Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Johanneksen evankeliumista

Jätä kommentti

Lienee kirjoitettu enemmän kuin mistään muusta?! Se on niin täydellinen? Sanoisinpa että siinä on kaikki mitä ihminen tarvitsee uskossaan ja elämässään. Otsikko olisi voinut olla jokin muukin, kuten ”Että he yhtä olisivat”. Sillä kaikki jotka ovat Pyhän Hengen vaikutuksesta uudestisyntyneet elävään ja kestävään, Raamatulliseen uskoon, ovat yhtä, erilaisuudestaan IHMISINÄ huolimatta. Paras opettaja, näille yli ihmisten tekemille rajoille, on Pyhän Hengen osallisuus ihmisen sisimmässä! Pyhän Hengen osallisuus on jotain sellaista ylimaallista ja samalla jokaiseen hetkeen kuuluvaa ettei Hänen olemistaan voi epäillä, eikä sanoin kuvata – välttämättä. Sillä Pyhä Henki muuttaa ihmistä. Hän on Jeesuksen sijainen täällä elomme ajan meissä.

Ja silti on vain yksi Isä, Poika ja Pyhä Henki. Pyhä Henki avaa meille Jumalan Sanaa. Pyhä Henki on Jeesuksen edustaja meissä nyt kun Jeesus on noussut valtaistuimelleen.

Totta on kuitenkin sekin että Pyhän Hengen nimessä on myös tehty ja saarnattu paljon sellaista mikä on ihmisestä lähtöisin! Ja se on ostittain vieroittanut ihmisiä kokemasta Pyhän Hengen olemusta itsessään tai muissa. Mutta olen kokenut pitkän elämäni aikana että sisaria ja veljiä Kristuksessa on sielläkin missä on myös jotain ylimääräistä, eli ihmistekoista. Mutta se on pilannut monta hyvää ja aitoa asiaa.

Kuitenkin  sellainen ihminen, joka aidosti on täyttynyt Pyhällä Hengellä, tekee myös hyviä hedelmiä. Ja kuten on kirjoitettu ”Hedelmistään Puu tunnetaan”!Joten kärsivällisyyttä, armoa ja rakkautta kaikkia niitä kohtaan jotka Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä raittiisti opettavat –  vaikka emme kuuluisikaan samaan kirkkoon. Sanon suoraan että meillä täällä Isänmaassamme on ollut monia herätyksiä jotka ovat olleet raittiita ja Jumalan Sanan mukaisia. Ja silti Raamattu kehoittaa koettelemaan kaiken ja pitämään sen mikä Pyhää on! Sillä aika näyttää mikä kestää ja mikä ei.  Kun siis on näistä ”herätyksen ajoista kyse”.

Minulla on edessäni Joh. 18 luku ja se liikuttaa minua sydänjuuriani myöten! Jeesus elää siinä viimeisiä hetkiään ja joutuu todistamaan Pilatukselle itsestään, tietäen mihin on menossa. Mitkään todistelut eivät pelasta Häntä kauhealta kuolemalta. Ja HÄN ON KUOLLUT kaikkien ihmisten puolesta. Autuas se joka ottaa tämän pelastuksen vastaan ja todistaa siitä että Jeesus elää ja lähettää omilleen Toisen Puolustajan Pyhän Hengen olemaan meissä ja kanssamme. Pyhä Henki kirkastaa meille Kristusta ja tässä valossa ja armossa me tunnemme toinen  toisemme, vaikka ihmisinä olemmekin erilaisia luonteinemme ja armoituksinemme.

Lopuksi on kuitenkin vielä sanottava sekin  kohta Raamatusta että ”koetelkaa kaikki ja pitäkää se mikä on Hyvää”. Ihmisinä olemme vajavaisia, mutta rukouksin voimme vahvistua ja saada oikeaa näkökulmaa myös toisin toteutettua Jumalan palvontaa kohtaan. Muistaen ihmisen osamme ja silti pitää sen mikä itsellemme on totta ja aitoa! Jumala siunatkoon ja varjelkoon meitä!

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.