Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Näin tässä kuitenkin kävi

4 kommenttia

Olin mielessäni päättänyt, uupumuksen kourissa, että pidän taukoa tämän ”taivaan” kanssa, mutta tässä sitä nyt kuitenkin ollaan ja oikein runsaastikin vielä. Vähän huvittaakin tuo kolmen kommentin rimssu, ellei Tapio ole sieltä jo toista ja kolmatta poistanut? Sitä ei tästä nyt näe. Mutta asiaan.

Olen selaillut postejani ja myös Seurakuntalaisen sivuja jne. Ollut erään sisaren kanssa kirjeenvaihdossa ja istunut istumistani tämän koneen ääressä, nyt olisi levon vuoro, mutta! Kaikista näistä ym. johtuenko mielessäni on soinut vanha hengellinen laulu, sen näkyy tehneen Rafael Öhberg (1904-1954) aika nuorena siirtynyt pois tästä elämästä. Tässä laulussa on 4 säkeistöä ja se on vanhassa ”Hengellisessä laulukirjassa”. Virtenä sitä ei liene?.

Mutta sitä ennen, minua on myös mm. aamuisten kirjeideni ja koko tämän nykyisen korona ajan vuoksi, puhutellut myös se kuinka nopeasti ensimmäiset opetuslapset lähtivät Jeesuksen pyynnön kuultuaan hänen mukaansa. Esimerkkinä Matteuksen evankeliumista 1.- Jeesus jätti Nasaretin ja lähti Galileaan. Kun hän kulki Galilean järven rantaa hän näki veljekset Simonin (Pietarin) ja Andreaan hänen veljensä heittämässä verkkoa järveen ja vain, sanoi heille ”Seuratkaa minua, niin minä teen teistä ihmisten kalastajia”! Ja niin he heittivät verkkonsa ja lähtivät Jeesusta seuraamaan!  Jeesus kumppaneineen, jatkaen matkaa, kutsui edelleen veljekset Jaakobin ja Johanneksen jotka myös jättivät sekä isänsä, verkkonsa että veneensä Jeesusta seuratakseen.

En tiedä mitä tämä muille puhuu ja todistaa mutta minulle tämä on itsellenikin totta! Vaikka siitä ei saisi puhuakaan. Miten todella voimallinen voikaan olla Jeesuksen kutsu seurata häntä. Se voittaa kaiken tässä maailmassa, ei ole vertaistaan. Kutsu on niin vahva ja suorastaan silmänräpäyksellinenkin joissakin tapauksissa, sekä omalla kohdallani että myöhemmin monen muunkin kohdalla. Enkä minä voi olla siitä puhumatta. Koska se on tapahtunut ja totta!!!

Jeesuksessa on sellainen Voima ja Väkevyys ettei siitä sanoin voi kertoa koskaan täydellisesti, eikä liikaa. Maailma ja ihmiset, jotka eivät ole Jeesuksen kutsua samoin kokeneet, voivat ja saavat olla mitä mieltä tahansa. Minulle se on kuoleman ja Elämän kysymys ja totuus. Ja kuinka tahtoisinkaan kaikkien maailman ihmisten saavan sen vielä kokea ennen kuin aika loppuu, ja uusi alkaa.

Jumala on rakkaus joka uhrasi oman poikansa. Rakkaus joka kohtaa ihmisen täydellisesti Jeesuksessa. Hän tuli, oli ja ON! Voin yhtyä Rakkaan kirjani sanoihin esim. Ps. 51:12-14 Siinä pyydetään ja minäkin pyydän Jumalalta:” Luo minuun puhdas sydän ja anna minulle Uusi Vahva Henki. Älä heitä minua pois kasvojesi edestä, äläkä ota minulta pois (koskaan) Pyhää Henkeäsi! Anna minulle jälleen Autuutesi Ilo, ja Tue minua Alttiuden Hengellä!”

Ihana, Ikuinen Jeesus! Ylistys, Kiitos ja Kunnia Sinun Nimellesi! Sinä Pyhä ja vanhurskas, Sinä Pelastaja ja Vapahtaja yli kaiken, Maan ja Taivaan!

