Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Ryhdy rukoilemaan Herätystä!

14 kommenttia

Image

Tämän postauksen luominen on ollut poikkeuksellisen vaikeaa. Kone tökkii, häiriötekijöitä pilvin pimein, jopa omat sormet tekevät virhelyöntejä joiden seurauksena teksti katosi kertaalleen bittiavaruuteen, puhumattakaan flunssasta joka jäytää viidettä päivää..

Haluan kirjoittaa herätyksestä, jonka tuulia tunnen tulevan joka puolelta. Herätyksestä, josta puhumiseen ovat jotkut väsyneet ja lopettaneet siitä puhumisen. He sanovat että se tulee, sitten kun Jumala tahtoo ja kun Pyhä Henki haluaa. Mieletöntä puhetta, koska Jumala tahtoo sitä aina ja Jumalan Pyhä Henki haluaa sitä kokoajan!

Mutta mitä sitten puuttuu?

Minun viestini on, että Jumala tahtoo herättää esirukoilijoita, jotka palavasti ryhtyvät rukoilemaan herätystä. Sitomaan pahanvaltoja pois ihmisten yltä, että Evankeliumi saa tilaa heissä. Sieltä joukosta heräävät tämän sukupolven evankelistat!

On sama, mikä on opinkappaleesi, jos uskot Jeesuksen olevan elävän Jumalan poika joka ottaa pois maailman synnit sillä Jumala pitää huolen omistaan ja tuomioistaan. Meidän tehtävämme on puhua armosta ja rakkaudesta. Siitä Mitä Jeesus tahtoo meidän tekevän. Hän herkistää omatunnot ja koskettaa Ihmisen sydäntä. Vapauttakaa henkenne, kääntäkää se Jumalan puoleen ja säilyttäkää rakkauden asenne kaikkia kohtaan.

Kun Jeesus asetti ehtoollisen hän loi perustan Seurakunnalle, joka aterioi yhtenä ruumiina. Hän loi Maailman ääristä ääriin ulottuvan seurakunnan, jonka pää hän on. Seurakuntaruumiin, joka kuulee Taivaallisen Isän sydämen sykkeen ja näkee kaiken mitä hän tekee.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

14 thoughts on “Ryhdy rukoilemaan Herätystä!

 1. Aamen Tapio. Erityisesti pidän tuosta viimeisimmästä kappaleestasi ”Kun Jeesus asetti..jne” !
  Meidän kappelillamme on erikoinen alttaritaulu. Kun rakastan vahvoja värejä, se tuntui ensin laimealta koska siinä on vain valkoisen ja harmaan eri sävyjä, mutta nyt näen toisin – jo.
  Siinä on kuvattu iso puu (puutarhassa) ja iso valkoinen pöytä joka ikäänkuin antautuu kirkkosaliin päin. Sen ääressä ei istu ketään, mutta siinä tulee vahva tunne siitä että ne jotka siinä ovat istuneet, ovat jo menneet iloon ja vain kutsuvat meitä. Odottavat. Pöytä on valmis. Se on ihana seinän kokoinen alttari. Minua se siunaa joka kerta! Sen sanoma Elää!
  Ja perheellesi, onneksi flunssasta yleensä paranee, toipumista teille!

  Tykkää

 2. Postasitko tän ennen vai jälkeen Hilja Aaltosen kuoleman? Kiinnostava ajoitus joka tapauksessa.

  Tykkää

  • Kävin Anne lukemassa kirjoituksen ja mielenkiintoista ja pohdintaa kuitenkin sellaista etten oikein osaa siihen lähteä mukaan. Sielä kommenteissa puhuttiin vuohista ja lampaista eli tuomiosta. Tuomion jättäminen Jumalalle . Ihmisen näkökulmasta se merkitsee sitä ettei minun tarvitse tuomita ketään eikä suunnata sen mukaan inhimillistä toimintaa vaan minulla on lupa toimia rakastaen kaikkia ihmisiä kohtaan. Herätys hengellinen herääminen on totta maailmalla. Mitä se Suomessa on? Vapautumista, Kirkon uudistumista, Kristittyjen yhteyden löytymistä yli kirkojen ja herätysliikerajojen ja ennenkaikkea Seurakuntayhteyden merkityksen löytyminen eli yhteisöllisyys.

   Tykkää

   • Voisihan se herätys olla myös avoimuutta katsomukselliselle keskustelulle? ..Tätä mä oikeastaan tässä mietin. Tietysti omasta vinkkelistäni. Mutta jos me puhutaan jostain ”ison kirkon ” herätyksestä ja jostain isommasta, niin kyllä sen mun mielestä pitää liittyä johonkin ihan muunlaiseen avoimuuteen kuin mitä nämä nyky herätyslikkeet tai karismaattisetkaan liikkeet tarjoavat.

    Tykkää

    • iso kirkko, maailma…yksi asia joka Hiljan suusta tuli oli nuoret ihmiset, nuoret aikuiset ja heidän sukupolvensa, sieltä nousee herätys ja totuus on että kaikki herätykset ovat saaneet väkensä 25-35 vuotiaista. Katsomuksellinen keskustelu on jotain mitä en hallitse. Aikaisemmin olin kova kiivailemaan ja olin kovin varma kaikesta ,nyt olen varma vain Jeesuksesta. pointti on että on kyse Jumalasta ei järjestelmistä. Ihminen on sama kaikissa systeemeissä vain Jumala voi murtautua niiden läpi.

