Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Etäelämää

4 kommenttia

Istun mummolan piha-aitassa ja kuuntelen hiljaisuutta. Yksin on hyvä olla juuri nyt. Mutta kaikki eivät nauti yksinäisyydestä. Tuhannet ihmiset ovat eristettyinä ja piilossa maailmalta. Pelko kaivaa heidän sisintään.  Yksinäisyydestä on tullut heille elämänehto ja vakuutus. He joutuvat elämään etäelämää. Joillekkin tilanne on uusi mutta liian monelle tämä on jo tuttua. Liian moni on harjoitellut tätä vuosikaudet omissa yksiöissään kaukana sukulaisista, jotka eivät enää edes muista heidän olemassa oloaan. Naapureille he ovat näkymättömiä ja kaduilla kiire ajaa heistä ohi. He eivät ehdi rollattoreillaan ja kävelykepeillään nykymaailman vauhtiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt maailma ja kiire on pysähtynyt ja kulkee heidän tahtiinsa. Huomaammeko nyt heidät, kun he ovat poissa katukuvasta ja rappukäytävistä. Jospa maailma oppisi kulkemaan välillä heidänkin vauhtiaan. Oppisimme tervehtimään ja kyselemään kuulumisia ja tarttumaan auttavalla kädellä heidän elämäänsä. Jospa maassamme olisi vähemmän etäelämää kun tämä kaikki on ohi ja aurinko taas paistaa.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

4 thoughts on “Etäelämää

 1. Kiitos tästä!
  Meitä on paljon, yrittipä vaikka kuinka esittää jotain muuta, sekä itselleen että muille, ihan vaan vaikka siksi että jaksaisi.
  Kiitos myös kaikista näistä vuosista jolloin olemme olleet kirjoitustemme myötä yhdessä toisiimme!
  Kiitos myös kaikista kauniista sanoistasi sekä täällä että yksityisestikin.
  Kiitos näistä ihanista kuvista ja näistä mahtavista pilvistä joiden takaa kuitenkin häämöttää auringon – ja Jumalan Valo!!!
  Ei meitä olisi luotu ellei Jumala olisi tahtonut! Eikä meitä olisi jos ei Jumala olisi nähnyt että ihmiset tarvitsevat tosiaan.
  Yksinäisyys on kipeä asia tässä maailmassa, mutta ei enää kauaa, kun tapahtuu se mikä luvattu on, niin uskon, Näinpä sitä itse elossa ollen tai en.
  Kiitos Jumalalle sinusta, ja kiitos uskosta, toivosta ja Jumalaliisesta rakkaudesta jota olemme kuitenkin saaneet kokea ja josta olla osallisia!
  Kiitos Pääsiäisestä, myös nytkin, näissä poikkeus oloissa.
  Kiitos Isänmaasta ja kansasta joka joskus on uskonut vahvemminkin kuin tänään. Siunatkoon Herra, meitä Herätyksen Hengellään!
  Kiitos Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle

  Tykkää

 2. Kummallista!
  Kirjoitin kommentin mutta se lienee hävisi noihin pilviin! Ei näy täällä.!
  Sisältö oli kuitenkin Kiitos!
  Kiitos tästä, kiitos kaikista niistä kauniista teksteistä ja sanoista joita olet mm. minun suuntaani jaellut näinä runsaina vuosina, jo ennen tätä taivastakin. Ja edelleen.

  Oli siinä tästä aiheestakin että meitä on monia joita tekstisi koskettaa, vaikka kuinka yrittäisimmekin esittää jotain muuta!
  Ja vain siksi että jaksaisimme tämän vaativan elämän vaiheen josta kirjoitat.

  Kiitos myös näistä ihanista pilvistä joiden raosta kuitenkin paistaa auringon kajo ja Jumalan Valo.!
  Siunattua tulevaa pääsiäisen aikaa kaikista vastoinkäymisistä ja huolista huolimatta. Jumala tietää mitä tekoa olemme ja mitä Hän tekee
  Uskon että tämäkin kokemus voi saada ihmisiä ajattelemaan ja tätä rakasta maatammekin siunaamaan, siitä kiittämään ja myös muistamaan toinen toistamme.

  Kuinka toivoisinkaan että koettelemus johtaisi meidät ajattelemaan ikuisuuttamme ja Herra antaisi meille vielä sellaisen herätyksen että mahdollisimman monet voisivat ottaa vastaan hänen kutsunsa, onhan Hän antanut ennenkin herätyksen aikoja tälle kansalle.
  Siunattu ole Tapio!

  Tykkää

 3. NOJOPAS toiseen kertaan, ja kolmas kerta toden sanoo! NO Tapio osaa kyllä selittää miksi näin!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.