Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Haasteita, lähimmäisiä, ja oikeaa leipää

5 kommenttia

Taaksejäänyt vuosi oli koetteleva. Alkanut vuosi ei tuonut helpotusta, tämäkään. Paljon sallitaan, mutta Jumalalla on varaa. On uskottava että Hän tietää mitä tekee. Ihminen vain ihmettelee, mistä saisi viisautta ja voimaa? Elämä on taistelua.

Sitten eräänä iltana Mustarastas laulaa!

Ei ollut vielä edes kevät, kun kuulin sen enkä ollut uskoa korviani. Vaikka oli hyytävän kylmää, pidin ikkunaa auki tuon ihanan laulun kuullakseni ja ajattelin silmät kosteina kuinka Hyvä Jumala onkaan. Edelleenkin Hän pitää yllä tätä rakkaudella luomaansa, kurjaksi osoittautunutta, maailmaa! Kuinka armollista se onkaan.

Viikko sitten pääsin kappelillemmekin. Olin lähellä hengellistä kuolemaa kun jouduin olemaan sieltä niin kauan pois. Sanoohan sanakin ettei kenenkään tulisi jättää omaa seurakunnan kokoustaan. Se on totta, mutta aina ei ole inhimillisiä mahdollisuuksia.

Oma Ari pappimme oli vuorossa ja puhui, niin kuin hän vain puhuu. Puhe oli suoraan sydämelleni ja elämän tilanteeseemme sopivaa. Uskon että puhui monien muidenkin sydämelle ja kansaa oli, Jumalalle kiitos, runsaasti.

Päästiin sitten ehtoollisen viettoon. Oli oikeaa, leivottua leipää! Siinä murruin lopullisesti. En voinut olla muistamatta sitä ehtoollista jonka Jeesus opetuslapsiensa kansa vietti. Samaistuin siihen hengessäni.  Se oikea leipä teki ehtoollisen vieton niin eläväksi. Ja jälleen koin kuinka hyvä Jumala onkaan! – Miksei aina voisi olla oikeaa leipää, muutoinkin kuin Sanassa.

Yleensä kun alan blogia kirjoittaa minulla on tapana avata Raamattu, hiljentyä hetkeksi ja toivoa että Jumala aikeeni siunaisi ja teksti koituisi jonkun lähimmäiseni hyväksi. Avasin roomalaiskirjeen luvusta 13:11-14 ja edelleen luin koko 14 luvun, miettien vähän mitä täällä blogitaivaalla on viime aikoina kirjoiteltu.

13 luvun jakeissa 11-14 puhutaan sarastuksen päivästä, mitä meiltä odotetaan, ja mihin meidän tulisi pukeutua. 14 luvussa on ajankohtaisuus kukkeimillaan. Suloista, syvällistä, siunaavaa ja hoitavaa läksyä suhtautumisestamme lähimmäisiimme. ”Hyväksykää joukkoonne myös sellainen, joka on uskossaan heikko, älkää ruvetko kiistelemään mielipiteistä.” Ei ihan helppoa?

Ja jatkoa:” Kukaan meistä ei elä itseään varten eikä kukaan kuole itseään varten. Jos elämme, elämme Herran omina, ja jos kuolemme, kuolemme Herran omina. Elämmepä tai kuolemme, me kuulumme Herralle. Juuri sitä vartenhan Kristus kuoli ja heräsi elämään, että Hän olisi niin kuolleitten kuin elävienkin Herra.

Kuinka sinä voit tuomita veljesi? – Tai sinä toinen, kuinka voit halveksia  veljeäsi? Kaikki me joudumme Jumalan tuomioistuimen eteen. Onhan kirjoitettu – Niin totta kuin elän, sanoo Herra, jokainen polvi on notkistuva minun edessäni ja jokainen kieli on ylistävä Jumalaa! Jokainen meistä joutuu tekemään Jumalalle tilin itsestään!” Siis itsestään. Ja vielä sanotaan että meidän tulisi pyrkiä rakentamaan rauhaa ja vahvistamaan toisiamme. Ja kirje jatkuu luvussa 15 yksimielisyyden ylistyksellä.

Tiistai illan Raamattupiiriin olin lähdössä, mutta en sitten jaksanutkaan. Viime tipassa oli peruttava. Olin uuvuttanut itseni suuren maalaukseni kanssa jota hulluuksissani olin alkanut tehdä, vaikka olisi pitänyt tietää ettei voimia siihen enää olisi riittävästi. Mutta kun jotain oli tehtävä saadakseni muuta ajateltavaa kuin jatkuvat vastoinkäymiset ja elämisen huolet murheineen. Ei tainnut paljoakaan auttaa.

Lähetin kuitenkin piiriläisille terveisiksi virren joka on minua kovasti puhutellut ja joka tuli mieleeni kun viimeksi astuin kappelin ovesta sisään. Jos olisimme vähemmän sidottuja kaavoihin olisin sen pyytänyt laulettavaksi, mutta eihän sellainen sovi. – Olivat piirissä laulaneet! 🙂 Olen sitä itseksenikin laulellut omaksi ilokseni ja vahvistuksekseni, on se sellainen virsi!

