Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Koulu ja joulu

RIIHEN TAKAA KIRKOLLISKOKOUKSEEN?

Katselin uutisista Kouvolalaisen koulun ysiluokkalaisten tuntoja joulujuhlasta ja kirkosta. Se pieni otos nuorista tuntui ihmettelevän sitä, ettei kirkkorakennus sovi joulujuhlanviettopaikaksi. Päivän uutisvirrassa näkyi myös pieni juttu uuushenkisyydestä, jossa joogaopettaja kertoi perustavansa henkisyytensä alkuperäiskansojen perintöön. Uutisissa kerrottiin myös yhä etenevästä joskin hieman hidastuneesta kirkon jäsenkadosta. Tällä hetkellä kansasta 69.9% kuuluu  evankelisluterilaiseen kirkkoon. Tuo luku ei kerro sitä kuinka moni uskoo kolmiyhteiseen Jumalaan tai ei usko mihinkään Jumalaan. Yksilökeskeisen aikamme henkeen ei oikeastaan kuulu kysellä kenenkään uskoa, mutta lainsäädäntömme ei vaadi sitä että uskonnot tulisi piilottaa julkikuvasta. Siksi olikin aika merkillistä Kangasalan koulujen seisomiskiellosta laulettaessa Enkeli taivaan-virren kymmenettä säkeistöä. Meidän koulussa asia ei ollut mikään ongelma. Jokainen sai toimia oman traditionsa perusteella ja näin kävikin. Huoltajat ja juhlavieraat nousivat ylös laulamaan ja pian myös lapset vanhempiensa perässä.

Koulun uskonnonopetus Suomessa pohjaa Evankelisluterilaisen kirkon tunnustukseen. Se on ainakin toistaiseksi ollut opetussuunnitelmien lähtökohta. Onhan oppiaineen nimessäkin ev.lut. uskonto. Siksi on vähintäänkin outoa, että kouluissa…

View original post 215 more words

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

Kommentointi on suljettu.