Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Mies, missä olet?

3 kommenttia

 Herra Jumala huusi miestä ja kysyi: »Missä sinä olet?» Mies vastasi: »Minä kuulin sinun askeleesi puutarhassa. Minua pelotti, koska olen alasti, ja siksi piilouduin.»

Heikki aloitti hyvän keskustelun. Miehet missä olette? Miksi te ette kuule hyvän paimenen ääntä? Onko näin, kuten oli Jeesuksen eläessäkin, että naiset ymmärtävät Jeesusta paremmin kuin opetuslapset, jotka viimeiseen asti yrittivät estää Jeesusta menemästä ylös Jerusalemiin? Missä on  miesten herkkyys kuulla Jumalan ääntä? olemmeko yhä alasti ja yllätettyjä?

DSC_3235Hävettääkö meitä tunnustautua Jeesuksen omaksi ja seuraajaksi. Onko väärin olla herkkä ja nostaa katse arjesta ja kiireestä iankaikkisuus asioihin, itkeä ja huutaa Jumalalta apua kun elämä  satuttaa. Itkeä kun työkiire uuvuttaa tai kun läheinen kuolee? Pelkäämmekö Jumalan tuomiota vai  sitä,  että  joku sittenkin on meidän yläpuolellamme ja  kaipaamme Hänen  lohdutusta. Annammeko muiden viedä meiltä ainoa lohdutus, joka meillä on kun emme pärjää maailmalle ja elämä murjoo?

Room.8:31 Mitä me siis tähän sanomme? Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?

Miksi me miehet pakenemme metsäkirkkoihimme kun meidän puolella on maailmankaikkeuden herra, Jeesus? Miten kannamme oman vastuumme Jumalan valtakunnan työssä?

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

3 thoughts on “Mies, missä olet?

  1. Mies harvoin tulee kirkkoon ennen kuin ”pitää” tulla; Häihin, kastejuhlaan, Hautajaisiin, konfirmaatioon jne, ja silloinkin takanurkkaan joka sekin on hyvä paikka. Mies tulee kirkkoon kun usko tulee mieheen, näin omalla kohdallakin. Sitä (Jeesusta) ennen ei ollut aihetta tulla. Kun mies ei tule kirkkoon on kirkon mentävä ulos tavalla ja toisella etsimään miestä, ja naistakin. Bubeihin, torille, kalalle, metsälle, äijähommiin. Tylsän hidasta mielestäni, vaikka Jeesuskin kohtasi sydämen kerrallaan. Hänellä oli ehkä parempi ote elämään ja ihmiseen kuin itselläni. Outolintujahan me täällä olemme kuten oli ja on Herrammekin ja siihen on tyytyminen. Siunattua vuodenvaihdetta.

    Liked by 1 henkilö

  2. Jarmo ”outolinnun” kommentti kosketti herkintä minussa.! Hienosti sanoitettu!!!

    Liked by 1 henkilö

  3. Jaa-jaa. En ole koskaan pitänyt uskoa sukupuolikysymyksenä, jossa miehet ja naiset poikkeaisivat. Taivaassakaan ei ole miehiä ja naisia.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.