Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Rukousairot

3 kommenttia

Image

Mihin mennä kun mieli on musta. Mitä tehdä kun ahdistaa. Kuka parantaa kun oma keho lyö kapuloita rattaisiin ja vetää maton alta. Kuka ottaa kiinni kun epätoivo pimentää taivaalta viimeisenkin tähden.

Kuka tarttuu airoihin kun en jaksa enää itse soutaa. jääkö veneeni rannalle ravistumaan ja matka kesken.  Miksi lähdin yksin  matkaan vaikka veneessäni oli tilaa.  Jäänkö tähän itkemään.

Pitäisikö juosta kiinni parantajat, tarttua jonkun takinliepeeseen ja huutaa mukana. Manata pahuuttani ja repiä sieluni komeroita. Syyttää syyttäjää ja pelätä että valhe asuu sisälläni. Jaksaisinko sitten soutaa?

Mutta olenhan Pyhän Hengen temppeli. Armon lähteessä pesty, Sydämeni huoneet ovat lasia ilman kätköjä ja salaisuuksia. Olen Herran huone eikä pahuus minuun pysty. 

Siksi palaan veneelle. Tartun Rukouksen airoihin ja menen.

Viimeiset päivät ovat olleet erikoisia ja ilmassa on suuttumusta ja pelkoa. Heräsin miettimään mitä on rukouspalvelu ja mikä on sen merkitys. Itselleni on rukous on jatkuvaa jutustelua Jumalan kanssa. Olen Jumalan oma, niinkuin kaikki, jotka kääntyvät hänen puoleensa. Jumala on rakentanut seurakuntansa suhteiden varaan.  Myös rukouksessa tarvitsemme toisiamme. Jopa ruokailu yhdessä on merkityksellistä Jumalan silmissä. Seurakunta joka elää Jumalan kasvojen edessä on myös rukoileva seurakunta. Jumala toimii kenen tahansa kautta kun seurakunta rukoilee. Esirukous on voimallinen asia maailmassa joka on täynnä pimeyttä. Jo vähäinenkin huokaus sytyttää valon joka näkyy kauas ja valaisee.

Olen hieman hämmentynyt tämän Henkivalta keskustelun edessä. Jos uskon Jeesukseen ja tunnustan hänet elävän Jumalan eläväksi pojaksi, ei mikään pimeyden valta voi piileskellä minussa ja vain tuo suuri valehtelija voi yrittää syöttää pajunköyttä horjuttaakseen uskoani.

Me olemme toistemme rukouspalvelijoita ja oma seurakunta on paikka jonne meidän on mentävä   rukoiltavaksi ja rukoilemaan. Jumala tulee käyttämään meitä jos vain annamme siihen mahdollisuuden. Kun lähestymme Jumalaa ylistys ja kiitos rukouksessamme voimme Jeesuksen nimissä pyytää mitä tavitsemme. On pyydettävä  myös Pyhän Hengen täyteyttä ja lähdettävä liikkeelle.

Olen pitänyt Facebookissa klo20 esirukousryhmää, sen piirissä on yli 80 ihmistä. Näiden ihmisten rukoukset ovat olleet siunaukseksi heille itselleen ja niille joiden puolesta on rukoiltu. Tämän kerron rohkaistakseni tällaiseenkin toimintaan. Tiedän että vastaavanlaisia virityksiä on paljon. Myös Skypessä on rukousryhmiä.

Tämä kohu ei tule lamaannuttamaan vaan herättämään meidät rukoustyöhön. On palattava perusasioiden äärelle niin että jokainen löytää oman lahjansa rukouksen kautta. Riidan henki on lyötävä rakkauden rukouksella!  (Room 8:38-39 kannattaa lukea koko luku)

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

3 thoughts on “Rukousairot

 1. Kiitos, hyvin kirjoitit jälleen! Taivaallisen Isän armollisissa käsissä, Pelastajamme Nimessä voimme jatkaa matkaa turvallisin mielin. Pyhä Henki opastaa meitä, koska Jeesus on niin luvannut.

  Tykkää

 2. Samon, kiitos terveellä hengellä tehdystä kirjoituksesta. Kuinka tärkeää on opettaa,että kaikki Raamatun lupaukset on tarkoitettu meille kaikille. Yhteisen rukouksen lupaukset ovat käytössä, missä ikinä kuljemmekin ja yksin saa suorastaan kulkea rukoillen. Ei sen ihmeellisempää. Jaksakaamme rukouksen lahjaa korottaa.

  Tykkää

 3. Näin se vaan on Tapio: ” Ymmärtäväisen huulilta löytyy viisaus” snl. 10:13. Tämä v.38 käännöksenä, miten lie uudemmassa, mutta totuus ei pala tulessakaan 😉
  Täällä näyttää vähän ruuhkaiselta nyt aiheiden puolesta! Saimme juuri viettää ihanan rukoushetken tyttäreni kanssa, rukous on ihmeellinen asia. Jos vaikka syntyisi lisää tekstiä tähän ruuhkaan.?

  Tarkoitatko tuolla fb jutullasi että 80 henkeä rukoilee sunnuntaisin klo 20 yhtäaikaa kukin tahollaan? ? ? No sitten me pohjustimme 😀 rukoilemme yleensä ip. 2 ja 4 välillä noin suurinpiirtein.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.