Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Cheek villitsee, entä Jeesus?

16 kommenttia

Kansa sai harvinaista herkkua nautittavaksi kun suomalainen artisti onnistui vetämään stadikan täyteen ihmisiä ja valloittamaan heidän sydämensä täysin. Ihmiset elivät kaksituntisen artistin sydämen lyöntien tahdissa ja nauttivat yhdessä ja yhteistuumin musiikista ja tunnelmasta. Kun katsoo kuvia juhlivista ja iloisista ihmisistä tulee itsekin hyvälle tuulelle. Cheek uskaltaa käyttää koko tunnerekisteriään ja hän tekee rohkeasti asioita joihin muut eivät usko. Tuo rohkeus vetoaa ihmisiin ja he tahtovat olla mukana. Ilmeisesti hän on myös hyvä siinä mitä hän tekee mutta hän tuskin on ratkaisevasti parempi kuin muut artististimme. Mutta jotain hän tekee paremmin.  Cheekillä on kyky viestiä ja kohdata ihmiset.

2000 vuotta sitten eli mies joka halusi myös kohdata ihmiset ja olla heidän kanssaan. Hänellä oli selkeä viesti:  Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Miettikääpä seuraavaa;  Jeesus puhui  ihmisille, joilla oli  jo pappien kautta suhde Jumalaan.  Heillä oli jo syntiuhrit ja muu tarpeellinen, jota tarvittiin Jumala suhteeseen. Se mitä  Jeesus julisti oli todellakin läpimurto Jumalanvaltakunnasta meidän maailmaamme. Se oli suora yhteys  Jumalaan ilman välimiehiä, koska Jeesus oli se revennyt temppelin väliverho, joka oli erottanut meidät Isästä.

Jeesus halusi näyttää miten elettään tätä uutta suhdetta Jumalaan ja samaa työtä jatkoivat sitten Paavali ja muut apostolit. Keskeinen elementti tuossa elämässä oli seurakunnan kokoontuminen ja kohtaaminen. Jeesus järjesti pitoja ja myöhemmin seurakunta mursi leipää ja söi yhdessä. Jeesus paransi sairaita. Kun seurakunta kokoontui yhteen Jerusalemissa, tapahtui aina ihmetekoja ja paljon kansaa liittyi heihin.

Meillä on paljon opittavaa Cheekiltä. Ensimmäinen oppi on se, että ihmiset haluavat kokea ja tuntea sekä kohdata toisia ihmisiä. Ihmiset pitävät juhlimisesta kunhan siihen on hyvä syy. Eikö Jeesus ole hyvä syy. Jeesusta voi myös ylistää hyvällä omalla tunnolla.  Cheekin tapa juhlia ja ylistää elämää  kun tuntuu olevan noin helppoa niin luulisi maailmankaikkeuden Herran ylistämisenkin olevan helppo nakki. Vai kuinka?  No jos sinä et koe sitä turvalliseksi niin katso kuvia stadikalta, heiltä se sujuisi varsin mallikkaasti samoin minulta. Sallisimmeko sen heille?

Kyse on siitä, että mikä on ylistämistä ja juhlimista aidosti. Kyse on siitä, että onko ihmisillä lupa näyttää tunteensa ja palvella Jumalaa koko mielellään sielullaan ja kehollaan vai onko istuttava hiljaa tai seisottava paikallaan ja oltava hartaana koko ajan? Sallimeko tässä kulttuurimme rikastua niin, että jokainen löytäisi oman tapansa toimia ja osaimme vielä iloita siitä? Armo, pelastus ja yhteys suureen Jumalaan on juhlimisen arvoinen asia!

Syksyn juhlaa

Syksyn juhlaa

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

16 thoughts on “Cheek villitsee, entä Jeesus?

 1. Jaa-jaa. Mitähän tällä Cheekillä stadikalla oli, mitä Herzogilla ei ollut?

  Tykkää

 2. Yleisöä taisi olla reilusti enemmän:). Ja rahalleen sai varmaankin vastineeksi sitä, mitä ammattiartisti myikin: konserttielämyksellisen verran Cheekin ja bändinsä musaa ja shown.

