Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Puhdas Evankeliumi

3 kommenttia

käsi

Mitä se oikeastaan on? Mitä Jeesus muutti?

Jeesus kuoli ristillä sovittaen maailman synnit. Jumala itse sovitti itse kaiken, menneet, nykyiset ja tulevat synnit.

Yksinkertaisimmillaan ilmaistuna Jeesus on tie rakastavan Isän, Jumalan luokse ilman Temppeliä ja valtavaa uhrikoneistoa. Syntiä on kaikki mikä erottaa meidät tästä yhteydestä. Jeesus julisti että Jumalan valtakunta on lähellä ja että koko maailman synnit on sovitettu hänessä. Jumalan läsnäolo merkitsi siunausta ja menestystä Israelin kansalle. Jumalan asui ihmisten keskellä ilmestysmajassa mutta Jeesus vei tuon majan mukanaan ja on nyt itse ylipappina tie Jumalan läsnäoloon meille.

Jeesus lähetti Puolustajan Pyhän Hengen, jotta voisimme toteuttaa hänen tahtoaan ja kertoa tätä evankeliumia kaikille. Me kelpaamme Jumalalle tällaisenaan Jeesuksen tähden.

 

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

3 thoughts on “Puhdas Evankeliumi

 1. Niin pieni kirjoitus ja kuitenkin kyyneleet.
  Tässä kaikki, koko maailmankaikkeus. Lienen muutenkin ”herkillä” mutta tähän jäin, kuin alttarin eteen! Tai oikeastaan Jeesuksen. En ” jalkojen juureen”, niin Jumala kuin onkin, vaan rakastettuna seisomaan tervein jaloin katselemaan Hänen hyvyyttään, kirkkauttaan ja laupeuttaan, rakkautta jonka kaltaista ei toista ole. Minä itken suuren edessä.!
  Kiitos veljeni Tapio!
  Siunausta kaikken eloosi!

  Liked by 2 people

 2. Joskus yksinkertaisin muoto kertoo suurimman totuuden. Jumala on kanssamme, Israel odotti että Jumala asuisi heidän keskellään. Nyt Jumala on on varmistanut Liitolla joka on sinetöity Jeesuksen uhrilla että Jumala on kanssamme ja siksi Jumala kuulee juuri minuakin. Ja millainen Jumala, Suuri Pyhä ja tosi Jumala. Voin huutaa Jumalan puoleen kaiken ja hän kuulee. Niin paljon kaikkea on kasattu uskomme ympärille ja niin vähän olisi tarpeen. Niin vähän ja siinä on kaikki!

  Liked by 1 henkilö

 3. Sanan hunaja
  kirkas valon viesti
  kohti totuutta
  usko opas matkalla
  opetuksen seuraaja

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.