietin, riittääkö lempeiden tuulten lämpö pitämään elämää yllä niin että valo lopulta voittaisi. Joskus joulukuisena pakkaspäivänä aurinko kyllä värjää ja valaisee maiseman valollaan mutta luonto vaikeroi pakkasen kourissa. Kaikki on jäässä ja kuollutta.

Katson omaa elämääni poikani elämän läpi. Näen sen kaiken kivun jonka kasvu ja aika synnyttää repiessään ihmistä pois sieltä missä hän on syntynyt ja kasvanut. Oma tarinani kertoo missä ja milloin valo ja lämpö on sulattanut ja korjannut pakkasen puremia. Missä suuri savenvalaja on valanut jäänpirstaloiman saviruukun uudelleen.

Ihmiselle riittää joskus vain toivo ja tieto, että kaiken kylmyyden takana ja sen jälkeen, meitä odottaa valo ja lämpö. Emme asetakkaan toivoamme tähän tuuliseen merenrantaan jota kutsumme elämäksi vaan toivomme on Jeesuksessa.

Pojan keittiössä roikkui kangaskassi joka puhui minulle Jeesuksen suulla. Tapio, älä murehdi. Minä pidän sinusta ja perheestäsi huolta. Sinä olet minun ja minä olen sinun. Kaikki on hyvin. 

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

5 thoughts on “Maailman rannalla

 1. elämän vesi
  virtaa kivien lomaan
  sillä on uoma
  tavoittaa päämäärä
  esteistä huolimatta

  Tykkää

 2. Tapio.
  Juuri ajattelin samankaltaisia mutta pidemmän kaavan mukaan ja ihan yleisestikin ihmiskuntaa ja ajanmerkkejä ajatellen. Mielessäni mahdollisimman pitkä ja toivoton Koskenniemen runo ”Yksin oot sinä ihminen, kaiken keskellä yksin”.

  Ajattelin kuinka ihmiset ovat tietämättään hukassa ja etsivät siihen jotain, mutta eivät tiedä mitä ja sortuvat jos jonkinlaiseen etsiessään täytettä tyhjyyteensä.

  Raamattu senkin sanoo: Myös iankaikkisuuden hän on pannut heidän sydämiinsä, mutta myös ettei jumalattomalla ole rauhaa”.

  Kukin oireilee sitä tavallaan ja kuitenkin Jumala seuraa jokaista ihmistä yhtä intensiivisesti ja tahtoen että ihmiset tulisivat tuntemaan hänet.

  Kauniisti kirjoitit, sinulla on myös maallisen isän sydän. Sydän joka uskoo kaikkivaltiaaseen Isään, kaikissa elämäntilanteissa.

  Minäkin tiedän mitä huolta kantaa kun lapsi on lähtenyt pois kotoa.
  Jumalalle kiitos että uskovina vanhempina olemme saaneet kylvää siementä ja saamme uskoa ja rukoilla että se siemen vielä itää!
  Ei hätää ”kaikki on hyvin” ihana kassi!

  Olen saanut kokea että senkin jälkeen kun lapsi kokeili siipiään maailmassa 10 vuoden ajan, eikä kovinkaan puhtaasti, Jumala oli uskollinen!!! Rukousten lapset eivät lupausten mukaan joudu hukkaan.

  Muuten, oletko tuossa edellisen blogisi kuvassa itse jonkun poikasi kanssa ?

  Tykkää

 3. Meitä on niin monta jolla on erilainen elämän kulku ja erilaiset haasteet ja kokemukset kuitenkin kaikilla meillä on saatava Jumalan sanaa elämään sillä ei ihminen elä ainoastan leivästä vaan jokaisesta sanasta joka lähtee Jumalan suusta ja eikö tämä ole hyvä ja vielä kun armon henki ohjaa elämää tuo tämä meille Jumalan rikkautta ja terveyttä monin kerroin ,kiitos siunaten ,Keijo södertälje

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.