”Oi Herra, valtaa mun sydämeni, se synnin saastasta puhdista, mä että voisin SUN Sanaas Kylvää, ja Veren Voimasta kertoa. Nyt sulle tahdon mä kaiken antaa, ja pyydän Pyhitä huuleni. Suo Hengen Liekin mua kosketella, niin Sua Kiittelee kieleni.

Myös käten Herra, mä Sulle annan. Ne tahdon työhösi uhrata. Suo kärsivälle mun apu tuoda ja lientää Kuumeisen tuskia. SUO Armo mulle, niin että aina mä Rauhan viestiä viedä saan. On sielut synkässä synnin yössä OI, Auta Sulle ne Voittamaan!”

Ja vielä Paavali, raka, kirjoittaa Roomalaisille:” Sillä, minä en häpeä evankeliumia; sillä SE ON  JUMALAN VOIMA ,itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle. Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy Uskosta Uskoon, niin kuin kirjoitettu on:” Vanhurskas On Elävä Uskosta!” (Room.1:16)

Herra armahda meitä. Kiitos että jäät olemaan kanssamme Pyhän Henkesi vuodattamalla! Herra, siunaa ja varjele meitä kaikkia nyt ja elämämme loppuun saakka. Aamen.

4 thoughts on “Näin tässä kuitenkin kävi

 1. Ihanaa ylistystä. Halleluja. Aamen.

  Tykkää

 2. Voi! Kiitos Marika! Olisipa kiva tietää kuka olet? 🙂 Ole siunattu rakkaan Herramme nimessä! Jeesus kanssasi!

  Tykkää

  • Mietin pitkään miten itseni esittelisin, siis lyhyesti. Olen 50 vuotias nainen varsinais-suomesta ,Jeesuksen oma, vaimo, äiti 18 vuotiaalle pojalle. Mieleni on ollut rikki jo parikymppisestä asti, mutta Jumala antaa minulle voimaa jokaiseen uuteen päivään….päivä vain ja hetki kerrallansa. Löysin blogitaivaalle Jumalan johdatuksesta. Nyt tiedät minusta jo vähän☺️ Siunausta päivääsi.

   Tykkää

 3. Hei Marika! kaunis kuvaus sinusta, kiitos! Varsinais-suomi, isäni suku on sukupolvien ajan asustanut sekä Turun kaupungissa että laajalti sen ympäristössä ja samoin isäni äidin suku on Maskusta kotoisin. 🙂
  Maskussa on /ainakin ollut Wallinin paja 1800 luvulta ja nyt myöhemmin museoviraston suojelukohteena. Se oli isäni äidin isän paja joka mainitaan myös Maskun historiassa.

  Tämän ”kuulun” kyläsepän luokse isäni joutui ”kasvatiksi” kun hänen vanhin veljensä kuoli viime sodassa ja kun isäni isä oli jo kuollut aikaisemmin, niin ”mamma” isän äiti joutui jättämään sen maatilan jossa olivat asuneet ja isäni joutui tämän sepän luokse ja kävi siellä myös koulunsa.

  Alun perin Ljufströmit (myöh. Laiho) olivat kotoisin Kiskosta ja esim. yksi esi isistä on ollut Suikkilan kartanon omistaja. Nythän Suikkilan kartano on suojelukohteena ja kaupungin osa saanut Turussa myös tuosta nimensäkin.

  Mutta kaikkein kallein asia sekä menneissä, olevissa ja tulevissa on tuo mitä kirjoitat!
  Kenenpä muun varassa me voisimmekaan tai jaksaisimme tätä elämää ellemme Taivaallisen isämme ja Vapahtajamme ”Voimassa”.
  Sitä me tarvitsemme jokaiseen elämämme hetkeen!

  Ja jos koet että sinut Jumala tänne blogitaivaalle johdatti niin se ilahduttaa suuresti mieltäni ja jos joku nyt enää näitä kommentteje lukeekaan täältä, niin myös hän ilahtuu. Täällä oli ennen kovinkin vilkasta, mutta ei enää, surullista kyllä mutta se lienee tuo tekninen kehitys ja FB?

  Herra siunatkoon ja varjelkoon sinua ja läheisiäsi.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.