Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Joh 17, kun Jumala rukoilee Jumalaa

7 kommenttia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen lukuisat kerrat lukenut tämän Raamatun kohdan ja käyttänyt sitä myös Majatalo-illoissammekin rukouksena. Mutta vasta tänä kesänä olen tajunnut tämän Jeesuksen ylimmäispapillisen rukouksen syvyyden. Rukous vie meidät lähemmäs Jumalaa kuin mikään muu teksti raamatussa.

Raamattu johdattaa meitä alusta saakka tietä, joka vie meidät Jeesuksen luo, Golgatalle, pisteeseen, jossa ihmiskunnan historia kohtaa iankaikkisuuden. Tuohon hetkeen asti Jeesuksen jalanjälkiä löytyy muualtakin kuin vain Raamatun lehdiltä. Eri historialliset lähteet vahvistavat Jeesuksen olemassa olon, mutta tuon pisteen jälkeen on vain tyhjä hauta ja Usko.

Jeesuksen puheet pääsiäisaterialla kiteyttävät kaikkein olennaisimmat ja tärkeimmät opetukset. Kaikki huipentuu 17. luvun rukoukseen. Johannes tuo eteemme huikean kuvan, jossa Jeesus, Jumalan poika, 100% ihminen ja 100% Jumala,  rukoilee Isää, Jumalaa. Rukouksen sisältö voi avautua vain Jumalan kolminaisuudesta käsin. Kun tämän kaiken laittaa yhteen ja yhtyy tuohon rukoukseen ja sen viestiin, vaikka ei kaikkea ymmärtäisikään, voi kokea sen ohuen hetken, jossa Jumalan valtakunnan todellisuus ja meidän todellisuutemme kohtaavat. Voimme viivähtää Jumalan läsnäolossa ja olemme yhtä Jeesuksen kanssa niin kuin hän on yhtä Isän kanssa.

Tänään alkaa New Wine-kesäjuhla Himoksella. Yksi teemoista juhlassa on aina Jumalan läsnäolon harjoittaminen. Kyse ei ole siis harjoittelemisesta vaan harjoittaminen tarkoittaa sitä, mihin keskitymme omassa elämässämme. Mikä on elämämme keskipiste, josta kaikki saa voimansa ja alkunsa. Jeesuksen seurajille kaiken keskipiste on Pyhä kolmiyhteinen Jumala. Elämme arkeamme maailmassa, mutta Jeesuksen tähden emme tule enää maailmasta. Olemme yhtä keskenämme ja yhtä Jeesuksen kanssa ja sitä  kautta koko  olemuksemme kietoutuu yhteen Jumalan läsnäolossa.

Jeesus rukouksessaan keskittyy siihen mikä meitä yhdistää, ei siihen mikä meitä erottaa. Se on yksi Evankeliumin suurista salaisuuksista ja se paljon puhuttu herätys, se kumpuaa ihmisten keskinäisestä yhteydestä, jossa he Pyhän Hengen vaikutuksesta uskovat ja tulevat yhteen.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

7 thoughts on “Joh 17, kun Jumala rukoilee Jumalaa

 1. elämän tiellä
  rukousta nöyryyteen
  armo armossa
  nöyrä usko pelastus
  Sana rauhan tuloa

  Sana saatossa
  näkymä kirkkaudesta
  polvesta polveen
  opetusta Herralta
  uskon ilosanoma

  Liked by 1 henkilö

 2. Niilo, sä olet nopea! Kiitos runosta,ne kyllä sopivat tänne Taivaalle hienosti!

  Tykkää

  • Nopea ja nopea. Yli kymmenen vuotta olen näitä kirkkovuoden ja Raamatunkin mukaan elänyt ja kirjaillut. En ole pitänyt kiirettä ”uuteen viiniin”, kun ”vanhakin” on osin löytymättä. Armossa voi elää kaukanakin paimenestaan, kunhan vain on ja pysyy samalla tiellä. Pyhyyskin on tästä arjesta hyvin kaukana. Tutkimattomat ovat kuitenkin Herran tiet.

   Tykkää

 3. Tämä mistä kirjoitat, Tapio, on niin valtavaa ettei sitä ihminen todellakaan pysty täysin käsittämään, mutta itselleni tuli tätä lukiessani Pyhä tunne siitä kuinka meidän tulisi osata vaeltaa tässä Pyhän Kolminaisuuden yhteydessä.
  Pitäisi arjessakin, muistaa keskinäinen kunnioitus toisiamme ja ennen kaikkea Pyhää Jumalaa kohtaan.
  Jumala kominaisuudessaan on PYHÄ – Ja Raamattu kehoittaa meitäkin olemaan Pyhiä. !?

  Ihmeellistä ja inhimillisesti mahdotonta, mutta mitä lähempänä tätä Oikeaa ja Suurta Pyhyyttä saa vaeltaa, voi jossain määrin Kristus meissä saada Pyhässä Hengessä kasvua tähän suuntaan.
  Kaiken kunnian kaikesta, saa ja ansaitsee kuitenkin vain ja yksin Jumala. Kaikki on Jumalan armoa, Hänen omiensa kasvukin.
  Onnellisia ne joilla ns. ”tankkauspaikkoja” oman hengellisen elämänsä ravinnoksi ja tueksi. Siunausta teille sinne ”uuteen viiniin”.

  Ja lopuksi, minä uskon ettei Jeesuksen ylimmäispapillinenh rukous voi mennä hukkaan.

  Tykkää

 4. noo jännä kirje on Hermaan Paimen ja 2.Kleemensin kirje. Hermaan Paimenen kun lukee voi jotua miettimään omia syntejäkin kirja Apostoliset Isät

  Tykkää

 5. Olipas keskeistä ja syvällistä teologiaa:)

  Liked by 1 henkilö

 6. Olipas keskeistä ja syvällistä teologiaa:)

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.