Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kirjoitettu on

Jätä kommentti

Sain jälleen tilaamani kirjat kirjastosta ja muutaman yllätyksenkin ns. ”lahjakassista”. Tilasin mm.  Teol,Tri. Veli-Matti kärkkäisen kirjan nimeltä: ”Pyhä Henki- Teologisia näköaloja meillä ja muualla”. Olen puolessa välissä kirjaa ja se inspiroi minua, vaikka ensin ajattelin etten varmaankaan edes ymmärrä sen tekstiä kaikkine sivistyssanoineen? Mutta olenkin aivan innoissani! Kiitos Jumalalle taas tästäkin aarteesta ja meillä hyvin palvelevasta kirjastosta. Eli on meillä paljon hyvää ja kiittämisen arvoistakin.

Siitä lahjakassista tuli mukana kirjanen ”Enkelien suojassa”. Kannen kuvan perusteella ajattelin sen lapsille tarkoitetuksi tai sitten ns. ”huuhaaksi” sitäkin enkeleistä olevissa puheissa ja tekemisissä on. Mutta ei! Innostuin tutkimaan Raamatusta mitä kaikkea enkeleistä on kirjoitettu ja hämmästyin, sillä jotenkin olen karttanut aihetta?

Vaikeaksi tämän tekstin tekee etten oikein tiedä kummasta nyt kirjoittaisin, mutta enkeleitä ”tärkeämpi” ihmiselle kuitenkin on Jumalan Pyhä Henki!

Kun Pyhää Henkeä olen ajatellut nyt jo useammankin päivän tiivisti, niin mieleeni tulivat mm. sanat:”Pyhä, Pyhä, Pyhä on Herra Sebaot” (Jesaja 6:3 jne.) Sillä Pyhä on Herra Jumala, Pyhä on Jeesus Kristus ja Pyhä on Pyhä Henki. Tämän totuuden ymmärtäminen ja tunnustaminen tuo kyyneleet silmiin ja sydämeen, sillä niin suuri on tämä Totuus! Luultavasti sen kokonaisuudessaan ymmärtää vasta ”Perille päästyään” Jumalan Valtakunnassa.

Puhuimme muutama päivä sitten avustajani kanssa nukkumisesta yleensäkin ja unista joita olemme nähneet. Kerroin hänelle mm. ihmeellisestä unestani yhtenä yönä. Oletan että se oli aamuyön uni koska sen tunteen jonka siinä koin, muistin vielä herättyänikin ja jäin sitä vuoteelleni miettimään. Siinä ei ollut mitään muuta kuin käsittämättömän suuri ja ihmeellinen Rakkauden tunne. Sellainen jota ihminen ei voi kuvitella! Mietin vain hiljaa sängylläni ettei sellaista rakkautta, sellaista tunnetta voi ikinä olla täällä maanpäällä. Ihmeellistä se oli, sanoin kuvaamatonta!

Mietin sellaistako todellinen Rakkaus on? Sen jälkeen Olen miettinyt miten koen Isän, Pojan ja Pyhän Hengen? Lapsuudessani ja nuoruudessani nämä Kristinuskon asiat olivat niin pyhiä ettei niistä oikein voinut arjen tasolla puhuakaan, ne kuuluivat pyhäpäiviin pyhäkouluun ja ”kirkonmenoihin”. Puhuttiin Jumalasta, mutta vähemmän Jeesuksesta, paitsi lapsille. Pyhästä Hengestä ei puhuttu. Usko ei ollut arjen asia, sitä vakuuttavammin pyhäpäivien ja erityispyhien kuten Joulun ja Pääsiäisen!

Oma suhteeni näihin uskon asioihin ”hengellisen heräämiseni” jälkeen on aina vaan enemmän lähentynyt Pyhää Henkeä. Hän on minulle Jeesuksen ”sijainen/lähettiläs” täällä maanpäällä nyt. Vetoan Herrani Jeesuksen omiin sanoihin, mm. Johanneksen evankeliumin luvuissa 14-15 jossa Hän lupaa lähettää meille ”toisen puolustajan, Pyhän Hengen” taivaaseen astumisensa jälkeen – ja minkä Hän tekikin..

Itse asiassa koko Johanneksen evankeliumi on se joka  aina kannattaa uudelleen lukea! Jeesus todellakin lähettää meille ”Toisen Puolustajan” itsensä sijaan. Pyhän Hengen, olemaan meissä ja meidän kanssamme. Älä loukkaannu jos asetan kuvion näin: Isä Jumala on korkein ja etäisin PYHÄ! Pyhistä Pyhin ja Kaiken Luoja. Poika, Jeesus tuli ihmiseksi, kaltaiseksemme, mutta ilman syntiä ja on siksi pelastajamme!  Joka istuu nyt Jumalan Valtaistuimen oikealla puolella ja tulee aikanaan sieltä ”tuomitsemaan eläviä ja kuolleita”. Jokainen joka Raamattua lukee ja tuntee, tietää mitä tämä tarkoittaa, ei hätää.

Pyhä Henki on kuin ystävä, tai hyvä vanhempi isä tai äiti, joka huolehtii kaiken aikaa lapsistaan ja puolustaa heitä rukoillen katkeamattomasti puolestamme. Vieden kaikki asiamme Jumalan Valtaistuimelle. Näin minä koen. Pyhästä Hengestä on tullut minulle läheisin Jeesuksen jälkeen ja nyt. Sillä Hän Pyhä Henki, rukoilee puolestamme sanomattomin huokauksin ja juuri oikein niin kuin kuuluukin. Hän on Pyhä ja me olemme vain ihmisiä ja silti Herra Jumala haluaa kuulla myös meidän rukouksemme ja Jeesus on välittäjänämme myös.

Pyhä Henki, puolestamme rukoilijana ei pyydä omaansa vaan kiinnittää katseensa Jeesukseen Kristukseen, Vapahtajaamme ja Pelastajaamme. Jeesus on TIE, Jeesus on TOTUUS, Jeesus ja ELÄMÄ ! Hän on Lunastajamme! Isä Jumala on kaiken Luoja ja Hallitsija. Hänen Sanansa on niin ja aamen! Kaikki tapahtuu ja tulee tapahtumaan juuri niin kuin Hän on päättänyt.

Ja lopuksi mitä enkeleihin tulee, googlasin ja sain luvun joissa enkelit mainitaan VT.ssa 108 ja UT:ssa 165 kertaa! En tiedä pitääkö paikkansa? Enkelit joka tapauksessa ovat Jumalan Luomia henkiolentoja jotka palvelevat Jumalan tahdon mukaisesti siellä missä tarvitaan! Nämä Taivaan Enkelit eivät ole niitä jotka lankesivat ja syöstiin ulos taivaasta vaan niitä jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja tahtoa täydellisesti. Silti heitä ei pidä rukoilla.

Me rukoilemme Jumalaa, Isää, Jeesuksen nimessä ja Hänen verensä tähden, jonka Jeesus Vapahtajanamme vuodatti Golgatalla meidän tähtemme. Kiitos Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle.

virsi 134 (vanhemmassa kirjassa): Pyhä, Pyhä, Pyhä!…

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.