Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Korona, kirous vai siunaus

Jätä kommentti

Raamatussa lopunaikojen kuvauksissa puhutaan mm. sairauksista. Olisiko korona-virus erityisesti lopunaikojen virus? En tiedä. Danielin kirja lähtee kuvaamaan lopunaikoja sisällyttäen siihen Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen olenaisena osana. Näin lopunajat venyvät sellaisiin mittasuhteisiin, että vain Jumalan mittarit pätevät siihen. Näin me vapaudumme ajan mittaamisesta. Voimme vain seurata merkkejä. Matkan varrella on ollut ruttoja ja Espanjantauteja, tauteja jotka ovat vaatineet valtavat määrät ihmisuhreja ja kärsimystä.

Raamatussa sairaudet ja vaivat saivat ihmiset kääntymään Jumalan puoleen tekemään parannusta. Parannus on Jumalan etsimistä ja hänen puoleensa kääntymistä. JUmala odottaa sitä niin hyvinä kuin huonoina aikoina.

Mikään raamatun kirjoista ei ole väärässä, mutta meidän yrityksemme tulkita niitä ontuu usein pahemman kerran kun yritämme ajankohtaa Jeesuksen paluulle.  Tässä ajassa meidän on keskityttävä evankeliumiin vaikka odotammekin Jeesuksen toista tulemista.

Lopunaikojen pohtimisen sijaan voimme miettiä, onko uudella viruksella mitään annettavaa meille.

Ensimmäinen ajatukseni on, miten oma perheeni ja minä selviämme tästä. Voin vain huutaa Jumalan puoleen, että hän johdattaisi asioita niin, että kaikki menisi hyvin. Huoli vie minua  lähemmäs Jumalaa. Isäni sanoi viisaasti, että jo kasteen hetkellä hänen päivänsä määrä on ollut selvillä ja korona-virus ei tuo siihen mitään muutosta. Jospa voisin saada samanlaisen luottamuksen Jumalaan kuin mitä isälläni on.

On mahdollista, että moni ei-kristitty voi kääntyä anomaan apua Jumalalta. Kautta aikojen on herätyksiä edeltänyt vakavat yhteiskunnalliset kriisit. En toivo sellaista, mutta taas Jumala antaa meille toivon. 

Yksi iso asia itselleni tuli ilmi viime viikolla uimahallissa. Seurasin sivusta kun nuori isä jutteli poikiensa kanssa viruksesta. Hän kuunteli poikiaan ja kuunteli. Hän kävi läpi koko kevään touhut jos kaikki jutut peruuntuisivat. Kärsivällisesti hän kertoi miksi saunassa ei virukset eivät tartu. Isän vakuuttavuus rauhoitti lapset. Ainakin tuo perhe oli kasvamassa tiiviimmin yhteen.

Poikkeusolot yhdistävät meitä. Sairaus pakottaa meidät skarppaamaan ja palauttaa meidät olennaisten asioiden äärelle. Perheen merkitys kasvaa. Vaikka emme toivo tällaista niin voimme löytää siitä myös hyviä asioita.

Ja myös luonto kiittää. Raamatun pakkosiirtolaisuus antoi maalle sen kaipaaman levon. Myös nyt maapallo saa pienen hengähdystauon kun ihminen joutuu vetäytymään kuoreensa ja valtavat tuotantokoneistot hilejenevät hetkeksi.

Tänään koulut menivät kiinni ja perheet ottavat kopin lapsistaan. Tilanne ei tule olemaan helppo. Itse valmistelen lapsille oppimateriaaleja ja etsin sopivia linkkejä internetistä lapsille vinkattavaksi oppimisen tueksi, jotta kodeissa elämä olisi edes himpunverran helpompaa ja muksuilla olisi tekemistä. Aika näyttää miten selviämme tuosta haasteesta.

mde

Nyt jos koskaan tarvitaan rukousta meidän kaikkien suomalaisten puolesta.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.