     Tykkää

 3. Tosi on .Meidän tehtävä on puhua armosta ja rakkaudesta. Kun ihminen kohtaa armon tässä maailmassa, jossa kaikki rimat ovat korkealla ja kaikki rastit pitää olla tietyissä ruuduissa,että ei tipu hyväksyttyjen joukosta,se on ihmeellinen kokemus,koska Komiyhteiselle Jumalalle riittää se,että olet. Hän rakkaudessaa luo ihmiselle ikävän jopa omaa lakiinsakin ja antaa kasvun tahtonsa mukaiseen ihmisyyteen.

  Tykkää

 4. Tein tekstin eilen ja olin lukenut päivällä erilaisia tekstejä aiheesta myös Hiljasta. Heikki kirjoittaa tämänpäivän blogissaan hyvin ja jaan hänen ajatuksensa. Herätys ei ole uskovien uskoon tuloa mutta uskovien penseys voi olla herätyksen este. jos ei ole elovainioille niitomiehiä, ei ole eloa menossa taivaaseenkaan, niin se vain on!

  Tykkää

 5. Tarvitaan myös hengellisiä isiä ja äitejä, jopa ”sairaaloita” niitä varten jotka maailman rikkomina hakeutuvat rääkättyinä ja pahan pettäminä Jeesuksen luo. Ihmisiä tarvitaan, kristittyjä, jotka osaavat ja haluavat lähteä rinnalla kulkijoiksi ja tukijoiksi Tien alkuun pääsemiseksi.
  Rukoillaan ja tehdään se mikä kullekin on mahdollista. Herra meitä auttaa.

  Tykkää

 6. Heikki kävi kommentoimassa tekstiäni Hilja Jumalan pyhä…
  Vastaan siellä vähän pidemmästi, jos joku haluaa vielä käväistä lukemassa. Tapio sinun ja Virpin tekstit ovat juuri niin – ja aamen.

  Hilja oli esimerkki suuresta nöyryydestä ja lakkaamattomasta rukouksesta. Hän ei rakentanut rajoja eikä aitoja, EI, hänelle kaikki kristityt olivat Jumalan perheväkeä. Ja hän jaksoi rukoilla väsymättä KAIKKIEN ihmisten puolesta ja uskoa herätykseen. Hänellä oli Jeesuksen mielenlaatu, vaikka hän ei olisi sallinutkaan että häntä itseään millään tavalla korotetaan. Varsinkaan Jeesukseen rinnastamalla.

  Tapio ja Virpi, herätystä on, ehkä huomaamme sen tai emme, mutta sitä on. Erilaista kuin aikaisemmin, mutta Jumalahan tekeekin aina uutta. Eihän uutta viiniäkään lasketa vanhoihin leileihin! Eikö olekin selvää tämä!
  Rakkaat, rakastetaan toisiamme.
  Kiitos Jumalalle herätyksestä!!!

  Tykkää

 7. Herätystä on, Nykyluterilaisuus on vain allerginen tuolle sanalle. Jopa herätysliikkeiden sisällä karsastetaan tuota sanaa vaikka nimenomaan hengellinen herääminen on niiden alkujuuri. Jokaisella herätyksen ajalla on oma erityispiirteensä joka nousee esiin ajasta. Voisin ajatella että kiire ja työelämän paineet sekä juurettomuus voisivat olla syitä siihen että nyt haetaan yhteyttä. Tiede ei vastaakkaan kaikkiin ihmisen kysymyksiin ja tietotekniikka ei tuo onnea…
  vastavuoroisesti tieto ja tiedonvälitys on helpottunut ja ihmiset verkottuvat. Niin myös kristityt löytävät toisensa!

  Tykkää

 8. Tapio, juuri näin!

  Tykkää

 9. Moni lukee ja taistelee tietään lakiviidakon läpi. Vanha juutalainen viisaus sanoo että lait ovat kuin sipulinkerrokset suojelemassa ihmistä että hän ei loukkaa lain ydintä. Mikä se sitten on. No se että älä pilkkaa Pyhää Jumalan Henkeä. Älä pilkkaa uskoa…

  Tykkää

 10. Tähänkin on pakko vastata vielä.
  Lakia pidetään pahana, mutta olen aina ymmärtänyt että sen tarkoitus on nimenomaan suojella ja varjella ihmistä vahingoittamasta itseään!

  Lakikin kääntyy näin loppujen lopuksi palvelemaan hyvää Jumalaa. Ja todella on syytä varoittaa ihmistä Pyhän Hengen pilkkaamisesta.

  Voi kun ihmiset ymmärtäisivät. Paljon tarvitaan rukousta ja työtä. Kuitenkin levosta käsin ja uskossa että Jumala tekee myös työtä, taukoamatta ja kaikkivaltiaasti. Hän rakastaa luotujaan!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.