  Tykkää

 3. Itsekin aikanani ennen hengellisiä runoja räppejä tehneenä olen seurannut jonkin verran tämän Cheekinkin esiintymisten sisältöä ja ihmettelin sen saamaa suosiota. Tuosta Herzogista hän erosi ainakin siinä, ettei pyytänyt tuomaan mukanaan kuolleita herätettäviksi.

  Liked by 1 henkilö

 4. mutta saako Jeesuksesta innostua, voiko seurakunta Juhlia. Saako ylistää niin että hihat irtoaa?

  Tykkää

 5. Niinpä, Yle uutisten nettisivun mukaan konsertit tuottavat sivullisillekin miljoonia samaan malliin kuin isot ulkomaanelävienkin konsertit, kun kauempaa tulevat yöpyvät, käyttävät taksipalveluja ja nauttivat aterioita keikan ohessa.

  Tykkää

 6. Stadion täyteen kutsumalla paikalle suomalaisia puhujia ja bändejä? Koko päivän tilaisuus? Avoimet ovet? Kahvitarjoilu? Hernekeittoa soppatykistä? Hierontaa ja rukouspalvelua muun ohessa?

  Liked by 2 people

 7. Uskon että meidän kirkon väki saisi stadionin täyteen halutessaan!

  Liked by 1 henkilö

 8. Jaa-jaa. Toki Jeesuksesta saa innostua ja seurakuntakin häntä juhlia jopa ylistäen niin että hihat irtoaa. Tämä käy luontevimmin olemalla yhtä Jeesuksessa Kristuksessa, suorassa yhteydessä ( kuten ehkä Cheek konsertissaan ). Ilman välikäsiä, jotka usein rahastuksen ohella haittaavat yhteyttä.

  Liked by 1 henkilö

 9. Aitous on se juttu. Olisi muuten kiva kuulla, miten Jeesus räppäisi. Olisi luultavasti aika haka, ainakin mitä tulisi sanoituksiin.

  Tykkää

  • Jaa-jaa. Ilkka tuossa mietiskeli, miten Jeesus räppäisi. Saattaisi olla eroa Jeesuksen räpeissä ennen Kirkastusvuorella käyntiä ja sen jälkeen. Vuorisaarnasta räppäisi essealainen messias-Jeesus ja Kirkastusvuorella käynnin jälkeen Paavalinkin kirjeissään kuvailema ylösnousemus-Jeesus. Kummassakin tapauksessa Jeesus olisi osuvasanainen räppääjä.

   Liked by 1 henkilö

 10. Kyllä saa luterilainenkin innostua ja villiintyä ylistämään ja tanssimaan niin, että hikeä pukkaa, olisittepa olleet Kalajoella elokuun alussa (tosin oli kyllä kuumakin)! Miksei sitä voisi tehdä oikeasti stadionillakin?

  Liked by 1 henkilö

 11. Taisinpa olla Kalajoella…

  Liked by 1 henkilö

 12. Cheekistä enkä räppäämisestä osaa sanoa yhtään mitään, mutta muuten tekstisi Tapio, paranee paranemistaan ”täyteen päivään asti”, ei kun siis loppuaan kohti 🙂 ! Kiitos.

  Tykkää

 13. Hyvä Tapio !

  Olen samaa mieltä, että kyllä suomen kristityt sen kerran vielä täyttävät. Kalajoella oli kolme päivää samat laulut ja sama orkesteri ja silti kansa hurras. Kerrotaan tuo luku kymmenellä, niin päästään Lapuan herättäjä juhlille. Kahdella kymmenellä, niin ollaan jo suviseuroissa. Lahden evankeliumi juhlilla vastaavissa ylistysmessuissa koko areena oli tupaten täynnä. Saa ja pitää tanssia. Lyhyet körttipastillin mittaiset puheet vain väliin ja nekin värikkäitä kiitos.

  Heh, suositteli juuri itseäni

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.