Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Etsitkö Jumalan tahtoa elämääsi?

1 kommentti

Koko syksyn on Vanha Testamentti pitänyt minua otteessaan. Halu tuntea Jeesus paremmin on heittänyt minut maailmaan joka vasta odotti Messiasta tulevaksi. Messiasta, joka korjaisi sen mitä Adam tuhosi eli yhteyden Jumalaan. Juuri se mitä ihmiset odottivat, avaa jotain siitä kuka Jeesus on. Jos palaamme ajassa 3000 vuotta taaksepäin löydämme sieltä Daavidin touhuamassa Liitonarkille uutta kotia. Kuningasten kirja maalaa eteemme lähes AD/HD tyyppisesti puuhailevan kuninkaan joka yrittää  kaikella tarmollaan korjata sen mitä Saul oli jättänyt hunningolle.

Liitonarkki, joka merkitsi kaikkea Jumalan siunausta ja voimaa, tarvitsi Daavidin mielestä  paremman kodin. Hän itse asui setripuisessa palatsissa mutta arkki oli teltassa. Daavidista tämä oli väärin ja hän ajatteli, että on rakennettava temppeli Jumalalle ja Liiton arkille. Mutta mitä mieltä oli Jumala?  Profeetta Naatan, joka ensin myötäilee Daavidia, saa Jumalalta sanan, jossa Jumala kieltää temppelin rakentamisen, sen sijaan Jumala haluaa rakentaa Daavidin huonetta ja vahvistaa Daavidin kuninkuutta niin, että Daavid ja hänen sukunsa tulisi hallitsemaan tuota Jumalan rakentamaa huonetta ja valtaistuinta ikuisesti. Katse kääntyy Daavidin unelmista ja touhuamisesta Jumalan tahtoon ja toimintaan. Katse kääntyy tässä Daavidin poikaan, luvattuun pelastajaan, joka polveutuisi Daavidin huoneesta eli Kristukseen

On merkillistä, että aina se mitä itse ajattelemme olevan Jumalalle mieluista, onkin vain meidän oman mielemme retkiä ja Jumalalla onkin mielessä aivan muuta. Jumala tahtoo etsisimme hänen tahtoaan lakkaamatta. Se onnistuu vain alistamalla oma toimintamme Raamatun sanalle ja odottamalla kärsivällisesti, jos ovet edessämme ovat suljettuja. Omilla voimilla ponnistellen tulemme ainoastaan väsyneiksi. Jumalan pelastussuunnitelma on se mihin kaikki tulee kiinnittää. Siihen, että tunnemme Jumalan ja se on ainoa kerskauksemme.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

One thought on “Etsitkö Jumalan tahtoa elämääsi?

 1. Jotenkin koskettava kohta tuo missä Daavid ajattelee NIIN inhimillisesti että hän rakentaa JUMALALLE jotakin parempaa. Varmaan hän tahtoo inhimillisen ymmärryksensä mukaan vain hyvää, mutta mitä me voisimme antaa Jumalalle joka olisi parempaa kuin mitä Jumala itse antaa ja on antanut meille!
  Vaikka en usko että Daavid tietoisesti edes ajatteli näin, tahtoi vain tehdä hyvän ja arvokkaan työn Jumalan kunniaksi.
  Kaikki se mikä meissä on jotain sellaista joka palvelee lähimmäistä, suojelee luontoa ja toteuttaa Jumalan tahtoa ja suunnitelmaa, on lähtöisinkin Hänestä, Jumalasta, Herrastamme.

  Niin ihanaa kuin onkin Jos saa jonkin tehtävän jolla toteuttaa Jumalan suunnitelmaa, niin olemme vain Herran lähetteinä ja Hänen armostaan sitä mitä parhaimmillammekin olemme.
  Ei ole ihme jos omilla teillämme ja töillämme yritämme pakertaa ja takkuista on.

  Usein joutuu todellakin miettimään onko oikeassa suunnassa, onko Herra itse tässä mukana vai hääräänkö omiani.?
  Ei hän silti koskaan katso meitä muilla silmin kuin rakkauden ja armon. Lempeästi mutta varmasti hän ohjaa meidät oikealle siunatulle tielleen. Ja juuri niin kuin kirjoitat, Sanan ja sanan kautta, rukoillen ja tutkien mikä on Jumalan syvin olemus ja kuinka se voisi meissä parhaiten toteutua, nöyryyttä tarvitaan silloin kun tie ei etene.

  Kiitos tästä tekstistäsi Tapio, tämä koskett aivan erityisesti!
  + kauniit kuvat!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.