Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

New Wine 2016, Rakkauden päivä

4 kommenttia

Kun koettu armo jalostuu rakkaudeksi, ihmisen elämä muuttuu pysyvästi.

Ylösnousut Jeesus kysyi Simon Pietarilta, mieheltä, jonka unelmat olivat murskautuneet ja oma turhamaisuus ja ylpeys olivat tuominneet hänet, kolme kertaa, eri tavoin, rakastatko sinä minua. Siinä hetkessä Pietari muuttui. Siihen asti Pietari oli tavallinen Simon, jonka omat motiivit olivat ajaneet häntä seuraamaan Jeesusta. Nyt kun kaikki oma oli kokenut tappion ja häpeä oli poltti sydänalaa,  Jeesus saa tilaa ja Pietarista tulee todellinen Kallio.

Ilman täydellistä ihmisen konkurssia Jeesus ei voi käyttää ihmistä.

Simo Lintinen avasi tänään Pietarin kautta näkyä siitä, miten Jumala käyttää tavallisia ihmisiä. Miksi? Koska ei ole olemassa kuin tavallisia ihmisiä.  Jumalaa ei kiinnosta täydellisyys, koska hän on itse täydellisyys ja hän tahtoo liittää ihmisen siihen.

Oma päiväni istui hyvin tähän illan teemaan. Päivän kohtaamiset, opetukset ja rukoushetket hoitivat, mutta samalla nostivat ihmisyyden ja kivut pintaan. Ihmisen pelastus on ripustettu kirjaimellisesti siihen, että hän kykenee tunnustamaan oman riittämättömyytensä Jumalan edessä. Ihmisen menneisyys ei kuitenkaan katoa, elämän arvet ja kivut ovat meissä aina. Saamme uskoa syntimme anteeksi Kristuksen veren tähden mutta vaelluksemme on tavallisen ihmisen hapuilua ilman Jeesuksen läsnäoloa. Vain Jeesuksen läsnäolo ja seuraaminen pitää meidät kovalla maalla, Kalliolla.

Rukouspalvelussa ihminen on kuin Pietari Jeesuksen kanssa nuotiolla. Jeesus kutsuu sinne nimeltä ja erikseen. Omat motiivit ja unelmat ovat tuhoutuneet ja on jäljellä vain eletty elämä. Menneisyys pysyy taakkana niin kauan kuin me itse kannamme sitä. Jumala haluaa,  että annamme hänen hoidettavakseen kaikki vaikeimmatkin asiat. Silloin hän voi kääntää häpeämme voitoksi. Koetusta armosta kasvaa rakkautta, jota Jeesus meiltä kysyy. Rakastatko Tapio sinä minua?

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

4 thoughts on “New Wine 2016, Rakkauden päivä

 1. Sitä konkurssia odotan. Ja pelkään toki. Mutta ymmärrän mitä Tapio tarkoittaa. Kai ne ovat onnellisia, joiden ei tarvitse kokea täydellistä epäonnistumista vastaanottaaksen sen mitä Kristuksella on annettavaa. Minun vissiin sitten pitää. Saa nähdä tuleman pitää. Pelko jatkuu…

  Tykkää

 2. Hmm. Tajusin juuri yhden asian. Olen viljellyt omasta mielestäni ihanaa ajatusta, että luopuisin monista rakkaista asioista. Sellaisia olisi esimerkiksi moottoripyörä, koska se saastuttaa; tapa ostella käytettyjä kitaroita. koska niihin menee rahaa; kohtuuttomasta ja vääränlaisesta syömisestä, koska se sairastuttaa minua entisestään ja niin edelleen. Toki nämä olisivat hyviä luopumisia, mutta minulla ei moiseen ole ollut voimaa. Ei ole nytkään, ja tällä hetkellä lakkaan ihannoimasta niitä vanhaan tapaan. Vain tuo Tapion mainitsema oman itsen konkurssi ja sen tuomat muutokset ovat kestävä ja oikea muutos. Toistaiseksi jään kuitenkin odottamaan, ja huomenissa ajelen länsirannikkoa katselemassa maisemia ja jään Kristiinankaupunkiin yöksi.

  Kiitos!

  Tykkää

  • Ajatuskuviosi on rehellinen ja monen kokema, uskoisin.

   Sanotaan, että nöyrtyminen on samaa mieltä olemista Jumalan kanssa ja siinä tapahtuu Jumalan tahto. Olevaiset muuttuvat sen mukana.

   Liked by 1 henkilö

 3. Tässä tekstissäsi, Tapsa, on taas sellaista jota juuri eilen kipeästi koin! Kun luen tätä minua itkettää.

  Pakko oli eilen kysyä Herraltani Jeesukselta: ”kuulunko ollenkaan joukkoon?”
  En täytä ihmisten mittaa, en mitään mittaa! Mutta Jeesus, saanko silti kuulua joukkoon?
  Mieleeni nostettiin virsi jossa lauletaan ristin juurella olosta, mutta nyt en saa sen sanoja mieleeni liialta itkulta ja sydämeni/ sieluni kivulta.

  – Ajattelin kuitenkin että ketään ei kielletä, – eikä kielletty nousemasta Golgatalle kummulle kärsivää Kristusta, Voittajaa, katsomaan!!!
  Jos se on se paikka jossa mitat täyttämätönkin saa olla omana heikkona itsenään ja katsoa häneen joka kaiken kärsi ja kantoi, niin siellä tahdon olla…
  Hänen, ainoan, turvissaan, joka ihmistä rakasti ja sääli. Tahdon Häneen luottaa ja uskoa, niin että….
  En enää eläisi minä, vaan Kristus Vapahtajani minussa. Ilman Häntä kaikki on turhaa.

  Jumala, kaikkien luotujen Isä, meitä armahtakoon! Meitäkin, jotka emme tunne kuuluvamme edes tavallisten ihmisten joukkoon.

  Kiitos raportoimisistasi ”veljeni” Tapsa!
  Sinun äänesi on Ihmisen ääni, joka kumpuaa Jeesuksesi tuntemisesta ja ymmärryksestä ihmisen kipua kohtaan!
  Jumala sinua runsaasti siunatkoon ja kaikkia muitakin.

  Liked by 2 people

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.