Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Mielistelyn aika on ohi

7 kommenttia

Kävin eilen mielenkiintoisen keskustelun erään kirkon nuoriso-ohjaajan kanssa. Harvoin saa kokea sellaista voimaantumista ja oman kutsun vahvistumista kuunnellessa toisen kuvausta omasta työstään ja niistä haasteista joita siinä kohtaa. Tuntui hyvältä kohdata ihminen jonka arvomaailma oli kohdallaan ja näky omasta työstä oli kristallin kirkas. Eteeni piirtyi kuva kirkosta jolla on tehtävä tässä ajassa ja maailmassa.

Kirkon tehtävän anto on selkeä ja se löytyy Jeesuksen lähetyskäskystä. Tätä tehtävänantoa on jokainen Kristitty ja seurakunta kutsuttu toteuttamaan. Lähetyskäsky on syy seurakunnille olla olemassa ja sille perustalle kaiken pitäisi perustua. Seurakunta kantaa edellään Jeesuksen tyhjää ristiä merkkinä siitä, että se julistaa Evankeliumia Jeesuksesta. Raamattu on kirja jonka pohjalta Seurakunnan opetus kohoaa ja muita vaihtoehtoisia lähteitä ei ole olemassa. Kirkon yläpuolella tässä suhteessa ei ole kuin Jumala ja siksi kirkko kulkee tässä ajassa omilla raiteillaan eikä maailman luomilla raiteilla. Näitä raiteita pitkin se kulkee läpi maailman ja ajan siitä erkaantumatta mutta kuitenkin omat arvonsa ja näkynsä säilyttäen.

Kirkko ei elä mitään filosofiaa tai satua Jumalasta ja Jeesuksesta, eivätkä sen työntekijät ole yhteiskunnan resurssitoimijoita tai vaikkapa kunnallisen nuorisotyön tai kaupungin sosiaalityön jatke. Jokainen kirkontyöntekijä on juuri tarkoituksella sillä paikalla johon hänet on seurakunta asettanut ja hänen työllään on merkitys. Sama pätee meihin seurakuntien luottamushenkilöihin. Emme me harrasta seurakuntaa vaan seurakunta on meille Jeesuksen ruumis jonka toimivia jäseniä me olemme. Kirkko ei ole humanistinen, ihmiskeskeinen organisaatio vaan se on Jumalan valtakunnan maanpäällinen ilmentymä.

Siksi koen, että on aika pitää kiinni siitä mitä kirkko alun perin edustaa ja tunnustaa reilusti uskoa elävään Jeesukseen. On etsittävä omaan elämään Jumalan tahtoa ja suunnata sitä sen mukaan. Rukoilla ja viedä oman elämän kipuja ja riemuja Jumalan eteen. Enää ei mielistellä maailmaa ja elää sen halun mukaan. Miksikö, no siksi kun Jumala on hyvä!

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

7 thoughts on “Mielistelyn aika on ohi

 1. Kannattais tarjota Kirkko ja Kaupunki lehteen. On niin hyvä juttu! Seppo

  Liked by 1 henkilö

  • Noinkohan tuo menisi läpi? Mutta olemme tilanteessa, jossa maailma pitää kristinuskoa niin epäuskottavana etteivät usko kristitittyjenkään uskovan siihen mitä tekevät.

   Tykkää

  • Vielä palaan tähän. Olen aika hidas tarjoamaan omia juttujani minnekkään ja pohdin tässä että onko nyt aika jolloin kivetkin alkavat huutaa? tällainen ajatus nousi mieleen jostain syyystä. Minulle kirjoittaminen on aina hidas prosessi mutta nyt yhtä äkkiä kaikki on helppoa.

   Tykkää

 2. Asiaa, todellakin! Kiitos taas.

  Liked by 1 henkilö

 3. ALTTIUDEN KENGÄT (Ef.6:15)

  Paavalilla on tässä mielessään Jesajan sana (Jes.52:7): ”Kuinka suloiset ovat vuorilla ilosanoman tuojan jalat, hänen, joka julistaa rauhaa, ilmoittaa hyvän sanoman, joka julistaa pelastusta…!”

  Alttius viedä evankeliumia eteenpäin syntyy siitä, että on ensin itse saanut vastaanottaa evankeliumin syntien anteeksiantamuksesta ja saanut näin rauhan Jumalan kanssa.——
  ———-
  Näin unen.
  Itkin siinä kovasti, koska olin laiminlyönyt EVANKELIUMIN julistamisen.
  Olin kadottanut kenkäni ja sukat ja etsin niitä.

  Ei mennyt kauaakaan. Naapurin rouva pyysi minua seurakunnan päiväpiiriin.

  Jumala puhuu tavalla ja toisella Sillä Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella; sitä vain ei huomata. (Job. 33:14) S

  Liked by 1 henkilö

 4. Kiitos kaima, itsekin olen kokenut kehoitusta lähteä liikkeelle kun on ollut houkutus heittäytä sivuun ja unohtaa kutsumus. Jumala todella puhuu tavalla tai toisella. Jos ei muuten niin kivet huutaa! Ole siunattu!

  Liked by 1 henkilö

 5. HÄN todellakin puhuu ja nyt sinun kauttasi Laakson Tapio, ole siunattu!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.