Sen myötä sinullekin siunausta ja voimia. Herra olkoon kanssasi ja meidän kaikkien kanssa. Herra on hyvä.

virsi 173 !

 

 

 

5 thoughts on “Haasteita, lähimmäisiä, ja oikeaa leipää

 1. lintuna yksin
  savuisessa päivässä
  polttava tuska
  osana juoda malja
  kuolemasta elämä

  murrettu leipä
  elävä Herran muisto
  vuotava veri
  viini uskon janossa
  uutta syntyä voima

  Liked by 2 people

 2. Kiitos jälleen Niilo. Tämä kolahti! Syvällisesti sanoitettu!
  Siunausta eloosi!
  ”Osana juoda malja
  kuolemasta elämä”!!!!

  Liked by 1 henkilö

 3. Tämä tekstisi sai miettimään tätä elämän monikerroksisuutta. Samaan aikaan on niin paljon menossa. Järki ja tunteet, tarve tehdä ja luoda ja toisaalta väsymys. Ja sitten nuo pilkahdukset, joita eräs edesmennyt ystäväni sanoi Jumalan silmäniskuiksi, illassa laulava rastas ja oikea leivottu leipä.
  Luin viikonloppuna Danielin kirjaa ja puhuttelemaan jäi kohta Danielista ja kumppaneista ja neljännestä miehestä tulisessa pätsissä. Sieltä he tulivat, eivätkä edes savulta haisseet ja ainoa muutos oli se, että siteet olivat palaneet. Tuo tuli mieleeni ajatuksestasi, että paljon sallitaan, mutta Jumalalla on varaa. Daniel laittaa miettimään oman elämän pätsejä ja sitä, tuleeko niistä ulos jostakin vapautuneena. Näkiköhän Daniel kummppaneineen tuota neljättä hahmoa vai näkivätkö hänet vain ne, jotka kurkkivat pätsiin? Se armo ja lahja meillä on, että silloin,kun yhteys toimii, tulee koetteleviin aikoihin usein apua siskoilta ja veljiltä, joiden kautta tuo neljäs hahmo voi toimia rohkaisijana ja myötäeläjänä 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Nuo kolme pyhää miestä pätsissä on ollut vuosia minulle yksi tärkeimpiä kohtia Raamatussa. Sain jo kauan sitten samasta aiheesta puhuakin eräässä tilaisuudessa johon silloinen pappimme minua pyysi. Oli tilaisuudessa mukana myös eräs tunnettu uskova lakimies, joka seuraavassa tilaisuudessa, jossa en enää ollut mukana, oli sanonut että puheeni oli ollut ”täydellinen” ja esimerkiksi otettava.
   Noiden miesen kohtalo on minun paljon rohkaissut, siinä riittää esimerkkiä meille kaikille kautta aikojen, mutta sanoisin että erityisesti tänä päivänä!

   Sinulla Virpi,on mielenkiintoista pohdintaa tässä!!!
   Usein, vastoinkäymisissämme, me Minnan kanssa juuri tätä kohtaa muistamme.
   Jeesus on kanssamme silloinkin kun pätsi on kuumaakin kuumempi. Vaikka emme sitä jaksaisi aina ymmärtääkään.
   Kysyt, näkivätkö Sadrak, Mesak, ja Abed-Nego Jeesuksen? Vai näkikö hänet vain nuo jotka tarvitsivat hänet nähdä. Eli Nebukadnesar? Tuloksen näkivät muutkin mutta ”neljäs mies” muutti hetkeksi Nebukadnessarinkin mielen. Jumalalla on ihmeensä joissa pahankin on käännyttävä palvelemaan Jumalan hyvää tahtoa.

   Tärkeä huomio on kuitenkin, ja nimenomaan tuo että me ihmiset tarvitsemme toisiamme! Ehdottomasti. Olen sen erityisesti huomannut omallakin kohdallani ja etenkin sen jälkeen kun hiljeni oma aktiivisuus radikaalisti huononevan terveyteni kanssa ja nyt jo ikääntyessänkin.
   Niin se taitaa olla että kun on pois silmistä, on sydämestäkin. Ymmärrän hyvin, kaikilla ovat omat kiireensä ja onhan se itsenikin ”syy”.
   Minä olen sanonut sellaisia ystäviä joiden kanssa olen joskus syvällisesti kohdannut hengenheimolaisuutta ”Tähdenlennoiksi” elämässäni. Yleensä puhumme, Minnan kanssa, näissä tilanteissa ”Taivaan Hymystä”.
   Joku voi sanoa niitä Jumalan silmäniskuiksi 🙂 !
   Kiitos Virpi, sinä olet sellainen ”Taivaan hymy” koko ajan olemassa, et mikään tähdenlento !! 🙂

   Liked by 1 henkilö

 4. On ilo seurata näitä kirjoituksia ja iloita yhdessä teidän kanssa elämän monissa haasteissa ja kokemusissa ja myös voitoista uskon tiellä ja jakaa kiitosta Herralle teidän kanssa ja uskon että tässä ei vielä ole kaikki vaan Herra tulee vuodattamaan armon henkeä Pohjolan ylle Jeesuksen veren tähden lupauksineen,kiitos ja siunausta,keijo södertälje

  Liked by 2 people

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.