Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kohtaamisia

6 kommenttia

Eilen illalla satoi räntää tulppaaninnuppuihin. Istuskelin punkalla ja katselin hämärään märkyyteen enkä ollut ollenkaan huonolla mielellä. Muistelin viikon kohtaamisia. Mennyttä viikkoa voi muistella jo keskiviikkoiltana, jos edessä on lomapäivä ja vappu.

DSC_2040_02Maanantain ensimmäinen kohtaaminen oli lääkäri, joka sanoi korvani palautuvan entiselleen viikon parin sisään. Ehkäpä uutista voi pitää hyvänä, vaikka mukavaa olisi heti kuulla elämää stereona.

Illalla päädyin juontamaan Raamattu-iltaa seurakuntatalolle. ”Mitä Raamattu sanoo luonnosta ja luonnon suojelemisesta.” Jouduin lähes vahingossa samaan keskusteluryhmään alustuksen pitäneen papin ja seurakunnan diakonin kanssa. Kehittyi raikas keskustelu. Lukekaapa Psalmi 104 älkääkä hypätkö viimeistä jaetta yli.

Myöhäisillalla oli vielä äijäpiirin kokoontuminen. Satunnaisosallistujaksi oli osunut vielä huomattavasti minuakin vanhempi herrasmies. Hän oli muutama vuosi sitten jäänyt leskeksi ja muutama viikko sitten menettänyt naisystävänsä, nuoruuden tuttunsa, jonka kanssa oli ystävystynyt leskeksi jäätyään. Surua oli ilmassa, mutta keskustelusta me nuoremmat äijät opimme paljon.

Tiistaina puhuin työasioista seminaarissa Espoon Dipolissa. Päivän mittaan kuulin syvällisemmin pelastusalan maallisen sektorin hankkeista, joihin tosin olin aiemminkin perehtynyt. Paljon hyvää yritetään tässäkin maassa tehdä ihmisten turvallisuuden lisäämiseksi.

Keskiviikkona taisin konttorilla itse olla kelju kohdattava. Krooninen väsymys ja leegio tekemättömiä töitä kaivelivat pintaan turhautumisen, joka varmasti kuului repliikeissäni. Sovussa kuitenkin pysyttiin. Minusta huolimatta.

Kun bussi iltapäivällä jurnutti Ykköstietä kohti Turkua, kuulin, että ystäväni on saanut viran. Uutinen aiheutti iloa ja kiitollisuutta minussa. Viime aikoina olen huomannut, että tuttavapiirissä sattuneet hyvät asiat ilahduttavat minuakin ihan eri tavalla kuin ennen. Ehkä jotain sisälläni on muuttunut. ”Routasydämen tilalle minä annan heille…”

Eivätkä tässä olleet likikään kaikki alkuviikon kohtaamiset.

Nyt istuskelen samalla punkalla kuin illalla. Aamupäiväkahvin jämä on jäähtynyt. Ulkona aurinko yrittää kaivautua esiin pilvien takaa. Elämä voi olla rikasta siitä huolimatta, että kukissa on välillä räntää.

WP_20150429_037

6 thoughts on “Kohtaamisia

 1. Juha. Sinä se osaat kirjoittaa niin että elo kevenee. Kiitos psalmista!
  ”Kun lähetät Henkesi, se luo uutta elämää, näin uudistat maan kasvot” (jae 30) ja vielä 28. ” Sinä annat, ja jokainen saa osansa, avaat kätesi, ja kaikki tulevat ravituiksi” 🙂
  Hyvää ja levollista viikonloppua.

  Liked by 3 people

 2. Kiitos samoin, Tuulikki.
  Tämänkertainen teksti oli dokumentti tästä viikosta itsellenikin ynnä elonmerkki blogitaivastelijoille, että olen toistaiseksi hengissä, vaikka tekstejä ei olekaan valmistunut. Keskeneräisten teosten kokoelma on sentään laajentunut.

  Liked by 2 people

  • Juha.
   Tekstejäsi kyllä kaipaan, varmaan moni muukin. Niissä on sellaista luonnollisuutta ja elämää että ne ikään kuin antavat ymmärtää että kaikki on hyvin, maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto! Se rauhoittaa.
   On saanut huomata senkin että olet monitaitoinen ja menevä mies, sinulla näyttää olevan paljon projekteja ja hyviä harrastuksia. Olet jotenkin erittäin normaali ihminen jonka kanssa varmaan ihmiset viihtyvät, elämä kun muuten on niin monimutkaista ja neuroottistakin?
   Kiitos että olet ja aina silloin tällöin näyt täälläkin 🙂

   Liked by 2 people

 3. Kuva oli lohdullinen ja teksti inhimillinen, psalmi 104 puhutteli, kun eläimet, luotuja nekin, ovat viime päivinä olleet kovasti mielessäni. Kiitos tekstistäsi.

  Liked by 3 people

 4. Kiitoksia Virpi & Tuulikki.
  Ehkä minun normaaliuteni on sitä, että olen normaalin epätäydellinen.
  Mutta viime aikoina olen mennyt kyllä. Jos en ole maannut flunssassa punkan pohjalla.

  Liked by 1 henkilö

 5. Minäkin luin Psalmin ja viimeinen jae loppuu Jumalan ylistykseen; Halleluhjah.’
  Paitsi kuvaat osaat kirjoittaa kauniita tekstejä, niissä on aina sanoma.
  Sanallinen ja sanaton. Kiitos juha olet erinomainen.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.